Gökyüzünün Hakimi Zürafalar Hakkında 11 İlginç Bilgi >>>

Gökyüzünün Hakimi Zürafalar Hakkında 11 İlginç Bilgi >>>


Zürafa nedir ? Zürafa hakkında bilgiler ? Zürafa Özellikleri Nelerdir ? Dünyanın en uzun memeli hayvanı hangisidir ? Zürafalar Ne Yer? Zürafalar Nasıl Su İçer ? Zürafalar Nasıl Uyur ?

Zürafalar hakkında 11 ilginç bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Bu uzun canlılar hakkında öğrenecekleriniz sizi şaşırtacak !!!  

Zürafalar dünyadaki en uzun memeli hayvandır. Bacakları tek başına birçok insandan daha uzundur - yaklaşık 2 metre.

Kısa mesafelerde saatte 35 mil kadar hızlı koşabilir veya daha uzun mesafelerde 16 km hızda seyredebilirler. 

Bir zürafanın boynu yere ulaşmak için çok kısa. Sonuç olarak, su içmek için yere ulaşmak için ön bacaklarını veya dizlerini garip bir şekilde yaymak zorundadır. 

Zürafalar sadece birkaç günde bir su içerler. Sularının ihtiyaçlarının çoğu yedikleri bitkilerden geliyor. 

Zürafalar hayatlarının çoğunu ayakta geçirirler; hatta uyuyorlar ve ayakta doğuruyorlar. 

Zürafa yavrusu kısa süre sonra ayağa kalkabilir ve yaklaşık bir saat sonra yürüyebilir ve bir hafta içinde bitki örtüsü ile beslenmeye başlar.

ZÜRAFA ETİ YENİR Mİ ? BU İLGİNÇ BİLGİYİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ... >>>

Dişilerin aslanlar, benekli sırtlanlar, leoparlar ve Afrika yaban köpekleri  saldırıları sırasında yavrularının üzerinde durma çabalarına rağmen, ilk birkaç ay içinde birçok yavru vahşi yırtıcılar tarafından öldürülür. 

Bir zürafanın lekeleri insan parmak izlerine çok benzer. Hiçbir iki zürafa tam olarak aynı kalıba sahip değildir. 

Hem erkek hem de dişi zürafalar, ossicones adı verilen iki ayrı, tüyle kaplı boynuza sahiptir. Erkek zürafalar boynuzlarını bazen diğer erkeklerle savaşmak için kullanırlar. 

Zürafalar 24 saatlik bir sürede sadece 5 ila 30 dakika uyumaya ihtiyaç duyar! Bunu genellikle bir seferde sadece bir veya iki dakika süren hızlı şekerlemelerle gerçekleştirirler. 

Zürafaların herhangi bir ses yapmadığı düşünülse de, işitme aralığının ötesinde düşük sesler çıkarırlar, zürafaların burundan, tıslama ve flüt benzeri sesler çıkardığı bilinmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar