5 Adımda Evde Kolay Bez Bebek Nasıl Yapılır ?

5 Adımda Evde Kolay Bez Bebek Nasıl Yapılır ?


Modern çağın getirmiş olduğu teknoloji yenilikleri ile oyuncaklarında çeşitliliği fazlasıyla arttı ama hiç bir zaman klasik bez bebeklerin değeri yok olmadı.

Kendi özgünlüğünüzü ve yaratıcılığınızı ortaya koyarak mümekkel oyuncaklar elde etmek çok da zor değil,bu yayınımızı okuduktan sonra bez bebek nasıl yapılır,öğrenmiş olacaksınız. Evde ihtiyacımız olmaktan çıkmış işinize yaramayan farklı malzemeler ile evde kolay bez bebek yapabiliriz. Bu bez bebeklerin yapımında  annane ve babannelerinizin çocukluk tecrübelerinden faydalanmanız da mümkün.


Kendi yaratıcılığınızı kullanarak bez bebek yapmaya hazır mısınız ? Özgünlüğünüzü ve yaratıcılığınızı göstermeye hazır mısınız !!!Rengarenk bez bebekler yapmak gerçekten zor değil. Tek kural kesilikle kalıp bir kuralın olmamısıdır. Yaratıcılığınızda özgürsünüz !!

Ortaya çıkan her oyuncak birbirinin aynısı olamayacak belki de.

 Bez bebek yapmak için gerekli malzemeler :

- karton ve kalem
- farklı renk ve desenlerde kesilecek kumaş paçavra ve eski kıyafetler
- pamuk ve / veya vatka
- iğne, iplik ve pimler
- düğmeler, şeritler
- renkli yün topları

Artık bez bebek yapmak için 5 adımı takip edebileceğiniz her şeye sahipsiniz:

1) bebeğin stilize şeklini, elde etmek istediğiniz gerçek boyuttan biraz daha büyük olan karton üzerine çizin, çünkü daha sonra dikiş ve doldurma ile birkaç milimetre kaybedersiniz, şekli üst üste binen iki kumaş parçasına yerleştirir ve her ikisini de konturları takip ederek kesersiniz.

2) Pimleri iki kumaşı tutmak ve üst üste binmek için koyun ve dolguyu her seferinde biraz yerleştirmek için bir tarafta birkaç santimetre bırakarak dikişe başlayın, bebeği beğeninize göre doldurmadan önce ters çevirin ve kalan yarığı dikmeye devam edin. TABAN HAZIR .. şimdi benzersiz ve karakter verelim!

3) Gözler ve burun için farklı boyutlarda düğmeler kullanarak yüze hayat vermeye başlayın, bir işaretleyici ile bile yanaklara,kızarıklık ayrıntılarını ekleyebilirsiniz.







4) Saç için yün toplarını kullanın, baş bölgesi dikildikten sonra renkli şeritlerle sıkıca tutan farklı saç stilleri oluşturup yaratıcılığınızı kullanın.


5) Şimdi mevcut paçavraları ve eski kıyafetleri keserek , bunları birbirine ve bebeğin vücuduna sabitlemek için iğne ve iplik ile kendinize yardımcı olun.

İşte 5 basit adımda bez bebeğin karşında! Birkaç tane yapabilir ve daha sonra çocuklarla oynayabilir veya evinizin bir odasında  sergileyebilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar