Sağlıklı,Parlak Görünüm İçin Saç Nasıl Kurutulur ? >>>

Sağlıklı,Parlak Görünüm İçin Saç Nasıl Kurutulur ?


İlk içgüdüleriniz size kendiliğinden hava ile saç kurutmanın saçınızı kurutmanın en sağlıklı yolu olduğunu söyleyebilir; doğru teknikle, bir fön makinesi kullanmak saçlarınız için sadece hava kurumasına izin vermekten daha sağlıklı olabilir.Kimi kadınlar saçı havluyla kurulamak isteyebilir ama bunu ne kadar doğru yapıyorsunuz ! ,saç kurutma makinesi saçımı kabartıyor diyen kadınlar için saç kurutma püf noktalarından bahsedeceğiz. Peki sağlıklı,parlak saçlar için saç nasıl kurutulur ?



Saçınızı Hava İle Kurutma için İpuçları

Saçınızı hava ile kurutmak, fön kurutuculardan kaynaklanabilecek ısı hasarını önlemek için harika bir yoldur, ancak saçınızın yavaşça kurumasına izin vermek için bazı dezavantajlar vardır.

Hepinizin bildiği gibi, saçınızı hava ile kurutmak biraz zaman alabilir. Saçlarınız ıslandığında şişer. Saçınızın tamamen hava ile kuruması yaklaşık iki saat alırsa, saçlarınız uzun süre şişer ve bu da saçlarınızı sağlam tutan proteinlere daha fazla baskı uygular. Bu basınç, hepimizin istemediği saç kırılmasına neden olabilir.


Ayrıca, saçınızı hava ile kuruturken, saçlarınızı bir havluyla ovmak için cazip hissedebilirsiniz. Bu aşınma saçınızın soyulmasına, kırılmasına ve kızarmasına neden olur. Bundan kaçınmak için, fazla suyu saçınızdan çıkarmak yerine saçınızdan sıkmak için bir tişört veya mikrofiber havlu kullanmanızı öneririz.



Hava ile saçlar kuruduğunda hepimiz  dağınık saçlara sahip olma mücadelesini biliyoruz. Islakken saçlarınızı fırçalamak cazip gelebilir, ancak bu, tellerin gerilmesine neden olur, böylece saçınız en hassas haldeyken hasara ve bölünmeye neden olur. Bununla birlikte, saçınızı fırçalamamak ve dışarı çıkmak saçınızın düğümlenmesine neden olacak ve bölünmüş uçlar için daha fazla potansiyel yaratacaktır. Saçlarınızı kabarık ve dolaşmayan şekilde tutmanın en iyi yolu saçınızı duşta taramak ve daha sonra saçlarınızı fırçalamamaktır.

Son ipucumuz. Soğuk kış aylarında acele ettiğinizde, saçlarınız hala ıslakken dışarı çıkmak cazip gelebilir, ancak saçınızın dışarıda donmasına izin vermek saçlarınız için korkunçtur. Saçlarınız donarsa, büyük kırılmalara neden olabilir. Soğuk havalarda dışarı çıkmadan önce saçınızın tamamen kuru olduğundan emin olun!


Saçınızı Fön Makinesi İle Kurutma için İpuçları

Hiç şüphe yok ki, saçlarınızı ısı ile kurutmak, tatlı kilitleriniz için en iyisi değildir. Saçınızı fönle kurutursanız, saçınızı sağlıklı ve parlak tutacak şekilde yapmak için ipuçlarımızı izleyin.



Saçınıza çok fazla zarar vermeden fön uygulamak için fön makinenizin yüksek ısı ayarlarını asla kullanmamanızı öneririz. Saçınızı fönle kurutmak, sadece yüzey nemini değil aynı zamanda saça bağlı olan suyu da giderecek bir “flaş kurutma” etkisine neden olur. Bu “flaş kurutma” etkisinden kaçınmanın en iyi yolu, saçınızı yüksek sıcaklıkta kurutmak yerine yavaş yavaş kurutmaktır.


Saçınızı kızartmaktan kaçınmanın bir başka yolu, saç kurutma makinesini kafa derinizden en az 15 cm uzakta tutmak ve fön makinesini sürekli hareket ettirmektir. Tek bir noktada çok fazla doğrudan ısı aşırı derecede saça zarar verebilir. Bir difüzör eki kullanmak, daha yayılmış ve hatta hava akışına sahip olmak için harika bir araçtır. Bazı ısı hasarları kaçınılmaz olduğu için. hasarın bir kısmını hafifletmek için, suyun buharlaşmasını azaltmak için bir bırakıcı saç kremi veya ısı koruyucu sprey kullanmanızı öneririz.

En Sağlıklı Saç Kurutma Tekniği Nedir ?

Ne hava ile kurutma ne de sadece fön ile  kurutma, saçlarınız için sağlıklıdır. Saçlarınızı tatlı ve sağlıklı tutmanın en iyi yolu, ikisinin bir kombinasyonunu yapmaktır. Saçınızın% 70-80 oranında hava kurumasına izin vermeniz ve ardından tamamen kuruyana kadar fönle kurutmanız önerilir. Bu yöntem saçlarınızı sağlıklı tutacak ve saçlarınızı süper şık ve tarzlı tutacaktır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar