Meleklerin Meyvesi Papaya Nedir ? | Papaya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir ? >>>

Meleklerin Meyvesi Papaya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir ? 


Papaya nedir ? A ve C vitaminleri ve potasyum açısından oldukça zengin olan çalı ya da ağaç görünümündeki papaya, güneş ve suyu sevmesi yönüyle Kamkat ve Durian gibi Tropikal ikliminin bir ağacıdır.
Papaya tohumları, birçok bitki uzmanı tarafından kanserli hücreyi onarıcı ve antibakteriyel özelliklerden artrit ve hatta yanık ağrısını hafifletmeye kadar çeşitli tıbbi kullanımlara sahip olduğu düşünülen değerli bir özüt olduğunu düşünüyor . Birçoğu konsantre etkileri elde etmek için papaya tohumlarından yapılmış bir tentür satın alırken, papaya çekirdekleri  elbette daha fazla papaya ağacı yetiştirmek ve dolayısıyla papaya meyvesi üretmek için kullanılabilir. .


Papayaların hem meyve hem de ilaç olarak bilinen bir ünü vardır. Christopher Columbus, daha önce saygı duyan yerli halk tarafından yemeğe tanıtıldığında ünlü olarak "meleklerin meyvesi" olarak adlandırdı. Papaya nerede yetişir ? dünyanın tropik bölgelerinde yetişir, ancak Meksika yerli evi olarak kabul edilir. Daha küçük bir çeşitlilik olan Hawaii papaya, üretim bölümlerinde daha yaygın olarak bulunur.

Birçoğu , ılık havalarda orta derecede nemli, ancak iyi döllenmiş toprakla gelişebilen kendi ağaçlarını yetiştirmek için hafifçe kurutulmuş papaya tohumlarını kullanır. Dondurucu olmayan herhangi bir havanın bir papaya bitkisini öldürmesi muhtemeldir, bu nedenle saksı örnekleri soğuk büyüler sırasında iç mekana getirilmelidir. Genellikle tam yetişkin bir insanın yüksekliğine ulaştıktan sonra ağaçların meyve vermesi ve meyve vermesi bir yıl veya daha fazla sürer.



Birçoğu papaya'yı sadece meyveyi yiyerek veya meyve suyunu içerek tamamlar. Bazıları tohum ekstrelerinden yapılan tentürleri satın alırken, diğerleri ekmek ve tatlılarda kullanmak için tohumları kurutup un haline getirir. Bitki uzmanları genellikle en fazla etkiyi elde etmek için konsantre bir dozaj önerdiğinden, çoğu binlerce tohumdan üretilen bir tentür önerir. Bununla birlikte, resmi bir kurum tarafından belirli bir doz belirlenmemiştir, çünkü tohumlar latekse alerjisi olanlar hariç çoğu dozda çoğu insan için güvenli olduğunu kanıtlamıştır.

Tıbbi faydalar papaya tohumlarından yapılmış tentürler lehine birikmeye başlıyor. Etiyopya'nın Gondar Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan 2008 tarihli bir araştırma, papaya çekirdeklerinin belirgin bir antibakteriyel etkiye sahip olduğunu buldu. 



Florida Üniversitesi bilim adamları tarafından 2010 yılında yapılan bir başka araştırma, kanserli tümörlerin papaya bitkisinden bir yaprak ekstraktından zararlı bir şekilde etkilendiğini keşfetti. 2011'den itibaren bu bitkinin tüm kullanımlarını doğrulamak için daha fazla çalışma gerekli olsa da, yüzyıllardır şifacılar onu oral kontrasepsiyon, sindirim bozukluklarını hafifletmek, antiseptik olarak kullanmak ve ağrı ve parazit enfeksiyonlarıyla savaşmak için kullanmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar