Dünyanın En Yumuşak Şekeri Marşmelov Nedir,Nasıl Yapılır ? >>>

Marşmelov Nedir,Nasıl Yapılır? Mükemmel Marşmelov Tarifi ?



Marşmelov Nedir?Marşmelov bir çeşit yumuşak şekerleme türüdür.
Ev yapımı marşmelov yapmayı mı merak ediyorsunuz? Mısır şurubu, mısır nişastası ve pudra şekeri içermeyen klasik bir tarif hazırladık Evde Marşmelov Tarifi?Ev yapımı  marşmelovlarınız doğal olarak glutensiz, tahılsız ve süt içermez. Klasik Vanilya lezzetinin tadını çıkarın veya Çilek ve Çikolata çeşitlerimizle değiştirin! 

Bu tarif bir şeker termometresi veya anında okunan termometre gerektirir. Şeker kamışı kullanılıyorsa, şeker ve şurubu tamamen eriyene kadar şeker ve su karışımını orta ateşte yavaşça ısıtın. Algılanabilir şeker granülleri olmamalıdır. Bu adımı atlamamaya dikkat edin, aksi takdirde karışım kristalleşmiş yapılar ortaya çıkabilir.



 Evde  Marşmelov Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


⅓ bardak Ararot Nişastası (45 g) veya Tapyoka Nişastası (40 g)
1 su bardağı su, bölünmüş (225 mL)
2 yemek kaşığı aromasız jelatin tozu (21 g)
1 su bardağı şeker kamışı (325 g) veya 1 su bardağı akçaağaç şurubu (395 g)
½ çay kaşığı Koşer Tuzu

Marşmelov Nedir? Evde Kolay Yapabileceğiniz Marşmelov Tarifi ?


Klasik Vanilyalı Marşmelov
2 çay kaşığı Vanilya Özü veya Vanilya Fasulye Ezmesi

Çilekli Marshmallow
1 çay kaşığı Vanilya Özü veya Vanilya Fasulye Ezmesi
⅔ bardak öğütülmüş Dondurulmuş Kurutulmuş Çilek (15g)

Çikolatalı Marşmelov
⅓ bardak elenmiş Kakao Tozu (30 g)


Evde  Marşmelov Yapılış Talimatları


8 x 8 ölçülük pişirme kabını parşömen kağıdıyla hizalayın ve ararot veya tapyoka nişastasıyla iyice tozlayın. Bir kenara koyun.

Çırpma teli eki bulunan bir stand mikserinin kasesine ½ bardak su ekleyin ve jelatin serpin. Şeker karışımını hazırlarken jelatinin çiçek açmasına izin verin.

Orta ateşte büyük tencerede, kalan bardak suyu, şeker kamışı veya akçaağaç şurubu ve tuzu birleştirin. Birlikte hafifçe karıştırın, kaynatın ve şeker 120 ° C 'ye ulaşana kadar ısıyı hafifçe azaltın.

 NOT: şeker kamışı kullanılıyorsa, önce tüm şeker eriyene kadar karışımı orta ateşte hafifçe ısıtın. Tamamen çözüldükten sonra ısıyı arttırın.

Şeker karışımı 120 ° F'ye ulaştığında, ocaktan alın. Karıştırıcıyı düşük hızda çevirin ve sıcak şeker karışımını, kabın yan tarafına yavaşça akıtın. Şeker karışımı aşırı sıcak olduğundan dikkatli olun!

Mikser hızını yükseltin ve 5-6 dakika çırpın. Son dakikaya kadar, istenen lezzetleri ekleyin. Marshmallow karışımı hafifletildiğinde, hacim olarak büyük ölçüde artar ve lav gibi yavaşça akar.

Marshmallow karışımını hazırlanan tavaya hızla aktarın ve yüzeyi bir ofset spatula veya ıslak parmak uçları ile düzeltin. Nişasta ile tozlayın ve en az 4 saat boyunca veya kabarık ama sağlam olana kadar kürlenmeye bırakın.

Marshmallowları tavadan yavaşça çıkarın. Karışım yapışkan görünse de, tavadan temiz bir şekilde ayrılmalıdır. Nişasta tozlu bir bıçakla, marshmallow'u 1 inçlik karelere dilimleyin. Birlikte yapışmadıklarından ve hava geçirmez bir kapta saklanmadığından emin olmak için daha fazla nişasta ile tozlayın.

Klasik Vanilyalı Marşmelov

Karışımın son aşamasında vanilya özü veya vanilya çekirdeği ezmesi ekleyin. Tarifin geri kalanına yazılı olarak devam edin.

Çilekli Marshmallow

Karışımın son aşamasında vanilya ve öğütülmüş çilek ekleyin. Tarifin geri kalanına yazılı olarak devam edin.

Çikolatalı Marşmelov

Sıcak şeker karışımını eklemeden önce elenmiş kakao tozunu çiçek açan jelatine serpin. Tarifin geri kalanına yazılı olarak devam edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar