Kum Saati Nedir | Ne İşe Yarar ?


Kum Saati Nedir ? Kum Saati Nedir Kısaca ?




Kum saati nedir? zaman tutmak için kullanılan mekanik olmayan bir araçtır. Genellikle bir saatin geçmesini ölçer, ancak bireysel olanlar farklı zaman birimlerini ölçmek için tasarlanabilir. Kum saati nasıl çalışır? Kum Saati Ne İşe Yarar ? Bazıları sadece birkaç saniyeyi, bazıları ise dakikaları, hatta bazıları günleri ölçer.
Kum saati nasıl yapılır? Bu zaman tutma cihazı, adından da anlaşılacağı gibi genellikle camdan yapılır, ancak plastikten de yapılabilir. Bir kum saati, dar bir açıklıkla bağlanan iki içi boş ampule sahiptir. Ampuller, üst ve alt ampul arasındaki açıklıktan damlayan kum içerir. Tüm kum alt ampule düştüğünde, belirli bir süre geçer.

Kum saatlerinin genellikle, ancak her zaman değil, cam ampulleri çevreleyen bir standı vardır. Aygıtı bir sehpaya asmak sabit bir taban sağlar ve camda parmak izleri bırakmadan süreyi sıfırlamak için kolayca ters çevrilebilir. Standlar ahşap, cam, metal veya plastikten yapılabilir. Standların farklı tasarımları, aradaki her şeyle basitten süslemeye kadar sonsuzdur.

Kum saati ne zaman icat  edilmiştir? Kum saati 14. yüzyılda icat edilmiştir. Mekanik saatlerin ortaya çıkmasından önce, denizcilik, yemek pişirme ve kilise hizmetlerinin zamanlaması için yaygın olarak kullanılan yerler. Her biri sadece bir süreyi işaretlediğinden, atalarımızın geniş bir kum saati koleksiyonuna sahip olması gerektiğini hayal edebiliriz.

 Önemli bir klasik kitap ve Oz Büyücüsü filminde ün kazandı . Gerilim dolu sahneler, kum saatinin Dorothy'nin kurtarma umudunu kandırdığı sahneler, cihazı birçok nesile tanıtıyor.

Bugün, kum saati genellikle masa oyunlarında bir oyuncunun sırasını veya bir görevin süresini işaretlemek için kullanılır. Ayrıca günlük işleri ve diğer görevleri zamanlamak için eğlenceli bir yol olabilir. İyi yapılmış olanlar, zarif stili ve tasarımdaki farklılıkları nedeniyle güzel koleksiyoncu parçaları da yapabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar