Sevgi ve Aşk Nedir ?

Sevgi ve Aşk Nedir ?
Sevgi Nedir ? , Aşk Nedir? , Aşk ve Şehvet ? , Aşk ve Ruh Sağlığı ?

Sevgi nedir ? Sevgi güçlü bir şefkat, korunma, sıcaklık ve başka bir kişiye saygı duygusu ile ilişkili karmaşık bir duygu , davranış ve inanç kümesidir. Sevgi, insan olmayan hayvanlara, ilkelere ve dini inançlara uygulamak için de kullanılabilir. Örneğin, bir kişi köpeğini sevdiğini, özgürlüğü sevdiğini ya da imanı ​​sevdiğini söyleyebilir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK ERKEKLERİN VE KADINLARIN BİRBİRLERİNDEN HOŞLANDIĞINI GÖSTEREN 13 BELİRTİ NEDİR ?ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Aşk nedir? Aşk yüzyıllardır filozofların, şairlerin, yazarların ve bilim adamlarının tercih ettiği bir konu olmuştur ve farklı insanlar ve gruplar tanımları hakkında sık sık savaşmıştır. Çoğu insan,güçlü sevgi duyguları anlamına geldiğini kabul etse de, kesin anlamı hakkında birçok anlaşmazlık vardır ve bir kişinin “seni seviyorum” diğerinden çok farklı bir şey anlamına gelebilir. Sevginin bazı olası tanımları şunları içerir:

Başkasının refahını veya mutluluğunu kendinizin üzerinde önceliklendirme isteği.
Aşırı bağlılık , şefkat ve ihtiyaç duyguları .
Dramatik, ani çekim ve saygı duyguları.
Geçici bir bakım, sevgi ve benzeri duygu.

Evlilikte veya çocuk sahibi olmak gibi bir başkasına yardım etmeyi, saygı duymayı ve bakmayı taahhüt etme seçeneği.

Yukarıdaki duyguların bir kombinasyonu.
Sevginin bir seçim olup olmadığı, kalıcı veya geçici olan bir şey olup olmadığı ve aile üyeleri ile eşler arasındaki sevginin biyolojik olarak programlanmış veya kültürel olarak aşılanmış olup olmadığı hakkında çok fazla tartışma olmuştur. Sevgi kişiden kişiye ve kültürden kültüre değişebilir. Aşkla ilgili tartışmaların her biri bir süre ve bir yerde doğru olabilir. Örneğin, bazı durumlarda, sevgi bir seçim olabilir, bazılarında ise kontrol edilemez hissedebilir.

AŞK VE ŞEHVET

Özellikle bir ilişkinin erken evrelerinde sevgi ve şehvet arasındaki farkı söylemek zor olabilir. Her ikisi de fiziksel cazibe ve iyi hissettiren kimyasalların sarhoş edici bir acele ile ilişkilidir, genellikle başka bir kişiye daha yakın olma arzusu ile birleşir, ancak sadece bir tanesi uzun ömürlüdür: aşk.

Aşk ne demek, onu tanıyarak ve hayatın birçok iniş çıkışını deneyimleyerek iki kişi arasında yetiştirilen ve zamanla büyüyen bir şeydir. Bağlılık, zaman, karşılıklı güven ve kabulü içerir.

Öte yandan şehvet, insanları başlangıçta birbirlerine doğru çeken ve esas olarak üretme dürtüsü tarafından körüklenen cinsiyete dayalı hislerle ilgilidir. Cinsiyet hormonları ve idealist infatuasyon ile karakterize edilen şehvet, gerçekte kim olduğu için bir insanı görme yeteneğimizi bulanıklaştırır ve sonuç olarak uzun süreli bir ilişkiye yol açabilir veya etmeyebilir.

AŞK VE RUH SAĞLIĞI

Hemen hemen hiç kimse sevginin tek bir tanımını kabul edemese de, çoğu insan sevginin hem fiziksel hem de psikolojik refahta önemli bir rol oynadığını kabul eder. Birçok çalışma sevginin faydalarını göstermiştir. Sevginin zihinsel sağlıktaki rolü geniş kapsamlıdır, ancak bazı örnekler şunları içerir:

Sevilmediğini hissetmek, düşük benlik saygısı ve depresyon duyguları ile güçlü bir şekilde ilişkilidir .


Her ikisi de başkaları tarafından sevildiğini hisseden ve başkalarını sevmeyi bildiren insanlar daha mutlu olma eğilimindedir.

Aşk uzun süreli sağlıkta rol oynayabilir ve duygusal olarak bağlı hissetmek bağışıklığı arttırmaya yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar