Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ?


Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ? Müzik Dinlemenin Psikolojik Yararları Nasıl Olabilir?
Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ?



Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ? Müzik Dinlemenin Psikolojik Yararları Nasıl Olabilir?

Ses banyoları “yeni çağ” kavramı gibi görünse de, bedenleri ses yoluyla iyileştirme uygulaması teknik olarak binlerce yıldır dünya çapında kültürlerde derin köklere sahiptir. Bu “manevi, temizleyici müzik” yere ve kültüre göre değişir, ancak yoga seansınızı takip eden bir süreçten sonra uygulanabilir, deneyimli bir uygulayıcı ile özel bir alanda bir saatlik deneyim mükemmel olacaktır.


Uzman rehberlik sayesinde, ses banyolarının ne olduğu, ses banyolarının katılımcılara sağlayabileceği faydalar ve bunlardan birini nasıl deneyimleyebileceğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi özetledik .

Ses Banyosu Nedir, Ses Banyosu Nasıl Yapılır?

Genel olarak, ses banyosu, katılanların ses dalgalarında “banyo yapıldığı” meditatif bir deneyimdir. Ses banyosu nasıl yapılır,Bu dalgalar, gonglar, şarkı söyleyen kaseler, perküsyon, çanlar, çıngıraklar, ayar çatalları ve hatta insan sesinin kendisi gibi iyileştirici enstrümanlar da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklar tarafından üretilir.

Müziğin bir rock konserinde veya senfonisinde deneyimleyeceğiniz gibi akılda kalıcı bir melodi veya ritmi yoktur, bunun yerine dikkatle seçilmiş bir ses ve ses tonuyla özenle seçilmiş bir enstrüman ve ses vardır.

 Ses banyosu sırasında bir melodiye takılmak istemezsiniz. Bir şeyleri tekrarlamak istemezsiniz, çünkü beynin tekrarlanan bir ritmi tanımasını istemezsiniz. Bunun yerine beynin tam anlamıyla rahatlaması beklenir.

Ses banyosu sırasında, katılımcılar sırt üstü uzanırlar - bazen yogada Savasana pozisyonu olarak da adlandırılırlar -

Ses iyileştirme uygulayıcısı deneyimi kolaylaştırır ve bazen tüm grup tezahüratlar, mantralar veya yuvarlanma sesleri ile katılır. Bunun gibi bir rehberli deneyim genellikle 15 ila 60 dakika arasında sürer.

Müzik Dinlemenin Psikolojik Yararları Nasıl Olabilir?

Ses Banyolarının Faydaları

“Ses banyosunun genel amacı, katılımcıların enerji alanlarındaki uyuşmazlığı temizlemek için ses kullanarak dinleyicide bir uyum durumu yaratmaktır. Faydaları arasında gevşeme, artan bir refah duygusu, genişletilmiş farkındalık ve iç vizyon deneyimine erişim bulunuyor

Vücudun rahatlamasına yardımcı olmanın yanı sıra, bazı şifalı ses uygulayıcıları ses banyolarının potansiyel olarak fiziksel iyileşmeyi teşvik edebileceğini savunuyorlar. 

“Gerçek olamayacak kadar iyi” gibi görünse de, destekleyici veriler mevcuttur. Çok sayıda çalışma, müzik ve ses terapisinin terapötik etkilerine işaret etmiştir. 

Ses terapisi bilime derinlemesine dayanır ve kuantum fiziği ve kutsal geometri ilkelerine dayanır. Sesin iyileştirici özellikleri hakkında yüzlerce klinik çalışma ve hakemli beyaz çalışma var.


Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ? Müzik Dinlemenin Psikolojik Yararları Nasıl Olabilir?
Ses Banyosu Nedir ? Ses Banyosu İle Meditasyon Nasıl Yapılır ?

Ses banyolarının geleneksel meditasyon veya yoga ile bağlantı kurmakta zorlanan, ancak yine de benzer faydalar yaşamak isteyen birine özellikle yararlı olabileceğini de ekliyor. 

Tartışmasız, en iyi yanı, huzurlu bir şekilde uzanırken rahat kıyafetler içinde görünmek ve etrafınızdaki sesleri almaktan başka bir şey yapmanız gerekmemesidir. 


Ses Banyosu Nasıl Deneyimlenir



Yoga ve meditasyon merkezleri, genellikle bu etkinliklere düzenli olarak ev sahipliği yapar ve deneyimlemek için harika bir yerdir. Yaşadığınız yer bu fırsatların ne kadar bol olduğunu etkiler, ancak genel olarak, yerel olarak bir taneye katılmak çok zor olmamalıdır.

Özellikle hedeflemek istediğiniz belirli bir yaralanmanız (fiziksel veya başka türlü) varsa,  ses banyosunu deneyimleyebilirsiniz. Kristal şarkı kaseleri gibi ses iyileştirici enstrümanların farklı frekansları farklı organları, duyguları, hastalıkları, hastalıkları, çakraları ve travmayı etkiler. İhtiyaçlarınıza göre kişisel olarak ayarlanmış bir ses terapisi seansı yapmak bir oyun değiştiricidir. ”




Evde ses banyosu oluşturmak için ses iyileştirme enstrümanları satın alma veya kendi sesinizi kullanma seçeneğiniz de vardır. 

Mutlu bir ortam için ses banyosu kaydını dinlemeyi düşünebilirsiniz. 
“Nihayetinde, ses banyosu öznel bir deneyimdir ve sizin için neyin işe yaradığını görmek için farklı ses banyoları deneyebilirsiniz” diyor Misterka. “İdeal olarak, sağlıklı bir banyo sunan müzisyenin olumlu sağlık, sevgi ve şifa niyetlerine sahip olduğunu hissetmelisiniz. Gerçekten diğer terapilerle karşılaştırılamayan eşsiz bir deneyim ve potansiyel olarak herhangi bir iyileşme veya sağlık programına harika bir ek. ”

Yorum Gönder

0 Yorumlar