Küçük Yaramazlarımız Kediler Hakkında İlginç Bilgiler >>>


Kediler hakkında ilginç bilgiler Kediler kaç yıl yaşar ? Dünyanın en yaşlı kedisi hangisidir?, Kediler kaç saat uyur?, Kediler nasıl ses çıkarır ? Kedilerin kuyruk sallaması ne anlama gelir ? Kediler kendilerini temizler mi?, Kedi bıyıkları ne işe yarar ?,Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ? Kedilerde miyav sesi ne alnama gelir ? Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ?Kediler Catnip(kedi nanesi otu) neden severler ?Kediler nasıl eğitilir? Kedilerin kuyruk sallama anlamları nedir ?
Kediler Hakkında İlginç Bilgiler >>>


Bu yayınımızda aşağıdaki sorularınıza cevap bulacaksınız,sizde bu ilginç bilgileri merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz.

Kediler hakkında ilginç bilgiler Kediler kaç yıl yaşar ? Dünyanın en yaşlı kedisi hangisidir?, Kediler kaç saat uyur?, Kediler nasıl ses çıkarır ? Kedilerin kuyruk sallaması ne anlama gelir ? Kediler kendilerini temizler mi?, Kedi bıyıkları ne işe yarar ?,Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ? Kedilerde miyav sesi ne alnama gelir ? Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ?Kediler Catnip(kedi nanesi otu) neden severler ?Kediler nasıl eğitilir? Kedilerin kuyruk sallama anlamları nedir ?


Kediler, fareler tarafından yapılanlar gibi insan kulağı için çok zayıf veya çok yüksek sesler duyabilirler. Ayrıca karanlıkta da görebilirler.

Kediler insanlara kıyasla nispeten az tat tomurcuğuna sahiptir. Evcil ve vahşi kediler, tatlılığı tatma yeteneği olmayan bir gen mutasyonunu paylaşır.

Seyir ve duyuma yardımcı olmak için, kedilerin vücutlarında, özellikle yüzlerinde düzinelerce hareketli bıyık vardır. Kedi bıyıkları ne işe yarar ?Bunlar, hem nesnelere doğrudan dokunarak hem de hava akımlarını algılayarak boşlukların genişliği ve nesnelerin karanlıktaki yeri hakkında bilgi sağlar.

Doğumda erkek kapalı kediler için ortalama yaşam beklentisi yaklaşık 12 ila 14 yıldır. Bununla birlikte, bilinen en eski yaşlı Creme Puff idi ve 38 yaşına kadar yaşadı.

Kediler genellikle günde 12-16 saat uyur, ancak bazı kediler 24 saatlik bir sürede 20 saate kadar uyuyabilir. Kısa bir dinlenme için "kedi uykusu" terimi, kedinin kısa bir süre (hafifçe) uykuya yatkınlığına işaret eder. Uyurken, kediler genellikle kas seğirmeleri eşliğinde kısa süreli hızlı göz hareketi uykusu yaşarlar, bu da rüya gördüklerini gösterir.

Evcil kediler farklı sesler çıkarırlar, mırıldanma, trilling, tıslama, hırıltı / hırıltı, homurdanma ve çeşitli meowing formları gibi iletişim için birçok seslendirme kullanır. Buna karşılık, vahşi kediler genellikle sessizdir.

Kedilerin kuyruk sallaması ne anlama gelir? Kulak ve kuyruk pozisyonu, tüm vücudun gevşemesi ve pençelerin yoğurulması da dahil olmak üzere vücut dili türleri, ruh halinin göstergesidir. Kuyruk ve kulaklar, kedilerde özellikle dostça bir karşılama görevi gören yükseltilmiş bir kuyruk ve düşmanlığı gösteren düzleştirilmiş kulaklar ile özellikle önemli sosyal sinyal mekanizmalarıdır.

Kedilerin açıktığını nasıl anlarız ? Ev kedilerinin yiyecek istemek için yaptıkları yüksek perdeli seslerin, aç bir insan bebeğinin çığlıklarını taklit edebileceği ve insanların göz ardı etmesini özellikle zorlaştıracağı teorize edilmiştir.

Kediler kendilerini temizler mi ? Kediler temizlikleriyle tanınırlar, paltolarını yalayarak saatler geçirirler. Eğer bir kedi tarafından yaladıysanız, muhtemelen dillerinin zımpara kağıdı gibi hissettiğini fark etmişsinizdir. Kediler dillerini kürklerini fırçalamak ve pürüzsüz tutmak için kullanırlar.



Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ? Oyun ve avcılık arasındaki yakın benzerlik nedeniyle, kediler hızlı hareket eden, ancak daha önce oynadıkları bir oyuncakla hızla ilgilerini kaybeden (alışkanlık haline gelen) küçük tüylü oyuncaklar gibi avla benzeyen nesnelerle oynamayı tercih ederler. Kediler ayrıca aç olduklarında oyuncaklarla daha fazla oynama eğilimindedir.

Kedilerin mırıldanma mekanizması nasıl çalışır ? Kedinin sesten açıkça sorumlu olan benzersiz bir anatomik özelliği yoktur. Bununla birlikte, Panthera cinsinin keçileri (kaplan, aslan, jaguar ve leopar) da mırıldanmaya benzer sesler üretir, ancak sadece nefes verirken.

Yavru kedi annelerine her şeyin yolunda olduğunu bildirmek için mırıldanır. Yetişkin kediler kendilerini güvende ve mutlu hissettiklerinde mırıldanırlar. Kediler durmadan uzun süre mırıldayabilir.


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK DÜNYANIN EN GÜZEL 50 KEDİ RESMİNE ULAŞABİLİRSİNİZ >>>



Kedilerde "miyav" sesi 4 farklı anlama sahiptir. Dikkatlice dinlerseniz, her miyavın farklı olduğunu duyabilirsiniz: 

1). Acıktım !, 2). Dışarı çıkmak istiyorum !, 3). Yardım! ve 4.) Dikkat istiyorum!

Kediler bazen sizi gördüklerinde sırtlarında dönerler. Bu muhtemelen bir kedinin yapabileceği en dost canlısı şeydir. Bu, 'Sana güveniyorum' demenin yolu.
Kediler sık ​​sık pençeleriyle size baskı yaparlar. Yavrular annelerinden emzirerek süt alırlar. Annelerine bir pençe ve sonra diğeriyle baskı yapıyorlar. Buna "yoğurma" denir. Yoğurma, anne kedinin yavrulara süt vermesine yardımcı olur. Yetişkin kediler pençeleri ile yoğrulduğunda, yavru kedi olduklarında onlara annelerini hatırlatır.
Kediler her zaman ayaklarının üzerine mi iner? Her zaman değil, ama çoğu hayvandan daha iyi dengeye sahiptirler. Kediler sırt ve ön bacaklarını yaydıklarında daha yavaş düşerler, çünkü vücutları paraşüt görevi görür. Kuyruk da bir kediyi dengelemeye yardımcı olabilir.

Kediler hakkında ilginç bilgiler Kediler kaç yıl yaşar ? Dünyanın en yaşlı kedisi hangisidir?, Kediler kaç saat uyur?, Kediler nasıl ses çıkarır ? Kedilerin kuyruk sallaması ne anlama gelir ? Kediler kendilerini temizler mi?, Kedi bıyıkları ne işe yarar ?,Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ? Kedilerde miyav sesi ne alnama gelir ? Kediler ne zaman ve nasıl oyun oynar ?Kediler Catnip(kedi nanesi otu) neden severler ?Kediler nasıl eğitilir? Kedilerin kuyruk sallama anlamları nedir ?
Kediler Hakkında İlginç Bilgiler >>>

Kediler kokularını neden ve nasıl bırakır? Kediler bir kedi gibi kokmak için bacağınıza sürtünür. Onları ne kadar çok koklarsanız, etrafınızda olmayı o kadar çok seveceklerdir. Ayrıca, diğer kedilere kendi özel arkadaşınız olduğunu bildiriyorlar. Kokularını size yatıyor ya da bölgelerini işaretliyorlar. Bir kedi başını veya çenesinin yanını size, mobilyaya veya herhangi bir nesneye sürtecektir. Kedilerin alnında, ağzında ve çenelerinde feromon üreten bezler vardır ve bunları nesnelere aktarırlar.



Kediler bazen evin etrafında çılgın çizgiler yaparlar. Bunun nedeni, serbest bırakılması gereken bastırılmış enerjiye sahip olmalarıdır. İçgüdüler ayrıca onları avlamak ve koşmak istemektedir.

Catnip(kedi nanesi otu), kedilerin koklamayı sevdiği bir bitkidir. Genellikle birçok kedi oyuncağında doldurulur ve oyuncaklarına da püskürtülebilir.

Kediler Catnip(kedi nanesi otu) neden severler ? Bitkinin kimyasalına bir cevaptır. Catnip, tadı ile değil, koku yoluyla ecstasy hissi üretir.

Kediler nasıl eğitilir? Kediler köpekler gibi değildir, ancak birçok insan kelimesini ve komutunu anlayabilirler. Kedilerin öğrenebileceği birçok yaygın numara, bir topu almak, kapı zilini çalmak veya bir musluğu açmaktır.

Kediler akıllı mı? Hayvanlar aleminde, kedinin IQ'su sadece maymunlar ve şempanzeler tarafından aşılır. Kediler nasıl öğrenir ? Kediler değişen koşulları düşünür ve adapte olur ve gözlem, taklit ve deneme yanılma yoluyla öğrenirler. İlginç bir şekilde, kediler ilgisiz kedilerin belirlediği örneklerden çok kendi annelerinden daha hızlı öğreniyorlar, ancak insanları taklit ediyorlar. Köpeklerden daha büyük problem çözme yetenekleri sergilediği gösterilmiştir. Michigan Üniversitesi ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde Hayvan Davranışları Bölümü tarafından yapılan testler, köpek hafızasının 5 dakikadan fazla sürmediği, bir kedinin hatırlanmasının 16 saat kadar sürebileceği, maymunların ve orangutanlar.

Kediler neden kuyruklarını yan yana sallarlar? Nazikçe bir yandan diğer yana hareket eden kuyruk memnuniyet anlamına gelir. Kedi sessizce oturuyorsa, bir şeye odaklanmış olabilir. Hızlı, ileri geri çırpmak öfke veya sıkıntı olabilir. Bu tanımların arasında dolaşmak kendini kararsız hissettiği anlamına gelebilir.
Kediler kutuları neden bu kadar çok seviyor? Kediler keşfettiğinde, aradıkları bir şey potansiyel bir saklanma alanıdır. Bir kutuya atlama ve kayma deneyimi, çevrelerinde görülmeden görebilecekleri vahşi doğada korunan alanlar bulma içgüdüsü ile yankılanıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar