PC'de Chorme İndirme Hızı Arttırma Nasıl Yapılır ? >>>


PC'de Chorme İndirme Hızı Arttırma Nasıl Yapılır ? >>>

Pc de (bilgisayarda) chorme indirme hızı arttırma nasıl yapılır ? Web'de gezinirken, sekmeleri açarken, dosya indirirken, video izlerken daha hızlı gitmenizi sağlamak için Google Chrome'u hızlandırmanın tüm yollarını öğreteceğiz ... Tarayıcıyı ayarlayın ve maksimum hıza ulaşın!

Birkaç ipucunu takip ederek Chrome'u daha hızlı bir tarayıcı yapabilirsiniz:

Chorme Nasıl Hızlandırılır ?

Yazılımı güncel tutun:

Chrome'un en yeni sürümü her zaman en hızlısıdır. Bu nedenle, daha önce kurduğunuzdan emin olmalısınız. Chrome'u kontrol etmek ve güncellemek için bir tarayıcı penceresi açın, adres çubuğuna Chrome URL : // help yazın ve Enter tuşuna basın.

Chrome, en son yazılım sürümüne sahip olup olmadığınızı bildirir
Şu anda, yüklü sürümün ve mevcut sürümlerin çevrimiçi kontrolü yapılacaktır. Yeni bir sürüm varsa, otomatik olarak güncellenecektir. Eğer varsa, resimli mesajı görebileceksiniz.

Kullanılmayan sekmeleri kapatın veya yönetimini iyileştirin:

Tarayıcıyı birkaç kez kullandığımızda, sekmeleri sebepsiz yere açıyoruz. Tüm bu açık ve kullanılmayan sekmeler kaynakları tüketir ve Chrome'un çalışmasını yavaşlatır. Yalnızca ihtiyacınız olan sekmelerin açık olduğundan, daha az sayıda sekmenin daha iyi oluşturulduğundan emin olun.

Her durumda, bu sekmeleri yöneterek hızı başarılı bir şekilde artırabilirsiniz. Chrome'un belleği kullanılmayan sekmelerde kullanmasını önlemek için Otomatik sekme atma işlevini kullanabiliriz . Ancak, Google bu seçeneği kaldırdıktan sonra bunu kendi yazılımınızdan yapmanın bir yolu yoktur. Bu nedenle Otomatik sekmeyi atmayı devre dışı bırak adlı bir ek kullanmanız gerekir . Eklentiyi yeşil İndir düğmesiyle indirin.


Bir Chrome uzantısını kaldırma düğmesi

İstenmeyen işlemleri devre dışı bırakın veya durdurun

Bu bölümde, iki farklı yönü ayarlarsak daha fazla hız elde edebiliriz Uzantıları kullanıyorsanız, hangilerini gerçekten kullandığınızı ve hangilerini kullanmadığınızı kontrol edin. Kullanmadığınız veya kısa vadede kullanmayacağınız olanları devre dışı bırakın ve elbette kullanmadığınız uzantıları kaldırın.

Chrome'da yüklü uzantıları kaldırma veya devre dışı bırakma seçenekleri


Arka plan görevleri de hızı etkileyebilir. Chrome'un sağ üst köşesindeki üç dikey noktalı simgeyi açın, ardından tarayıcı görev yöneticisini görüntülemek için Diğer Araçlar> Görev Yöneticisi'ni seçin .

Chrome görev yöneticisini açma seçeneği

İşlemleri bellek kullanımına göre düzenlemek için bellek sütununa tıklayın ( Arka Plan Sayfası olarak etiketlenen öğelere özellikle dikkat edin ), kapatılacak görevi seçin ve İşlemi sonlandır düğmesine basın . Lütfen kaydedilmemiş görevdeki değişikliklerin kaybolabileceğini unutmayın.

Chrome görev yöneticisi ve işlemleri sonlandırma düğmesi

Chrome'un tahminlerini etkinleştirme

Sayfa Ön İsteği adı verilen bu özellik, Chrome'un oturumunuzu açabilecek bağlantıları önceden indirmesine olanak tanır. Etkinleştirmek için Google Chrome'u çalıştırın, sağ üst köşede bulunan ve üç dikey nokta bulunan menü düğmesine basın ve Gelişmiş yapılandırma girişini seçin .

Chrome yapılandırmasına erişim

Sayfanın sonuna kaydırma yapın ve dokunun Gelişmiş tarayıcısının gelişmiş ayarları görüntülemek için.

Chrome'un gelişmiş ayarlarını görme seçeneği

bölüm ise Gizlilik ve Güvenlik etkinleştirmek sayfaların daha hızlı yüklenmesine ilişkin bir tahmin hizmeti kullanın .


PC'de Chorme İndirme Hızı Arttırma Nasıl Yapılır ? >>>

Chrome'da sayfa önyüklemesini etkinleştirme

Chrome antivirüs yazılımını atla


Bilmiyor olabilirsiniz, ancak Chrome'un göz atarken sizi koruyan kendi yerleşik antivirüs programı vardır. Ancak, işlemi yavaşlatan şüpheli yazılımları aramak için manuel olarak bir tarayıcı taraması çalıştırabilirsiniz. Bir analiz başlatmak ve bu olası sorunları ortadan kaldırmak için Google Chrome'u çalıştırın ve seçenekler menüsüne erişim sağlayan üst köşede (adres çubuğunun sağında) bulunan düğmeye basın. Gelişmiş Yapılandırma listesinden seçim yapın .

Chrome yapılandırmasına erişim

Yine, sayfanın sonunu görmek için aşağı kaydırın ve gelişmiş ayarlar menüsünü Gelişmiş satırına genişletin .

Chrome'un gelişmiş ayarlarını görme seçeneği

Ayarları kurtar ve sil bölümünde Bilgisayarı temizle'yi tıklayın .

PC'yi Chrome ile temizlemek için yapılandırma seçeneği

Ara'yı tıklayın .

Chrome ile kötü amaçlı yazılım taramaya başlayın

Bulunabilecek istenmeyen yazılımlar listede görünecek, Eliminate'e tıklayın .

Gizli ve göz atma verilerini temizle

Chrome'da depolanan gizli ve gezinme verileri kendi başına daha hızlı gezinmeye izin verse bile, çok fazla bilgi biriktirebilir ve Chrome'un çalışmasını yavaşlatabilir, çünkü çok sayıda dosya ve çerez aramak gerekir. Kullanmayacağımız her şeyden kurtulmak için bu verilerin periyodik olarak silinmesi arzu edilir. Chrome'u açın, sağ üst köşedeki üç dikey noktadan biri olan menü düğmesine basın ve Yapılandırma'yı tıklayın .

Chrome yapılandırmasına erişim

Pencerenin en altına gidin ve ekstra yapılandırma seçeneklerini görmek için Gelişmiş'i tıklayın .

Chrome'un gelişmiş ayarlarını görme seçeneği

Tarama verilerini temizle'yi tıklayın .

Chrome'daki tarama verilerini silme


Açılır pencerede, silinecek veri miktarına bağlı olarak Temel veya Gelişmiş sekmeleri arasından seçim yapın . Zaman aralığını seçin, Tarihe bakılmaksızın her şeyi kesinlikle silmeniz için Her zaman seçeneğini öneririz . Silinecek içeriğin ilgili kutularını işaretleyin ve sağ alt köşedeki mavi Verileri temizle düğmesini tıklayın .

Navigasyon verilerini silme düğmesi

Bu noktadan itibaren, bir web sitesine ilk erişimin çok yavaş gitmesi mümkündür, ancak genel olarak tarayıcının performansı hız açısından önemli ölçüde artacaktır.

Yazılım aracılığıyla hızlandırmayı etkinleştirin

Gerekli yazılıma sahipseniz, Chrome'a ​​daha fazla hız vermek için bileşenlerinizi kullanan bir işlev olan yazılım aracılığıyla hızlandırmayı etkinleştirebilirsiniz. Etkinleştirmek için Chrome'u açın ve üç dikey noktanın normal simgesinin sağ üst köşesine tıklayarak seçenekler menüsüne gidin. Yapılandırma bölümüne gidin .

Chrome yapılandırmasına erişim

Sayfanın sonuna gidin ve gelişmiş ayarlara gidin.

Chrome'un gelişmiş ayarlarını görme seçeneği

Mümkün olduğunda yazılım aracılığıyla hızlandırmayı kullan seçeneğini bulun ve bu teknolojiyi etkinleştirmek için sağdaki düğmeyi tıklayın.

Chrome'daki bileşenlerin hızlandırmasını etkinleştirmek için bu seçeneği etkinleştirin

Chrome'u önceden belirlenmiş yapılandırmaya geri yükleme


Bir çözüm görünmüyorsa, tarayıcıyı ilk kurulumdan sonra bırakmak üzere geri yüklemekten oluşan son bir kaynağınız vardır. Chrome'u çalıştırın, arayüzün sağ üst köşesine gidin ve seçenekleri girmek için üç dikey nokta düğmesine basın. Yapılandırma'ya gidin .

Chrome yapılandırmasına erişim

Gelişmiş yapılandırma seçeneklerini aşağı kaydırın ve aşağı çekin.

Chrome'un gelişmiş ayarlarını görme seçeneği

Yapılandırmanın orijinal önceden belirlenmiş değerlerini geri yükle seçeneğini tıklayın .

Chrome ayarlarını yeniden başlatma seçeneği

Yapılandırmayı geri yükle'yi tıklayarak işlemi onaylayın .

Yorum Gönder

0 Yorumlar