Mitomoni Nedir ? Mitomani Hastalığı Kimlerde Görülmektedir,Nasıl Tedavi Edilebilir?

Mitomoni Nedir ? Mitomani Hastalığı Kimlerde Görülmektedir?


Mitonomi nedir? Genel olarak yalan söyleme hastalığı olarak anılır.Bu hastalığa yakalanmış kişilere ise "mitoman"  denilmektedir.Ayrıntılı, abartmak ve yalan söyleme, genellikle kendini aldatma içeren hayal deneyimleri raporları da dahil olmak üzere bir eğilim .Yalan söyleme konusu hastalık derecesine getirmiş olan mitomanlar belli zaman sonra artık yalanlarının doğru olduğuna kendileri de inanırlar.

Bireyin fantezinin gerçeklik olduğuna inanabileceği mitlere anormal bir ilgi ve inanılmaz hikayeler üretme eğilimi. 



'Mitomani' kelimesi son zamanlarda oldukça adı anılan bir kelime haline geldi. Toplum arasında yalan söyleme hastalığı olarak da bilinen Mitomani'nin tam olarak ne olduğunu ve kimlerde daha fazla görüldüğünü açıklayacağız. 

Mitonomi Hastalığı Olan Kişilerin Özellikleri Nelerdir ?
Mitomani olarak anılan bu hastalıkta kişiler, genellikle kendilerini önemli hissetmeleri ve toplumda dikkatleri üzerine çekmek için söyledikleri yalanlarla başlar. Yalan söylemenin alışkanlık haline gelmesiyle birlikte otokontrol kaybedilir. Böylece mitonomi hastalığı da görülmeye başlanır. 

Mitomani Hastalığı Kimlerde Görülebilir?

Günlük hayatlarında gerçek olmayan fikirlere kendilerini kaptıran ve herhangi bir amacı olmayan kişilerde görülebilir.


Mitomoni Neden Kaynaklanmaktadır ?


– Narsistik, histerik ve asosyal kişilik
– Çocukluk yıllarında istismara uğramak
– Kişilik bozuklukları


Mitomoni Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir ?

Bu hastalık uzman psikologlar ve psikiyatri sayesinde tedavisi mümkün olan bir hastalıktır.Psikoterapi ve farmakoterapi(ilaç ile tedavi) ile mümkün olabilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar