Evde Salamura Yaprak Nasıl Yapılır ? | Salamura Yaprak Tarifi >>>

Evde Salamura Yaprak Nasıl Yapılır ?  | Salamura Yaprak Tarifi >>>


Yazın habercisidir asma yaprağı. Haziran ayının gelmesiyle birlikte bir telaş başlar ,kışlık salamura asma yaprağı yapmak için, Soframızı her daim süsleyen ve yemeye doyamadığımız zeytinyağlı ve etli yaprak sarmalarını sevmeyeniniz yoktur.Yazın dalından kopardığımız o tazecik asma yapraklarını uzun süre muhafaza etmenin en kolay yolu şüphesiz ki salamura yaprak yapmaktır. Peki salamura yaprak nasıl yapılır ? asma yaprağından salamura nasıl yapılır?. Salamura yaprak yamak için püf noktaları nelerdir? Bu yayınımızda  asma yaprağı salamurası ile ilgili tüm detayları bulacaksınız. Okumaya devam ediniz...


Bahçenizde büyüyen o taze asma yapraklarını dalından toplayıp poşete koyduktan sonra, asma yaprağından salamura yapmaya geçebiliriz. 

Salamura Yaprak Tarifi Nasıldır ? 

Öncelikle 1.5 kg kadar asma yaprağı temiz bir tepsiye yerleştirilir,Bir yandan ise bir tencere içerisinde satın almış olduğumuz hazır içme suyumuz kaynatılır,ardından bu suyun içerisine 1 çorba kaşığı limon tuzu ve de 1 su bardağı kadar kaya tuzu ilave edilir. Ardından bu suyu daha önceden hazırlamış olduğunuz yapraklarla kaplı tepsinini üzerine döküyoruz. Ve yine bu tepsinin üzerini bir başka bir tepsi ile iyice kapatıp 12 saat beklemeye alıyoruz.



Evde Salamura Yaprak Nasıl Yapılır ?  | Salamura Yaprak Tarifi >>>

Ertesi gün bu süreç sonunda tepsideki yapraklarımızı bağlayarak(daha sonra ihtiyacınız olduğu kadar kavonozdan çıkarmak için) salamura kavonozlarının içine istifliyoruz. 

Not: İstiflenen kavonozlarımızda hava kabarcıklarının oluşmaması için kavonozlarımızın havasının çıkması için bir kaç gün önceden kapaklarını gevşek bırakarak bekletmeliyiz. Salamuramızın dayanıklılığı için kesinlikle ışık almayan ve serin olan bir ortamda saklamalısınız. İsterseniz buzdolabı poşetlerinin içerisine istifleyerek buzdolabınızın derin dondurucu kısmında da saklayabilirsiniz.



Böylelikle salamura yaprak nasıl yapılır,salamura yaprak haşlanır mı nasıl yapılır,salamura yaprak tarifi,salamura yaprak yapımı püf noktaları gibi merak edilen konulara cevap vermiş olduk.

Yorum Gönder

0 Yorumlar