Kawasaki Hastalığı Nedir,Belirtileri Nelerdir ?


Kawasaki hastalığı nedir ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Geçer ? Kawasaki Hastalığı Yetişkinlerde Belirtileri Nelerdir?  Kawasaki Hastalığı Çocuklarda Belirtileri Nelerdir?Kimlerde Kawasaki Hastalığı Görülür? Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir ? Kawasaki Hastalığı Neden Olur ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Bulaşır ?
Kawasaki Hastalığı Nedir,Belirtileri Nelerdir ?



Kawasaki hastalığı nedir ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Geçer ? Kawasaki Hastalığı Yetişkinlerde Belirtileri Nelerdir?  Kawasaki Hastalığı Çocuklarda Belirtileri Nelerdir?Kimlerde Kawasaki Hastalığı Görülür? Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir ? Kawasaki Hastalığı Neden Olur ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Bulaşır ?

Kawasaki hastalığı, vücuttaki orta boy arterlerin duvarlarında şişmeye (iltihap) neden olur. Öncelikle çocukları etkiler. Enflamasyon, kalp kasına kan sağlayan koroner arterleri etkileme eğilimindedir.

Kawasaki hastalığına bazen mukokutanöz lenf nodu sendromu denir çünkü aynı zamanda bir enfeksiyon (lenf düğümleri), cilt ve ağız, burun ve boğazdaki mukoza zarlarında şişen bezleri de etkiler.

Yüksek ateş ve soyma cildi gibi Kawasaki hastalığının belirtileri korkutucu olabilir. İyi haber şu ki Kawasaki hastalığı genellikle tedavi edilebilir ve çoğu çocuk Kawasaki hastalığından ciddi problemler olmadan iyileşir.

Kawasaki hastalığı Belirtileri Nelerdir ?

Kawasaki hastalığı belirti ve semptomları genellikle üç aşamada ortaya çıkar.

1. aşama

İlk aşamanın belirti ve semptomları şunları içerebilir:
Genellikle ateş, 39 C'den (102.2 F) daha yüksektir ve üç günden fazla sürer
Kalın akıntı olmadan son derece kırmızı gözler
Vücudun ana kısmında ve genital bölgede döküntü
Kırmızı, kuru, çatlamış dudaklar ve aşırı kırmızı, şişmiş bir dil

Ellerin avuç içi ve ayak tabanlarında şişmiş, kırmızı cilt
Boyunda ve belki de başka yerlerde şişmiş lenf düğümleri
sinirlilik

2. aşama

Hastalığın ikinci aşamasında, çocuğunuz gelişebilir:
Cildin ellerde ve ayaklarda, özellikle parmak ve ayak parmaklarının uçlarında, genellikle büyük yapraklarda soyulması
Eklem ağrısı
İshal
Kusma
Karın ağrısı

3. aşama

Hastalığın üçüncü aşamasında, komplikasyon gelişmedikçe belirtiler ve semptomlar yavaşça kaybolur. Enerji seviyelerinin tekrar normal görünmesi sekiz hafta kadar sürebilir.

Ne zaman doktora görünmeli

Çocuğunuzun üç günden fazla süren bir ateşi varsa, çocuğunuzun doktoruna başvurun. Ayrıca, çocuğunuzun aşağıdaki belirtilerden ve semptomlardan dört veya daha fazlasıyla birlikte ateşi varsa çocuğunuzun doktoruna bakın:

Her iki gözde kızarıklık
Çok kırmızı, şişmiş bir dil
Avuç içlerinde veya ayak tabanlarında kızarıklık
Cilt soyulması
Döküntü
Şişmiş lenf düğümleri

Kawasaki hastalığının başladığı tarihten itibaren 10 gün içinde tedavi edilmesi, kalıcı hasar olasılığını büyük ölçüde azaltabilir.

Kawasaki hastalığı nedir ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Geçer ? Kawasaki Hastalığı Yetişkinlerde Belirtileri Nelerdir?  Kawasaki Hastalığı Çocuklarda Belirtileri Nelerdir?Kimlerde Kawasaki Hastalığı Görülür? Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir ? Kawasaki Hastalığı Neden Olur ? Kawasaki Hastalığı Nasıl Bulaşır ?
Kawasaki Hastalığı Nedir,Belirtileri Nelerdir ?




Kawasaki Hastalığı Nasıl Bulaşır ?

Kawasaki hastalığına neyin neden olduğunu kimse bilmiyor, ancak bilim adamları hastalığın kişiden kişiye bulaşıcı olduğuna inanmıyor. Bazı teoriler hastalığı bakteri, virüs veya diğer çevresel faktörlerle ilişkilendirir, ancak hiçbiri kanıtlanmamıştır. Bazı genler çocuğunuzun Kawasaki hastalığına yakalanma olasılığını artırabilir.

Risk faktörleri

Çocuğunuzun Kawasaki hastalığı geliştirme riskini artırdığı üç şey bilinmektedir.
Yaş. 5 yaşın altındaki çocuklar en çok Kawasaki hastalığı riski altındadır.
Seks. Erkeklerin kızlardan Kawasaki hastalığına yakalanma olasılıkları biraz daha yüksektir.

Etnik köken. Japon veya Kore gibi Asya veya Pasifik Adası kökenli çocuklar daha yüksek Kawasaki hastalığı oranlarına sahiptir.

Kawasaki Hastalığı Komplikasyonları Nelerdir ?

Kawasaki hastalığı, çocuklarda edinilmiş kalp hastalığının önde gelen nedenidir. Bununla birlikte, etkili tedavi ile sadece birkaç çocuğun kalıcı hasarı vardır.

Kalp komplikasyonları şunları içerir:

Kalbe kan sağlayan kan damarlarının, genellikle koroner arterlerin iltihaplanması
Kalp kası iltihabı
Kalp kapağı problemleri
Bu komplikasyonlardan herhangi biri çocuğunuzun kalbine zarar verebilir. Koroner arterlerin iltihaplanması, arter duvarının (anevrizma) zayıflamasına ve şişmesine neden olabilir. Anevrizmalar, kalp krizine yol açabilen veya hayatı tehdit eden iç kanamaya neden olabilecek kan pıhtılaşması riskini artırır.
Koroner arter problemleri yaşayan çocukların çok küçük bir yüzdesi için Kawasaki hastalığı tedavi ile bile ölüme neden olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar