Yeni Seyahat Dönemi İçin Gerekli HES Kodu Nedir ? Hes Kodu Nasıl Alınır ?


HES Kodu Nedir ? Hes Kodu Nasıl Alınır ? 

Hes kodu nedir,nasıl alınır ? Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan coronavirüs (Covid-19) salgını neticesinde ülkeler kendilerine göre bazı önlemler aldı. Ülkemizde ise Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması geliştirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.Yine kontrollü yeni sosyal hayata geçilecek olan bugünlerde  uçak ve tren yolculukları için HES uygulaması üzerinden kod alınması gerekecek. Peki Hes Kodu Nedir ? Hes Kodu Nasıl Alınır ? Hayat Eve Sığar Uygulaması Nereden,Nasıl İndirilir ? Hes kodu ile uçak ve tren seyahati nasıl olacak, SMS ile Hes Kodu Nasıl Alınır ? öğrenmek için okumaya devam ediniz...



Yeni normalimiz kontrollü sosyal hayata geçilecek bugünlerde yetkililerden merak edilen açıklamalar geldi.Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden alınacak olan kod ile seyahatler gerçekleştirilecek. Büyük ilgi duyulan HES uygulamasından Hes kodu alınarak uçak ve tren yolculuğu yapılabilecek.

Uygulama Neyi Sağlayacak ?


Coronavirüs ile mücadele için tasarlanan Hayat Eve Sığar uygulaması yeni kontrollü sosyal hayatta da çok işe yarayacak. Mobil cihazlar için geliştirilen uygulamayı telefonunuza indirerek kullanabilmeniz mümkün. Uygulama sayesinde çevrenizde bulunan coronavirüs vakaları risk tablosunu görebiliyorsunuz,yeni kontrollü sosyal hayata geçilecek bugünlerde de uygulama üzerinden alınacak kod -HES Kodu- ile seyahat edilmesine izin verilecek.




Risk faktörü olmayan bireyler Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile risk taşımadığını,herhangi covid pozitif birisiyle temas halinde olmadığını uygulama sayesinde gösterebilecek. Uygulama üzerinden alınan kodu uçak ve tren seyahatlerimizden hemen önce görevlilere göstererek herhangi bir risk faktörü taşınmadığı anlaşıldığında seyahat edilebilecek. Seyahatinden sonra bir virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temaslı olduğu diğer yolcular da takip altına alınacak.

Hes Kodu Nedir,Nasıl Alınır ? 

Hes kodu, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden bireyler için üretilecek tekil kodlardır. Bu kodlar her seyahatten önce değişebilecek ama sadece o kod ile (risk faktörü yoksa) bireyin kendisi seyahat edebilecek.Bu kodlar uygulama mağazalarından telefona indirdiğimiz Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu işlemleri menüsünden  alınacak. Bu kod aynı zaman da operatörler üzerinden SMS yolu ile de alınabilecek.

SMS İle Hes Kodu Nasıl Alınır ? 

Kısa mesaj ile Hes Kodu almak isteyen kişiler mesaj bölümüne HES yazdıktan sonra sırasıyla aralarda boşluk bırakarak Tc kimlik numarası,Tc kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi -kodun kullanılacağı gün sayısı- (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023' sms atılacak ve kod tarafımıza iletilecek.

Peki Hayat Eve Sığar Uygulaması nereden,nasıl indirilir. ? 



Hayat Eve Sığar uygulaması App Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz olarak indirilebilecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar