Zencefil Nedir,Ne İçin Kullanılır ?


Zencefil Nedir,Ne İçin Kullanılır ?


Zencefil Nedir, Zencefil Neye  Yarar ? Zencefilin Faydaları Nelerdir ?



Birçok insan internet ortamında zencefil nedir?,zencefil neye yarar?,zencefilin faydaları nelerdir ? şeklinde bilgi arayışı içerisindeler.İnsanlar eski zamanlardan beri yemek ve tıpta zencefil kullandılar. Zencefil bulantı, mide ağrısı ve diğer sağlık sorunları için popüler bir ev ilacıdır.

İnsanlar yemek pişirmede genellikle taze veya kurutulmuş zencefil kullanır ve bazıları olası sağlık yararları için zencefil takviyeleri alır.

Zencefildeki antioksidanlar ve diğer besinler, artrit , iltihap ve çeşitli enfeksiyon türlerini önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilir . Araştırmacılar ayrıca diyabet , kanser ve diğer sağlık sorunları riskini azaltma potansiyelini de inceledi .

Bu makalede, zencefilin olası sağlık yararları ve bunların arkasındaki araştırmalar hakkında daha fazla bilgi edinin.

Zencefilin Yararları Nelerdir ?

Zencefil, anti-enflamatuar, antibakteriyel, antiviral ve diğer sağlıklı özelliklere sahip olabilir. Aşağıda zencefilin olası tıbbi kullanımlarından bazıları verilmiştir.

Gazı azaltmak ve sindirimi iyileştirmek

Çeşitli çalışmalar , zerrenin sindirim sırasında bağırsak sisteminde oluşan gazlar üzerindeki etkilerini araştırmıştır.

Bazı araştırmalar, zencefildeki enzimlerin vücudun bu gazı parçalamasına ve dışarı atmasına yardımcı olabileceğini ve herhangi bir rahatsızlıktan kurtulma sağlayabileceğini göstermektedir.

Zencefil ayrıca, sindirim için önemli olan tripsin ve pankreatik lipaz enzimleri üzerinde faydalı etkilere sahip gibi görünmektedir.

Ek olarak, zencefil sindirim sistemi boyunca hareketin artmasına yardımcı olabilir, bu da kabızlığı hafifletebileceğini veya önleyebileceğini düşündürür .

Bulantı giderici

Bazı araştırmalar, zencefilin kanser tedavisini takiben sabah hastalığını hafifletmeye ve mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

2010 yılında yapılan küçük bir çalışmada , zencefil kökü takviyelerinin kemoterapi gören 60 çocuk ve genç yetişkinde bulantı üzerindeki etkileri incelendi . Analiz, takviyenin, onu alan insanların çoğunda bulantı azalmasına neden olduğunu gösterdi.

2011 yılında yapılan çalışmaların gözden geçirmesinin yazarları da benzer sonuçlara ulaştı. Günlük 1.500 miligram (mg) zencefil ekstraktının bölünmüş bir dozunun alınmasının bulantı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğunu bildirdiler.


Zencefil Nedir,Ne İçin Kullanılır ?





Ayrıca zencefilin mide bulantısı ve diğer gastrointestinal konular üzerindeki etkilerini tam olarak anlamak için insanlarda daha fazla çalışma yapılmasını istediler.
Burada, hangi yiyeceklerin bulantıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini öğrenin.

Soğuk algınlığı veya grip,birçok kişi soğuk algınlığı veya gripten kurtulmak için zencefil kullanır . Bununla birlikte, bu çareyi destekleyen kanıtlar çoğunlukla anekdottur.

2013 yılında araştırmacılar taze ve kuru zencefilin insan hücrelerindeki bir solunum virüsü üzerindeki etkilerini inceledi.
Sonuçlar, taze zencefilin solunum sistemini korumaya yardımcı olabileceğini, ancak kurutulmuş zencefilin aynı etkiye sahip olmadığını gösterdi.

Ayrıca 2013'te, soğuk algınlığı veya grip tedavisi olarak bitkisel tıbbın popülaritesini araştırmak için küçük bir çalışma başlatıldı.
Araştırmacılar, iki farklı yerde 300 eczane müşterisi seçtikten sonra, ankete katılanların% 69'unun bitkisel ilaç kullandığını ve bu grubun çoğunun etkili bulduğunu belirlediler.

Bununla birlikte, zencefil bu ilaçların en popüler bileşenleri arasındayken, bazı katılımcılar onu kullanmamış olabilir.



Ağrıyı hafifletmek,74 gönüllüyü içeren küçük bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar , günlük 2 gram (g) çiğ veya ısıtılmış zencefil dozunun egzersize bağlı kas ağrısını yaklaşık% 25 oranında azalttığını buldular.

Enflamasyonu azaltmak

Bir grup araştırmacı, zencefil almanın, osteoartritin neden olduğu iltihabı tedavi etmek için “mütevazı derecede etkili ve makul derecede güvenli” olduğu sonucuna vardı.
Ancak, onlar kaydetti onların meta-analize dahil çalışmalar küçük ve genel nüfusu temsil olmayabilir.

Bu arada, 16 klinik çalışmanın 2017 incelemesi , zencefildeki fitokimyasal özelliklerin iltihapla mücadele edebileceğini belirledi. Bu yazarlar ayrıca en etkili dozajlar ve zencefil ekstresi türleri hakkında daha fazla araştırma yapılmasını istediler.

Anti-enflamatuar diyet nedir?

Kardiyovasküler sağlığın desteklenmesi
Zencefil ekstraktının kardiyovasküler hastalığa yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Örneğin, bir gözden geçirme , 5 g veya daha fazla bir dozajın, önemli, faydalı antiplatelet aktivitesine neden olabileceğini buldu.

Yazarlar, analizlerine dahil edilen birçok araştırmanın insan katılımcıları içermediğini veya katılımcı sayılarının güvenilir sonuçlar elde etmek için çok küçük olduğunu kabul etmektedir.

Bununla birlikte, daha fazla araştırma ile zencefilin kardiyovasküler hastalık için güvenli bir tedavi şekli olabileceğini öne sürüyorlar.

Bu arada, küçük bir çalışma , zencefil ekstraktının diyabetli sıçanlar arasında kalp anormalliklerinin oluşumunu azaltmaya yardımcı olduğunu buldu. Yazarlar bu azalmanın kısmen ekstraktın antioksidan özelliklerinden kaynaklanabileceğini belirtmişlerdir.

Kanser riskini azaltmak

Zencefil protein veya diğer besinleri sağlamaz, ancak mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Çalışmalar , bu nedenle zencefilin çeşitli oksidatif stresi azaltabileceğini göstermiştir .
Oksidatif stres ne olur çok fazla serbest radikaller vücutta birikmesine. Serbest radikaller metabolizma ve diğer faktörler tarafından üretilen toksik maddelerdir.

Vücudun, kanser de dahil olmak üzere bir dizi hastalığa yol açabilecek hücresel hasara neden olmasını önlemek için serbest radikalleri ortadan kaldırması gerekir. Diyet antioksidanları vücudun serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar