Pamuk İpliği Nedir ? Pamuk İpliği Nasıl Yapılır | Nerede Kullanılır ?

Pamuk İpliği Nedir ?

Pamuk ipliği nedir,ne demek, eğrilmiş pamuktan yapılmış bir filaman türüdür. Genellikle dayanıklıdır ve kolayca gerilmez veya kırılmaz. Bu tip iplik, çeşitli işçilik projelerinde ve giyim yapımında kullanılır.
Pamuk, pamuk bitkilerinde yetişen bir çeşit liftir. Kabarık, beyaz görünümü ve hasat sırasında bitki tohumlarının etrafındaki kümeler ile tanınabilir. Farklı ağırlıklardaki iplikler veya kumaşlar halinde bükülebilir.


Pamuk ipliğinin yıkama sırasında çekmeye karşı direnci, kapitone işleminde yaygın bir seçim olmasını sağlar. Yorganları bir araya getirmek için kullanılan kumaşları çekmez ve yıllarca yıkama ve kullanıma dayanacak kadar güçlüdür. Birçok yüksek kaliteli kapitone kumaş da% 100 pamuktan yapılır. Genellikle kapitone profesyonelleri tarafından aynı malzemenin bir proje boyunca hem ekleme hem de dikiş için kullanılması tavsiye edilir.

Pamuk ipliği, spandeks veya örme kumaş gibi streç malzemeler kullanan projelerde kullanılmamalıdır . Pamuk esnetmediği veya büzülmediği için, genellikle bu tür kumaşlara karşı çekilir ve ipliklerin kumaş yüzeyi boyunca eşit olmayan bir şekilde bir araya gelmesine neden olur. Sonunda dikiş çizgileri boyunca yırtıklar görünmeye başlayabilir.



Pamuk ipliğinin dayanıklılığı ve mukavemeti onu el işi için ortak bir seçim haline getirir. Bu tür el sanatları, el kapitone, nakış ve çapraz dikişi içerebilir . Pamuk, iplik telinin ne kadar kalın veya ince olduğunu gösteren çeşitli yoğunluklarda bulunabilir. Her el işi tipik olarak belirli bir kalınlıkta iplik gerektirir. Örneğin, el yorganında kullanılan kalın ve mumsu tip pamuk ipliği genellikle çapraz dikiş projelerinde kullanılmaz.

Pamuk ipliği, dikiş makinelerinde kullanım için mükemmel bir seçimdir, çünkü çok miktarda tüy bırakmaz. İplik normalde iplik bir dikiş makinesinin üst iğnesinden ve alt bobininden geçirildiğinde oluşturulur . Metal parçalar kumaş içinde dikiş oluşturmak için birlikte ileri geri hareket ettikçe, ince toz parçacıkları iplikten gevşeyebilir. Bu toz makinede biriktikçe, tiftik topları haline gelir.


Dikiş makineleri, tüm tiftikleri çıkarmak ve çalışma parçalarını yağlamak için profesyonel temizlik için genellikle yerel bir bayiye götürülmelidir. Pamuk ipliği ile düzenli olarak iplik geçirilen bir makine, ipek ve naylon iplik kullanan makinelere göre daha uzun ömürlüdür ve daha az temizlik gerektirir . Bu diğer iplik türleri, bir dikiş makinesinin içindeki gerilime karşı kolayca kırılır ve iplik parçalarının iç işlerinde sıkışmasına neden olabilir.


Bu yayınımızda pamuk ipliği nedir,pamuk ipliği ne demek,pamuk ipliği nasıl yapılır,pamuk ipliği nerede kullanılır,sorularını böylelikle yanıtlamış olduk.

Yorum Gönder

0 Yorumlar