Parafin Nedir ? Parafin Neye Yarar ?

Parafin Nedir ?
Parafin mumu nedir?

Parafin nedir,parafin ne demek,parafin ne işe yarar? Parafin mumu beyaz veya renksiz yumuşak, katı bir mumdur. Doymuş hidrokarbonlardan yapılır.
Parafin nerelerde kullanılır?Genellikle eller, kütiküller ve ayaklardaki ten yumuşatma salonu ve spa uygulamalarında kullanılır, çünkü renksiz, tatsız ve kokusuzdur. Ayrıca ağrıyan eklemlere ve kaslara ağrının giderilmesi için de kullanılabilir.
Parafin mumu da birçok başka kullanıma sahiptir. Genellikle yağlama, elektrik yalıtımı ve mum ve boya kalemi yapmak için kullanılır.
Parafin mumunun kullanımları, yararları ve yan etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Parafin mumunun faydaları nelerdir?

Parafin kozmetik ve terapötik faydalara sahiptir.

Parafin'in Kozmetik Faydaları

Kozmetik olarak, parafin mumu genellikle ellere ve ayaklara uygulanır. Balmumu, cildi esnek ve yumuşak hale getirmeye yardımcı olan doğal bir yumuşatıcıdır. Cilde uygulandığında nem ekler ve tedavi tamamlandıktan sonra cildin nem seviyelerini artırmaya devam eder.
Ayrıca gözenekleri açmaya ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olabilir. Bu, cildin daha taze görünmesine ve daha pürüzsüz hissetmesine yardımcı olabilir.

Terapötik faydalar

Parafin mumu, aşağıdaki kişilerin ellerindeki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılabilir:
  • osteoartrit Güvenilir Kaynak
  • romatoid artrit
  • fibromiyalji Güvenilir Kaynak
  • diğer hareket kabiliyeti sorunları Güvenilir Kaynak


Bir tür ısı terapisi gibi davranır ve kan akışını arttırmaya, kasları gevşetmeye ve eklem sertliğini azaltmaya yardımcı olabilir. Parafin mumu ayrıca kas spazmlarını ve iltihabı en aza indirebilir ve burkulmaları tedavi edebilir.


Parafin'in Yan Etkileri Var Mı?

Parafin mumu, vücutta kullanılmasının güvenli ve hijyenik olduğundan emin olmak için bir laboratuarda test edilir. Tamamen doğaldır ve düşük bir erime noktasına sahiptir, bu da cilde yanıklara veya kabarcıklara neden olmayacak kadar düşük bir sıcaklıkta kolayca uygulanabileceği anlamına gelir.

Bununla birlikte, çok hassas bir cildiniz varsa, parafin mumu ısı döküntüsüne neden olabilir. Isı döküntüsü, ciltte kaşıntılı ve rahatsız edici olabilen küçük kırmızı çarpmalara neden olur.

Parafin mumu ne zaman kullanılmalıdır ? 

Bu problemleriniz varsa parafin mumu kullanmamalısınız:

zayıf kan dolaşımı
ellerinizde veya ayaklarınızda uyuşma
diyabet
herhangi bir döküntü veya açık yara

Kimyasal bir duyarlılığınız varsa, balmumu tedavisinden küçük şişlik veya kopmalar gelişebilir. Çünkü parafin petrol ürünlerinden geliyor.

Evde bir parafin balmumu tedavisi yapıyorsanız, balmumu çok fazla ısıtmamaya dikkat edin, çünkü alev alabilir. Tedaviye başladığınızda 51,7 ° C'den (125 ° F) fazla olmamalıdır.

Bir tedavi sırasında ne olur?

Bazı salonlar ve spalar, manikür ve pedikürlerinin bir parçası olarak bir parafin balmumu banyosu sunabilir, ancak çoğu da ayrı bir tedavi olarak sunmaktadır.
Parafin balmumu tedavisinin maliyeti, salondan yaklaşık 15 $ 'dan başlayan fiyatlarla büyük ölçüde değişir. Genellikle yaklaşık 30 dakika sürer.


Yorum Gönderme

0 Yorumlar