Şef Bıçağı Nedir ? | Şef Bıçağı Özellikleri Nelerdir ?


Şef Bıçağı Nedir ? | Şef Bıçağı Özellikleri Nelerdir ?

Şef bıçağı nedir, şefin bıçağı profesyonel şefler ve evde birçok aşçı tarafından kullanılan çok amaçlı, genellikle uzun bir bıçaktır. Mutfak işi için gerekli olan bıçaklardan biridir ve muhtemelen mutfağınızı stoklarken yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir. Profesyonel mutfaklarda, şefin bıçağı vazgeçilmezdir ve muhtemelen en sık kullanılan bıçaklardan biridir.




Şef bıçağı özellikleri nelerdir ? Ortalama bir şefin bıçağı yaklaşık (20.32-25.4 cm) ve şekli ve özellikleri mutfakta kullanışlılığını açıklar. Bıçağı yan tarafında incelerseniz, en geniş kısmının bıçak topuk adı verilen sapın yakınında olduğunu göreceksiniz. Sert malzemeleri dilimlediğinizde, bıçak topuk kısmını kullandığınızda en fazla kaldıraç elde edersiniz.

Bıçağın kenarı yukarı doğru kıvrılır, bıçağın ucunda neredeyse ince bir noktaya gelir ve bıçağın her bir parçası farklı amaçlar için kullanılabilir. Şef bıçağının merkezine kesme kenarı denir ve muhtemelen en çok, çeşitli yiyeceklerin genel kesimi ve hazırlanması için kullanılır. Bıçak ucu mantar veya yeşil soğan gibi küçük yumuşak yiyecekleri kesmek için kullanılabilir.



Sapta, bıçağın bıçağı normalde destek olarak adlandırılan bir şeye sahiptir . Bu, saptan bıçağın tabanına kadar uzanması gereken küçük bir keskin olmayan alandır. Güçlü bir şekilde doğrarken veya doğrarken elin bıçağa çok yaklaşmasını önler.

Çoğu profesyonel şef, tang denilen şeyden endişe duyuyor . Bazı safcılar, en iyi bıçağın bıçağın metalinin sapa doğru uzandığı yerde ısrar ediyor. Bazıları, bıçak dahil olmak üzere bıçağının sağlam bir metal parçası olması gerektiğini, böylece bıçağın çok dayanıklı olacağını söylüyor. Sap da önemli bir husustur. Birkaç tutamağın altında parmakların bıçak üzerindeki konumunu desteklemek için oluklar bulunurken, diğer şefin bıçaklarının düz bir kolu vardır.

Şef bıçağı ne kadar iyi olursa, bunun için çok fazla ödeme yapacaksınız. Bazı keskin bıçaklar mutfakta gerçekten keskin bir bıçaktan daha fazla tehlike oluşturuyor. Aslında, uygun şekilde keskin olmayan bir bıçakla kendinizi kesmeniz daha olasıdır ve kendinizi donuk bir bıçakla kestiğinizde, cildi yırtarak daha ağrılı bir kesime neden olur. Kendinizi keskin bir şef bıçağıyla keserseniz, kesim daha hassastır, ancak yine de zarar verebilir ve daha çabuk iyileşme eğilimindedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar