Yağlı Saçlar İçin Şampuan Kullananlar ? Yağlı Saçlar İçin Nasıl Şampuan Kullanmalıyım ?



Yağlı Saçlar İçin Şampuanları Kullananlar ? Yağlı Saçlar İçin Nasıl Şampuan Kullanmalıyım ?

Yağlı saçlara sahip olmak döngüsel bir sorundur yağlı saçlar için şampuan kullananların da en sık problemlerinden birisi bu yağlı saçlar değil mi zaten.

Saçınızı taze ve temiz görünmesini sağlamak için sık sık yıkarsınız, ancak aşırı yıkama daha fazla yağ üretir . Tabiat Ana bir tür şaka mı oynuyor? Saçlar oilier'i temiz tutmaya nasıl çalışabilir? İşte bir şey: Saçınızı doğal yağlarından kurtardıktan sonra kafa derisi yağ üretimine aşırı yüklenmeye başlar ve savaşmaya çalıştığınız her şeyi geri alır. 

Bu haberin talihsiz olması bizi rahatlatıyor. Aslında saçlarınızı daha az yağlı olacak şekilde eğitebilirsiniz. Nasıl? Her şey yıkamalarınızı ayırmakla ilgilidir. Saç profesyonellerinin yararlı tavsiyelerinin yanı sıra, saç yıkamaları arasındaki sürenin nasıl uzatılacağı ve sonuç olarak saçlarınızı daha az yağlı olacak şekilde eğitmek için genel bir rehber hazırladık. Her saç tipi ve dokusunun farklı ihtiyaçları vardır ve farklı tedavi gerektirir, ancak bu ipuçları sizi başlatacak ve doğru yolda tutacaktır. Elbette, yeni saç eğitimi rejiminizin ilk birkaç haftası zor olabilir - özellikle yağlılık hemen durmayacağından - ancak sonuçları görmeye başladığınızda buna değeceğini kabul edeceğinize söz veriyoruz.

Saçlarınızı daha az yağlı olacak şekilde nasıl eğiteceğinizi öğrenmek bu makalemizi okumaya devam ediniz !!!



Yağlı Saçlar İçin Şampuanları Kullananlar ? Yağlı Saçlar İçin Nasıl Şampuan Kullanmalıyım ?


Flaş haber: 

Çoğu şampuan, saç derisine sülfat denilen fazla temizleyen köpüklü deterjanlar içerir. Sülfat şampuanının ilk birkaç kullanımı için saçlarınız gıcırtılı temiz hissedebilir, ancak zamanla vücudunuz  kuruluğu telafi etmek için aşırı yağ üretebilir .

Bu nedenle, yağlılığı minimumda tutmak için, saçlarınızı güçlü, sağlıklı saçlar için gerekli olan yağların kafa derisini veya saçlarını sıyırmadan temizlemek için nazik, sülfat içermeyen şampuan formülleri tercih edin . 

Bu saçları argan ve avokado yağları ve keratin gibi maddelerle besler ve onarır, saç telleri üzerinde sülfat kullanmadan birikmesini giderir.


Yıkamalar Arasında Kuru Şampuan Kullanın


Saçlarınızı yıkamadan tek bir gün geçirmeyi beceremeyen biriyseniz, saçlarınız çok fazla yağ biriktiğinden, bu konu ile savaşın ve günlük saç yıkama işleminizi atlayın. 

Kulağa mantıksız gelebilir, ancak saçınızı ne kadar az yıkarsanız, o kadar iyi olur. 

 Her zamanki tekniğiniz amaçsız bir kuru şampuan spreyi içeriyorsa, bunun yerine bu tekniği deneyin: saçınızı kulaktan kulağa küçük bölümlere ayırın ve tüm kafanızın örtülmesini sağlamak için ürünü köklere püskürtün.

Ancak kökleriniz fazla yağlı olursa, saçınızı yıkadıktan hemen sonra kuru şampuan uygulamak işe yarayacak. : “ Saç köklerinize biraz kuru şampuan uygulayın, böylece saatler geçtikçe ve kafa deriniz yağ üretmeye başladığında, kuru şampuan o yağla savaşmak için hemen çalışmaya başlayacak ve gerektiği kadar yeniden uygulayabilirsiniz. önümüzdeki günlerde yağı uzak tutmak ve saçlarınızı olabildiğince taze tutmak için. ”

Ama ya egzersiz yaparsan? 

Tabii ki, spor salonunda hareket halinde olmanız saçınızın daha hızlı yağlnacağı alacağı anlamına gelir (ve biraz tazelenmesi gerekir).Bu örnekte,   saç çizgisindeki teri emmek için bir ter bandı kullanmanızı öneririz.  Daha sonra, gece boyunca saçları kuru şampuanla püskürtün, gece boyunca herhangi bir yağı emmeye yardımcı olun ve saçınızı başınızın üstündeki bir topuzda toplayın. 




Saç tipinize bağlı olarak, kökleriniz üçüncü gün civarında biraz kirli görünmeye başlayabilir, ama sorun değil. Güzelliği, umursamamak için gerçekten gres yararlanabilirsiniz  . Bu stiller şık ama amaçlı olarak dağınık, yani kuru şampuandan biraz yağ ve doku sadece daha iyi hale getirecek. . Gresle çalışın ve geri ıslak bir görünüm deneyin,yıkamadan önceki son gün. Bunu yapmak için, yumuşak, dokunabilir tutuş sağlayan bir şekillendirici balsam oluşturmak için eşit parça jel ve kremleri birleştirin ve ürünü saçınızın uzunluğu boyunca tırmıklamak için parmaklarınızı kullanın. Kimse başlamak için temiz olmadığını bilemez.

Elma Sirkesi ile Durulama

Dördüncü gün, biraz hile yapmanıza ve ılık (sıcak değil) suda bir elma sirkesi,durulama yapmanıza izin vereceğiz - sıcak su çok kuru, yağ üretimini uyarabilir. 

Ham, organik elma sirkesi,  saçınızın pH dengesini geri kazanmaya ve saç derisini temizlemeye yardımcı olacak kadar asidiktir, ancak temel liflerinizi soymayacak kadar hafiftir. Duşta,  saçınıza biraz elma sirkesi dökün , köklerinizden geçirin ve durulayın. Sadece yağlı birikintiyi gidermekle kalmaz, aynı zamanda saçlarınızı inanılmaz derecede yumuşak ve parlak bırakır. 

Ürün Kullanımınızı Sınırlayın

Yıkamalar arasında ne kadar sürebileceğiniz, saç tipinize ve dokusuna (örneğin, ince, kalın, dalgalı, korkak veya hasarlı saçlar) bağlıdır, ancak yıkamalar arasındaki süreyi olabildiğince uzatmaya çalışın (her gün her yerde) haftada bir kez). Sonrasında iki önemli şeyi hatırlayın:  mümkün olduğunca tutumlu bir şekilde dokunun ve şekillendirme ürünlerini aşırı kullanmayın. Bir sürü saç spreyi ve kremler kafa derisinde birikmeye neden olur, bu da daha fazla yağa neden olur, bu yüzden mümkünse bunları atlamak en iyisidir.   

Arındırıcı Şampuan Kullanın

Saçınızı "eğitirken" ürün kullanımınızı sınırlamak en iyisi olsa da, zamanla birikme yaşıyorsanız, gerektiğinde saç derinizi ve stilinizi sıfırlamak için sık sık açıklayıcı bir şampuan kullanın. Nazik şampuanlar düzenli kullanım için daha iyidir, ancak saçlarınız ağır veya bataklık hissetmeye başladığında kafa derisini, kökleri ve telleri derinlemesine temizlemek için açıklayıcı bir şampuan çalışır. 

İSTERSENİZ BURADAN SAÇ ÇIKARAN MUCİZEVİ BİTKİLER NELERDİR ? adlı yayınımıza bakabilirsiniz.. Tıklayınız...

Yorum Gönder

0 Yorumlar