3 Basit Adımda İnstagramda Mavi Tik Alma ve Püf Noktaları >>>


3 Basit Adımda İnstagramda Mavi Tik Alma >>>



Milyarca kullanıcı olan en popüler sosyal medya paylaşım uygulaması olan İnstagramda kullanıcıların bazılarının hesap isimlerinin yanında mavi tik (doğrulanmış hesap) almış olduklarını görmüşünüzdür Peki bu instagramda mavi tık alma nasıl yapılır ? Bu yayınımızda İnstagramda mavi tik nasıl alınır ? İnstagramda hesap doğrulama nasıl yapılır ? bu konuyla ilgili bilgilendirmeler yapacağız. İnstagram'da nasıl doğrulanacağınızı bilmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. Bu kılavuzda, İnstagram doğrulamasına nasıl başvuracağınızı,nasıl mavi tik alacağınızı(kolay kısım budur) ve kalifiye olmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları sunacağız (bu zor kısımdır).




İlk olarak, kolay kısımdan bahsedelim...

Instagram doğrulaması -mavi tik alma- ne anlama geliyor?

Instagram doğrulaması, Instagram hesabınızı “kayda değer bir halk figürünün, ünlünün veya global markanın orijinal varlığı” olarak kurmak anlamına gelir. Instagram tarafından doğrulanmış bir hesaba doğrulanmış bir rozet verilir. Kullanıcı adınızın yanında görünen küçük bir onay işaretine sahip mavi bir mühürdür. Kişisel doğrulama veya işletme hesabı ile Instagram doğrulamasına başvurabilirsiniz.

Mavi onay, kullanıcıların sahtekarlık hesaplarından kaçınmasına ve takip etmek istedikleri markaları veya genel figürleri kolayca bulmasına yardımcı olur. Aramada, profilinizde ve gömülü yayınlarda görünür. Bu, kullanıcıların aradıkları kişiler ve markalar için gerçek hesapları bulmalarını sağlamalarına yardımcı olur.


Örneğin, bir şöhret hesabı ile o ünlü için hayran hesabı arasındaki farkı bir bakışta anlamanıza yardımcı olabilir. Markalar için gök gürültüsü ve takipçilerinizi çalmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Bunun ötesinde, biraz statü sembolü. Sonuçta, Instagram'ın kendisine göre, doğrulama rozeti “dikkat çekici” olduğunuzun kanıtıdır.

Kimler Instagram'ın doğrulanmasına hak kazanır?

Instagram doğrulaması, Instagram'ın “kamu yararına” gördüğü hesaplara ayrılmıştır. Daha spesifik olarak, herkese açık bir figür, ünlü veya küresel bir marka olmalısınız.

Ağın Hizmet Şartları'na ve Topluluk Kurallarına uymalısınız . Ve Instagram'ın web sitesinde açıkladığı gibi , hesabınız da şöyle olmalıdır:
Otantik. Açıkçası sen olduğunu söylediğin kişi olmalısın. Yani, gerçek bir kişi, kayıtlı işletme veya marka.

Kişi veya işletme başına yalnızca bir hesap Instagram'dan doğrulanabilir. Instagram, meme toplamaları gibi genel faiz hesaplarını doğrulamadığını söylüyor. 

Hayran hesapları da uygun değil.


Halka açık. Instagram hesabınızı doğrulamak istiyorsanız, hesabınız zaten herkes tarafından görüntülenebilir, evet? Bazı markalar özel Instagram hesaplarını denemiş olsa da , bu hesaplar doğrulama için uygun değildir.
Tamamlayınız. Tam bir biyografiye, profil fotoğrafına ve en az bir gönderiye sahip olmalısın.

Dikkate değer. Yine, Instagram, doğrulanmış hesapların “iyi bilinen, çok aranan bir kişiyi, markayı veya varlığı temsil etmesi” gerektiğini vurgulamaktadır.
Facebook'ta zaten doğrulanmış bir rozetiniz olsa bile, bu Instagram'da doğrulanabileceğiniz anlamına gelmez. Facebook'tadoğrulamak daha kolaydır.

Facebook, küçük işletmelere ve kuruluşlara doğrulama izni verirken Instagram , yalnızca "kamu yararına olan" ve "taklit edilme olasılığı yüksek" hesaplara doğrulanmış bir rozet vereceğini söylüyor .

Instagram'da  mavi tik -doğrulanmak- için nasıl başvuru yapılır ?

İşte iyi haber. Instagram'da doğrulanmak için başvurmak yalnızca birkaç dakikanızı alır. Bunu üç kolay adımda nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

1. Adım: Giriş yapın

Hesabınıza giriş yapın. Birden fazla Instagram hesabınız varsa, doğrulamak istediğiniz hesaba giriş yaptığınızdan emin olun.

2. Adım: Doğrulama isteğinde bulunun

a. Profilinizin sağ üst köşesindeki menü simgesine dokunun .

b. Ekranın altındaki Ayarlar dişli çark simgesini tıklayın .



c. Hesap'a dokunun .

d. Doğrulama iste'ye dokunun .

3. Adım: Kimliğinizi onaylayın

a. Instagram hesap adınızı girin ve aşağıdaki alanları doldurun:

Tam Ad: Devlet tarafından verilen kimliğinizde göründüğü şekliyle tam ve yasal adınız.

Bilinen Ad : Bu adınız veya şirketinizin adı olabilir. İnsanların sizi genel olarak tanıdığı adı kullanın. Örneğin, genellikle bir takma ad kullanıyorsanız veya adınız yerine ikinci adınızı kullanıyorsanız, bu bilgileri buraya girin.

Kategori: Haber / medya, spor, hükümet / politika, müzik, moda, eğlence, blog yazarı / etkileyici, iş / marka / organizasyon veya diğer seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Instagram hesabınız için en anlamlı olanı seçin.

b. Devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimliğinizin veya resmi işletme belgenizin bir kopyasını yükleyin. 

Bir kişi için ehliyet, pasaport veya devlet tarafından verilen kimlik kartını kullanabilirsiniz. Bir işletme için vergi iadesi, şirket adınızdaki bir fatura veya kuruluş sözleşmelerinizi kullanabilirsiniz. Belgenizdeki adın, yukarıda girdiğiniz adla eşleştiğinden emin olun.

c. Gönder'e dokunun 
.
Gönder düğmesine bastığınızda, Instagram doğrulama için başvurunuzu inceler. Diğer faktörlerin yanı sıra , hesabınızın "özgünlüğünü, tekliğini, eksiksizliğini ve not edilebilirliğini doğrulamak" için de çalışacaklardır .
Başvurunuzu inceledikten sonra Instagram, isteğinizin onaylanıp onaylanmadığını size bildirecektir. Mesajı Instagram bildirimlerinizde görürsünüz. Ancak hemen bir yanıt beklemeyin. Sürecin ne kadar sürdüğüne dair belirlenmiş bir zaman çizelgesi yoktur, ancak genellikle en az birkaç gündür.


Instagram'ın asla doğrulama için ödeme yapmanızı istemeyeceğini ve doğrulama isteğinizi soran bir e-posta göndermeyeceklerini unutmayın. Ödeme talebi veya daha fazla ayrıntı göndermek için bir e-posta alırsanız, dolandırılıyorsunuz anlamına gelir.

İnstagram'da mavi tik alma -doğrulanma- ipuçları: 

Şimdi, zor kısım. Herkes Instagram doğrulaması için istekte bulunabilir. Ancak Instagram oldukça açık: “doğrulama isteği göndermek, hesabınızın doğrulanacağını garanti etmez.”

3 Basit Adımda İnstagramda Mavi Tik Alma ve Püf Noktaları >>>

Harika bir biyografiniz var mı?

Tam profil, Instagram'ın hesabınızı doğrulayıp doğrulamayacağınıza karar verirken aradığı şeylerden biridir. Tüm Instagram bio alanlarını kendiniz veya işletmeniz hakkında doğru ve alakalı bilgilerle doldurduğunuzdan emin olun .

Dürüst ol !

Instagram doğrulama işleminin tüm aşamalarında tamamen doğru ve dürüst olduğunuzdan emin olun. Gerçek adınızı kullanın ve hesabınız için doğru bir kategori seçin. En önemlisi, kimliğinizi kanıtlamak için gerçek bir belge - değişiklik yapmadan - kullanın.Bu açık olmalı. Ancak sistemi aldatmaya çalışmayı düşünüyorsanız, bunu bilin. Instagram özellikle şöyle diyor : “Doğrulama işlemi sırasında yanlış veya yanıltıcı bilgi verirseniz, doğrulanmış rozetinizi kaldıracağız ve hesabınızı silmek için ek işlemler yapabiliriz. ”

Haber değeri yüksek olun

Instagram her doğrulamayı manuel olarak inceler. Instagram çalışanlarının kontrol ettiği faktörlerden biri, kullanıcının birden fazla haber kaynağında bulunup bulunmadığıdır . Birden fazla haber kaynağında nasıl yer alırsınız?

Söylemeye değer bir şey varsa, bir basın bülteni göndermeyi deneyin. Veya ne yaptığınızla ilgili bilgileri içeren yerel haber kuruluşlarına ulaşmayı deneyin. Daha önce haberlerde bulunmadıysanız, en iyi seçenek yerel bir açıdır. Oradan daha geniş kapsama alanı oluşturabilirsiniz. İlgili tüm öyküleri, biraz daha fazla görünürlük sağlamak için web sitenizdeki veya blogunuzdaki bir basın bölümüne gönderin.
Ücretli veya promosyon içeriğinin dikkate alınmadığını unutmayın.

Instagram dışında bir varlık göster

Çok sayıda Instagram takipçiniz olsa bile, Instagram dışında bir varlığınız yoksa “kayda değer” olduğunuzu söylemek zor. Instagram çalışanları doğrulama inceleme işlemi sırasında sizi Google yaparsa ne bulacaklar?

Web sitenizin veya blogunuzun arama sonuçlarında görünecek şekilde optimize edildiğinden emin olun. Çevrimiçi varlığınızı büyütmek için, özellikle blogunuzda tanınmış ve saygı görüyorlarsa, diğer bloglarda veya sitelerde konuk yayınlamayı düşünebilirsiniz.

Düzenli olarak yayın yapın

Yönergeler, doğrulama için değerlendirilmek üzere en az bir yayınınızın olması gerektiğini söylüyor. Ancak, gerçekçi olarak, bundan daha sağlam bir Instagram varlığınız olana kadar başvurmamalısınız.

Etkin olmayan bir hesap Instagram doğrulaması için mükemmel bir aday değildir.İnstagram mavi rozeti alma şansınızı artırmak için düzenli olarak yeni içerik yayınladığınızdan emin olun. 

Takipçinizin sayılmasını sağlayın

Artık Instagram'da doğrulanması için belirli sayıda gerekli takipçi yok. Ancak, doğrulama gereksinimlerinden birinin "dikkate değer" olduğunu unutmayın. Daha fazla takipçi, dikkate değerliğin önemli bir göstergesidir.

Instagram'ın dikkate aldığı bir başka faktör de kimliğe bürünme olasılığınızdır. Hiç kimsenin sadece birkaç takipçisi olan bir hesabı taklit etmesi olası değildir. Hesabınız ne kadar büyük olursa, Instagram-kopyalanma olasılığınız o kadar yüksek olur. Bu, Instagram'ın doğrulama rozetine sahip olmanızı istemesini daha olası hale getirir.
Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz?  

Biyografinizdeki diğer sosyal kanallara bağlantı verme

Instagram biyografinizdeki diğer sosyal hesaplarınızı çapraz tanıtmayın ve özellikle Insta biyografinizi, insanlardan sizi başka bir yerde takip etmelerini istemek için kullanmayın. Instagram, "diğer sosyal kanallara" beni ekle "bağlantılarını içeren profilleri onaylamayacağını söylüyor.

Başvurmak için üçüncü taraf bir hizmet kullanmayın

Bir iç kenar elde etmeye çalışmayın. Yukarıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

Instagram , hesabınızı üçüncü bir taraf aracılığıyla doğrulamaya çalışmadığınızı söylüyor . Size Instagram doğrulamasını satmaya çalışacak çok sayıda dolandırıcı var. Sakın düşme.

İlk denemeden sonra vazgeçme

İlk başta doğrulamanız reddedilirse, profilinizi iyileştirmek ve kitlenizi büyütmek için zaman ayırın. Gerekli değişiklikleri yaptıktan ve kendinizi platformda daha fazla oluşturduktan sonra, tekrar denemenin hiçbir zararı yoktur. İlk isteğiniz reddedildikten 30 gün sonra tekrar başvurabilirsiniz.

Sonuçta, Instagram'ın doğrulanması, kazanan bir Instagram stratejisine bağlı kalmaya ve özel bir takip oluşturmaya bağlı olacaktır . Bunu yapın, sabırlı olun ve bu sizin için olabilir.

Mavi Rozetiniz Size Ait Olsun - Onu Koruyun- Başkasına Devretmeyin

Doğrulama rozetinizi aldıktan sonra, kaybetmek istemezsiniz. Bu, hizmet şartlarını ve topluluk yönergelerini izlemeye devam etmeniz gerektiği anlamına gelir.
Ayrıca, rozetinizi aktarır veya satarsanız veya diğer resimlerinizi, biyografinizi veya Instagram adınızı kullanırsanız Instagram, rozetinizi alabilir veya hesabınızı devre dışı bırakabilir. Instagram doğrulamasını almak için çok çalıştınız. 

İnstagram'dan doğrulanamazsanız otantik olduğunuzu nasıl gösterebilirsiniz?

Doğrulama, Instagram'da gerçekliğinizi kanıtlamanın tek yolu değildir. Instagram'ı iş için kullanma konusundaki yazımızda Instagram'da güçlü ve güvenilir bir varlık oluşturmak için birçok ipucumuz var .İşte doğrudan Instagam'ın kendisinden bazı öneriler. Bu stratejiler doğrulanma şansınızı artırmayacak olsa da, hesabınızın daha güvenilir görünmesine yardımcı olur. 

Diğer resmi kaynaklardan bağlantı

Instagram , resmi web siteniz, Facebook Sayfanız veya YouTube veya Twitter hesabınız gibi diğer resmi kaynaklardan Instagram hesabınıza bağlanmanızı önerir . Bu, özellikle bu diğer kanallardan birinde doğrulanmış bir hesabınız varsa yararlıdır.Ancak unutmayın: Instagram biyografinizden diğer sosyal kanallarınıza bağlantı vermeyin.

Biyografinizi etkili kullanın

Doğrulama şansınızı artırmak için eksiksiz ve etkili bir biyografiye sahip olmanız gerektiğini zaten söylemiştik. Ancak burada tekrardan bahsetmeye değer, çünkü doğrulamayı başaramasanız bile, harika bir açıklama hesabınızın orijinal ve güvenilir olduğunu göstermeye yardımcı olur.

Instagram , biyografinizi “potansiyel müşterilere işletmeniz hakkında daha fazla bilgi vermek” için kullanmanız gerektiğini söylüyor .

Hikayelerle perde arkasına geçin

Instagram Hikayeleri, markanızın arkasındaki kişilere gösterme ve takipçilere şirketinizde gerçek zamanlı olarak neler olduğunu görme şansı verir.
Bu tür gerçek marka anlayışını taklit etmek zordur. Bu nedenle Instagram, özellikle “işinize perde arkası bakmak için” Instagram Hikayelerini kullanarak özgünlüğü artırmanızı öneriyor .

Takipçileri dahil edin

Katılım , sosyal kanallarda her zaman iyi bir özgünlük işaretidir. Özgünlüğünüzü daha da vurgulamak için Instagram , müşterileri “kişilerin ürün veya hizmetinizi kullanan müşterilerden gelen yayınları görebilmeleri için” yayınlarında etiketlemelerini teşvik etmenizi önerir.

Yayınları planlamak ve yayınlamak, kitlenizi büyütmek ve kullanımı kolay analizlerle başarıyı izlemek için Hootsuite'i kullanarak Instagram varlığınızı yönetmek için zaman kazanın - hepsi diğer sosyal medya profillerinizi çalıştırdığınız gösterge tablosundan. Bugün ücretsiz deneyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar