Osho Kimdir ? | En Anlamlı 15 Osho Sözleri >>>


en-anlamli-osho-sozleri
Osho Kimdir ? | En Anlamlı 15 Osho Sözleri ?

Osho kimdir ?
 11 Aralık 1931 - 19 Ocak 1990 arasında yaşadı. O bir Hint ruhsal lideri ve öğretmeni olduğu kadar bir mistikti. Doğum adı Chandra Mohan Jain'di. 1970'lerde ve 1980'lerde Bhagwan Shree Rajneesh olarak biliniyordu ve aslında hayatının son yıllarında ve ötesinde sadece Osho olarak biliniyordu. Bu yayınımızda Oslo'nun kısaca hayatını ve en anlamlı 16 Osho sözlerini bulacaksınız. Okumaya devam ediniz.



Osho 11 çocuğun en büyüğüydü ve Hindistan'ın küçük bir köyünde büyüdü. Hayatının ilk yedi yılında, dedesi tarafından büyütüldü, ancak büyükbabasının yedi yaşındayken ölümünden çok etkilendi. Bundan sonra, ailesiyle birlikte yaşamaya geri döndü. Daha sonra Osho çok parlak ama yıkıcı bir öğrenci olduğu üniversiteye gitti. Bir profesörle yaptığı tartışmadan sonra Hitkarini Koleji'nden ayrılması istendi ve DN Jain Koleji'ne transfer edildi - burada derslere katılmak zorunda değildi - sadece test yapmak için - çok yıkıcıydı! Daha sonra, Osho lisansüstü okula devam etti ve Felsefe Yüksek Lisansı ile mezun oldu. 21 yaşındayken Osho, Jabalpur'daki Bhanvartal Bahçesinde bir ağacın altında otururken ruhsal olarak aydınlandığını bildirdi.

Osho daha sonra cinsellik konusundaki açıklığı, Gandhi'ye (yoksulluğa tapan bir mazoşist olarak tanımladığı) eleştirileri ve siyaset ve din eleştirileri nedeniyle tartışmalı olan bir öğretmen ve halk konuşmacısı oldu. Osho doğum kontrolünün yanı sıra toplumsal ilerlemenin araçları olarak bilim ve teknolojiyi bile savundu. Osho'nun dinamik dersleri zamanla popülerlik kazandı ve yakında Hindistan'da ve ötesinde tanındı. Bu süre zarfında Osho Acharya Rajneesh ismini aldı (Acharya profesör ve Rajneesh çocukluk takma adıydı.)



 İşte Oshonun En Anlamlı 16 Sözleri:

Sevincin bir nedeni olduğunda, çok uzun süremez ... Sevinç nedensizse, sonsuza kadar kalır!

Osho 

Kendi içinde yaşam boş bir tuvaldir, üzerine boyadığınız şey olur. Sefaleti boyayabilir, neşeyi boyayabilirsiniz. Bu özgürlük sizin ihtişamınızdır.

Osho 

Dünyadaki en büyük korku, başkalarının fikridir. Artık kalabalıktan korkmadığınız andan itibaren artık koyun değilsiniz, aslan oluyorsunuz. Kalbinizden büyük bir kükreme gelir. Özgürlük kükremesi
.
Osho 



Sen özgür doğdun. Sadece unutmak için şartlandın. Katmanlar ve koşullandırma katmanları sizi bir kukla yaptı.

Osho 

Yalnız olmayı öğren - hepsi bu. Ve unutmayın, nasıl yalnız kalacağını bilen bir kişi asla yalnız değildir. Nasıl yalnız kalacağını bilmeyenler, yalnızdırlar.

Osho 

en-guzel-osho-sozleri
Osho Kimdir ? | En Anlamlı 15 Osho Sözleri ?

Geçmişte ve gelecekte ağırlığı olmadan, günümüzde yaşayabilen kişi, özgürlüğün gerçek tadını bilir.

Osho 

Başkalarını anlamaya çalışmayın. Siz ne olduğunuzu anlamaya çalışın. Cehaletten kurtulmanın tek yolu budur.

Osho

Birisi olma fikrini bırakın, çünkü zaten bir başyapıtsınız.




Aşk her yere gitmek için özgür bir kuş gibidir, bütün gökyüzü özgürlüğündür.

Osho 

Yaşa ve sev, tam ve yoğun sev - ama asla özgürlüğe karışma, bstün değer olarak kalmalıdır.

Osho

Alışkanlık haline gelen her şey kendiliğinden ve şimdiki zamanda tepki verme yeteneğimizi öldürür.

Osho 

Ağrının tek nedeni uykunuzu sarsmaktır. Bilinçli zeka uyandığında, acı sona erer.

Osho 

Sadece olduğun şey olabilirsin. Rahat olun! Varoluşun senin gibi sana ihtiyacı var.

Osho 



Hayatınızdaki her olayın size bir şeyler öğretmesine izin verin.

Osho 

Efendimin gerçekleştirdiği en büyük mucize bunu yapmamasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar