Kriket Nedir ? Kriket Nasıl Oynanır ?

kriket-sporu-nasil-oynanir
Kriket Nedir ? Kriket Nasıl Oynanır ?


Kriket Nedir ? Kriket Nasıl Oynanır ? Kriket Oyunu Nasıl Oynanır ? Kriket Sporu Nedir? Kriket Saha Ölçüleri Nedir ?

Kriket nedir ,kriket dünyada sekiz asırdan fazla süredir oynanan bir spordur. Aslında, Prens Edward'ın 14. yüzyıl İngiltere'sinde kriket oynadığına dair yazılı kanıtlar var. Bununla birlikte, 17. yüzyıla kadar kriket rekabette oynanan profesyonel bir spor haline gelmedi ve yüz yıl sonra dünya çapında tanındı.Kriket nasıl oynanır, kriket sporu her biri on bir oyuncudan oluşan iki takım tarafından oynanır ve bu da sert deri bir topu toplamaya dönüşür. İlk bakışta, kriket beysbola bir şekilde benziyor, oyuncular bir topa vuruyor ve mümkün olduğunca çok koşmaya çalışıyor. Ancak farklılıklar çoktur.



Yeni başlayanlar için, kriket yuvarlatılmış olandan ziyade düz bir top ile oynanır ve oyuncular bir puan kazanmak için bir kare üzerinde koşmazlar, bunun yerine sahanın karşı ucuna ulaşmak için ilerlerler. Eğer top uzağa gidecek kadar sert vurulursa, oyuncu karşı tarafın uçları arasında ileri geri koşmaya devam edebilir ve her mesafeyi tamamladığında bir puan kazanabilir.

Kriket sahası ölüçüleri nedir ? her zaman 20.12 x 3.05 m (66 x 10 feet) büyüklüğünde çimenli bir dikdörtgendir. Alanın her iki ucuna (her biri üç tahta kütük ve iki kefaletten oluşan) iki küçük kapı yerleştirilir. Oyuncunun pozisyonuna ve topun yönüne göre bir perdenin yasal olup olmadığını belirlemek için kullanılan saha ve saha dışı alanları işaretleyen birkaç ek çizgi.

Kriket Saha Ölçüleri



Kriket, her iki takım da kabul ederse, oyundan önce değiştirilebilen 42 Yasa sistemini takip eder. Bu esas olarak sahaya, oyun yapısına ve oyuncuların pozisyonuna uygulanır. Oyuncular genellikle ya bir top ya da toplayıcı olarak kalırlar; çok yönlü oyuncular (herhangi bir oyunda herhangi bir pozisyonda yer alabilen oyuncular) nadirdir ve bir takımda son derece paha biçilemez olarak kabul edilir. Oyunlar,iki saha hakemi tarafından kontrol edilir, ancak üçüncü bir saha dışı hakem bazen uluslararası maçlarda yer alır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar