Kornea Nedir ? Kornea Nasıl Tedavi Edilir ?

Kornea Nedir ? Kornea Nasıl Tedavi Edilir ?
Kornea Nedir ? Kornea Nasıl Tedavi Edilir ?



Kornea nedir ? Kornea ışığın içeri girmesine izin veren ve odaklama görevlerinin üçte ikisini gerçekleştiren şeffaf göz kısmıdır. Bu kısım ayrıca irisi, dış gözün renkli kısmını ve göz merceğinin önündeki reaktif "ışık ölçer" i kapsar. Korneada kan damarı yoktur, ancak birkaç sinir vardır. Bu kısım için besinler, gözyaşı kanalları ve iç vitreus sıvıları ile aynı kaynaktan sağlanır.

Kornea tedavisi ? Gözün bu kısmı genellikle bir kameranın lensiyle karşılaştırılır, ancak bu biraz karışıklığa neden olabilir. Kornea gerçekten de ışığın göz küresine girmesine izin verir ve dışbükey şekli bu ışığı öğrenciye ve mercek adı verilen başka bir yapıya odaklar. Özünde, kornea geniş görüş darbeleri gerçekleştirirken, şekil değiştiren lens tüm ışık retinaya çarpmadan önce ince ayrıntıları gerçekleştirir . Bir insanın yakını görememiş , ileri görüşlü veya astigmatik olup olmadığını belirleyen kubbesinin şeklidir .

Görme düzeltme prosedürleri sırasında, göz merceğindeki görüntüleri yeniden odaklamak için harici lensler kullanılabilir veya korneanın şekli değiştirilebilir. Doğrudan kornea üzerine yerleştirilen kontakt lensler kalınlığını değiştirerek yeni bir odak noktası oluşturur. Bazı gelişmiş kontakt lensler, tüm korneayı yeniden şekillendirmek için gerginlik kullanarak orijinal şekline dönene ve bulanıklık geri dönene kadar normal görünüme izin verir.

Gelişmiş cerrahi prosedürler , kornea üzerinde iyileştikçe yeni bir eğrilik derecesi oluşturması gereken küçük kesikler yapar. Topikal anestezikler bölgeye giden sinirleri uyuşturur ve prosedür neredeyse kansızdır. Bazen, kornea dış nesneler veya göz kapağının altında başıboş kirpiklerle çizilebilir. Kalıntıları çıkarmak, onaylanmış bir göz yıkama veya göz damlası uygulamak için basit bir sorun olabilir, ancak gözün çiziklerden iyileşmesi genellikle birkaç gün sürer.

Bazı insanlar kornea kanseri ve ülserasyonlar dahil olmak üzere kornea ile ilgili ciddi tıbbi durumlar geliştirebilir. Kan içermediğinden doku reddedilmeye karşı oldukça dirençlidir. Bu kornea nakli ameliyatlarının gelişmesine yol açmıştır. Birçok organ bağışçısı, korneayı ölümden sonra harcanabilir dokularından biri olarak listeler. Diğer organ ve dokuların aksine, sağlıklı doku neredeyse her zaman onu almak için bekleyen hastalarla uyumludur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar