Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede? | Golf 8 Teknik Özellikleri Neler ?

Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?


Volkswagen'in şüphesiz ki en çok satan ve tutulan modellerinden olan efsane Golf'ün yeni tasarımı ve Türkiyede ne zaman yollara düşeceği merak ediliyor.  Avrupada fazlasıyla tutulan ve satış rekorları kıran bu Alman makinesine rağbet hiç bir şekilde azalmıyor. Alman devi otomobil üreticisi volkswagenin golf 8 deki yeniliklerine değineceğiz. Golf 8 ne zaman yollarda ? golf 8 ne zaman çıkacak ? Golf 8 ne zaman satılacak ? golf 8 ne zaman Türkiyede ? Golf 8 teknik özellikleri neler ? Golf 8 ne kadar? Golf 8 Test Videosu >>
Bu sorulara cevap almak istiyorsanız okumaya devam ediniz.



Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?

Selefine göre daha hafif olacak yeni Golf 8, silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 TSI motora kavuşacak. Giriş paketlerinde 1.0 TSI benzinli motor ile sunulacak olan yeni Golf, dizel seçeneğinde ise 1.6 ve 2.0 litre hacimli TDI turbo dizel üniteyle donatılacak. Şanzıman seçenekleri ise 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG'den oluşabilir. Ayrıca, 1.5 TSI ve 2.0 TDI motorların 48 Volt hafif hibrit sistemle donatılacağını belirtiliyor.

Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?




Yeni Golf 8 GTI, 2.0 TSI motoruyla yola devam edecek ve 255 bg civarında güç sunacak. 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman ile eşlenecek olan GTI, yeni neslinde de TCR versiyonuna kavuşacak. 8. nesil Golf’ün performans versiyonları olan GTI ve R modellerinin de 2020'de yollara çıkması planlanıyor. İddialara göre VW, Golf R'a 400 bg'lik Plus türevi eklemeyi düşünüyor.

Tüm bunlar, Golf MK 7'nin çok yönlü MQB mimarisinin MQB EVO adı verilen ve ağırlığını yaklaşık 50 kg azaltan yeni metal karışımları içeren yeni bir sürümüyle geliştirilecek.



Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?


Yeni Golf 8 Özellikleri Neler ?

Golf 8 'in standart versiyonunun, LED ön farlar, tamamen dijital bir gösterge paneli, şeritte tutma asistanı ve 8.25 inçlik bir dokunmatik ekranla geleceği açıklandı. Ayrıca VW’nin yazılım ekibinin başını ağrıtan otomatik güncelleme özelliğine sahip bilgi eğlence sisteminin de standart olarak sunulacağı belirtilen bilgiler arasında yer almaktadır.


Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?


Yeni Golf 8 yeni dönem sürüş yardımcısı ve güvenlik teknolojilerine sahip Volkswagen modelleri arasına katılacak. Bunlardan biri 210 km/s hıza kadar işlevselliğini koruyan Travel Assist yönlendirme, fren ve gaz fonksiyonlarını otonom olarak kullanabiliyor.


Yeni Golf 8, halen satışta olan mevcut Golf 7,5’ta da görev yapan güç üniteleriyle yola çıkacak.

90 ve 110 PS güçlerindeki 1.0 lt benzinli turbo TSI motorlar yeni Golf 8 kaputunun altında da görev üstlenecek.Yine 130 ve 150 PS’lik 1.5 lt benzinli turbo TSI motor göreve devam edecek.Dizel motorlarda 1.5 veya 2.0 lt TDI seçenekleri yer alacak.

Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?


Yeni Golf 8 artık 4284 mm uzunluğa kavuştu. Ölçülere genel olarak bakıldığında genişlik 1789 mm, yükseklik 1456 mm ve aks mesafesi 2636 mm oldu.
Alman marka daha önce Touareg kokpitinde kullanmaya başladığı Innovision Cockpit teknolojisini Golf 8 modelinde de kullanmaya başlıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve 8.25 inç boyutlu multimedya ekranı dönemin ruhuna uygun olarak aracın bağlanabilirlik, bilgi eğlence, navigasyon, bluetooth gibi sistemlerini barındıracak bütünlükte.


Yeni aracın aydınlatma elamanlarının kontrolleri kokpitte alt kısımdan üste alınmış ve artık dokunmatik hale gelmiş.. Ön ve arka cam ısıtma tuşları da far ayarlarının bulunduğu kontrol ünitesi içine alınmış.

Golf 8 Ne Zaman Yollarda ? | Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?




Yeni işletim sistemine sahip VW Golf 8

VW Golf 8: Bu araçta analog enstrüman bulamayacaksınız Volkswagen © Volkswagen

 Kontrol panelinin ortasındaki 8,25 inç ekran (10 inç ek ücret) , radyo ile varsayılan ayarlara ve hemen hemen her şeye kontrol sistemlerine kumanda merkezi olarak kumanda eder  . Direksiyon simidinin solunda sadece "ışık ve görüş" için küçük bir tuş takımı ve orta konsolda bir tane kalır. Bu cesur ve çok modern. 

Golf 8 Ne Zaman Türkiyede ?


Yeni golf8 Türkiyeye geliş tarihi ise artık yavaş yavaş netleşmeye başladı.Son bilgilere göre 2020 sonbaharında VW Golf 8 'in Türkiyede olması planlanıyor.

Golf 8 Fiyatı Ne Kadar ?

Yeni nesi VW Golf 8 'in  başlangıç paketi Türkiye fiyatının 300 bin bandında olması bekleniyor


Yorum Gönder

0 Yorumlar