Tırnaklardaki Beyaz Noktalar Neden Olur,Nasıl Geçer ?

tırnaktaki-beyaz-noktalar-nasil-gecer
Tırnaklardaki Beyaz Noktalar Neden Olur,Nasıl Geçer ?


"Tırnaklardaki beyaz noktalar nedir,nasıl geçer" ? Tırnaklarda lösonyi olarak da adlandırılan beyaz lekeler , tipik olarak tırnak yatağı fiziksel travma yaşadıktan sonra oluşur . "Tırnaklardaki beyaz lekeler" çirkin olsa da, onlardan kurtulmanın tek yolu tırnakların büyümesini beklemektir. Tırnaktaki beyaz kısımlar gün geçtikçe daha da ilerlese, enfeksiyon, alerjik reaksiyon veya daha ciddi sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Çoğu durumda, noktalar ortadan kalkmadan önce bu durumun ele alınması gerekir. Bebeklerde de tırnakta beyaz leke çıkmaktadır.

Tırnaklardaki beyaz lekeler nasıl geçer ? Fiziksel travma tırnaktaki beyaz bölgelerin en yaygın nedenidir. Bu lekeler ortaya çıktıktan sonra, bunları ortadan kaldırmanın tek yolu, lekelerin büyümesini beklemektir. Bu lekeleri gizlemek için hasarlı tırnaklara renkli cila uygulayabilirsiniz. Noktalar büyüdükçe tırnaklarınızı ısırmaktan veya parmaklarınızı alet olarak kullanmaktan kaçının. Tırnaklarınıza ağır baskı uygulamak yeni lekelerin oluşmasına neden olabilir.

"Tırnaktaki beyaz lekeler" genellikle hasarlı bir tırnak yatağının göstergesi olsa da, mantar enfeksiyonları da beyaz veya sarı lekelere neden olabilir. Bir mantar enfeksiyonu suçlanacaksa, ürünün talimatlarında belirtildiği gibi bir mantar önleyici krem ​​veya tırnak cilası kullanın . Anti-mantar tırnaklarınızın görünümünü iyileştirmelidir. Noktalar kötüleşir veya düzelmezse, reçeteli bir mantar önleyici için bir doktora başvurun.

Alerjik reaksiyonlar tırnaklarda beyaz lekelere neden olabilir. Bu lekeler yeni bir el losyonu veya oje kullandıktan sonra ortaya çıktıysa, ürünü kullanmayı bırakın. Bu, yeni lekelerin oluşmasını önleyecek ve mevcut lekelerin tırnaklarınızdan çıkmasına izin verecektir.

Nadir durumlarda, karaciğer veya böbrek problemleri tırnaklarda beyaz lekelere neden olabilir. Nedeni bu ise, tırnaklar tamamen beyaza dönebilir veya aniden lekeli görünebilir. Egzama gibi bazı cilt koşulları bazen beyaz lekelere neden olabilir. Bu durumlardan birinden muzdarip olabileceğinizden şüpheleniyorsanız, bir dermatoloğa başvurun . Bir dermatolog durumunuzu teşhis eder ve tırnaklarınızın sağlığını iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Tırnaklardaki beyaz lekelere ne iyi gelir birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkarken, insanlar genellikle vitamin veya mineral eksikliğinin nedenini karıştırır. Bir vitamin eksikliği tırnakların kırılgan olmasına neden olabilir, ancak zayıf beslenme genellikle tırnaklarda beyaz lekelerin ortaya çıkmasına neden olmaz. Bu nedenle, diyetinizi geliştirmek veya belirli takviyeler almak lekelerin kaybolmasına neden olmaz. Tırnaklardaki beyaz lekeler için tek gerçek tedavi zamandır. Sağlıklı bireylerde, yaklaşık sekiz hafta içinde beyaz lekeler tırnaklardan çıkmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar