10 Adımda Evde Kalıcı Perma Nasıl Yapılır ?

spiral perma nedir
Evde Perma Yapımı



Evde Perma Yapımı konusunda araştırma içindeyseniz doğru yerdesiniz. Bu yayınımızda evde 10 adımda perma yapımını öğrenebilir ,Spiral Perma Nedir, Nasıl Yapılır, Perma Bakımı Nasıl Yapılır ? şeklindeki sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Perma Nedir ? Perma kalıcı olarak adlandırılan saçta kalıcı bir dalga 'kıvırcık' görünümü oluşturulan bir tekniktir. Perma saç modelinde saçınız dalgalı ve buklelerden oluşur. Perma termal ya da kimyasal yollarla uygulanabilir. İkinci yöntemde , saça kimyasallar uygulanır ve daha sonra dalgalar ve bukleler oluşturmak için formların etrafı sarılır. Aynı işlem kimyasal reaksiyon sırasında saçın kıvrılmak yerine düzleştirilmesiyle kimyasal düzleştirme veya rahatlama için kullanılır.

Spiral Perma Nasıl Yapılır ? Bu teknikte, silindirler yerine uzun perma çubukları kullanır. Çubuklar saçın tüm uzunluğunu barındırabildiğinden, daha uzun saçlı müşteriler için idealdir. Saçlar rahatlamak için kimyasallarla muamele edilir ve daha sonra uçlardan başlayarak kafa derisine kadar çalışılarak perma çubuklarının etrafına sarılır. Çubuklar belirli bir süre bırakılır ve daha sonra bukleleri ayarlamak için bir nötrleştirici uygulanır.

İyi bir şekilde gerçekleştirildiğinde, spiral bir perdenin nihai sonucu, bir tirbuşon bukle dizisidir. Bukleler genellikle çok sıkı ve yaylıdır ve perma işlemi sırasında çubukların nasıl kullanıldığına bağlı olarak birden fazla yönde parlayabilirler. Buklelerin gerginliği saçta çok miktarda hacim yaratır, çünkü izin verilen saçlar kafa derisine düz olarak uzanamaz.

Perma saçta kalma süresi ne kadar? Bir perma uygulaması iyi yapıldığında, yaklaşık altı ay sürebilir. Tıpkı diğer perma stilleri gibi, spiral perma da zamanla rahatlar; bukleler biraz daha gevşek ve daha az yaylı hale gelebilir, ancak düzleşmeye başlarlarsa, kuaförünüze durumu bildirmelisiniz.Permalı saça bakmak, permanın etkinliğini korumak için ve gerekli kimyasal işlemden sonra saçınızı beslemek için özel ürünler de kullanılmalıdır.

Perma, saç stillerinin daha kötü şöhretleri arasındadır, çünkü bir şeyler yanlış gittiğinde, müşteri aylarca onunla yaşamak zorunda kalabilir. Perma saçlarda da çok zordur ve en iyi sonuçlar için yetenekli bir stilistin ellerine ihtiyaç duyarlar . Müşteriler kalıcı bir dalga için randevu almadan önce stilistleriyle her zaman konuşmalıdır ve stilistinizin yaptığı işi görebilmeniz için bir müşteri portföyü istemek iyi bir fikirdir. Ayrıca, istediğiniz görünümün resimlerini getirmeye yardımcı olur, böylece karışıklık olmaz. Peki perma evde nasıl yapılır ? Okumaya devam ederek evde perma yapımını öğrenebilirsiniz.

10 ADIMDA EVDE PERMA NASIL YAPILIR ?

1. ADIM 

Saçınızı temizleyici bir şampuanla nazikçe yıkayın. Saçlarınızı normalde yaptığınız gibi, şampuanlarınızdaki yağı, şekillendirici ürünleri ve kiri temizleyen bir şampuanla şampuanlayın. Ardından şampuanı saçınızdan iyice durulayın. Saçlar gıcırtılı temiz olduğunda en iyi kıvrımı kabul eder! 

Malzemelerde alkol içeren şampuan kullanmaktan kaçının. Perma işleminin kendisi oldukça kuruyor, bu nedenle hasarı olabildiğince en aza indirmek istiyorsunuz.

Saç kremi ile takip etmenize gerek yoktur, çünkü bu yağ tanıtır ve saçınızı çalışmak için kaygan hale getirir.

İzin vermeyi planlamanızdan 24 saat önce saçlarınızı derinlemesine düzeltmekten kaçının. 

2. ADIM

Saçınızdaki fazla suyu temiz bir havluyla sıkın. Temiz, kuru bir havluyla kafa derinize yakın suyu çıkarmak için başınızın etrafını kurutun. Daha sonra, fazla suyu gidermek için saçlarınızın uzunluğunu havluyla hafifçe sıkın. Spiral permanın düzgün oluşması için saçınızın ıslak olması gerekir, ancak ıslak damlamasını istemezsiniz.

Zaman kazanmak için saç kurutma makinesi kullanmayın. Saçınızı çok fazla kurutur.

3. ADIM

Düğümleri geniş dişli bir tarakla tarayın. Saçlarınızı uçlardan taramaya başlayın ve saç köklerinize doğru ilerleyin. Nazik olun ve devam etmeden önce düğümleri çıkardığınızdan emin olun. Saçlarınız çözülmezse, çubukların etrafına sarmaya başladığınızda sorun yaşarsınız.

Geniş dişli bir tarak tercih edilir, çünkü bu tarak oldukça naziktir. Daha küçük taraklar, özellikle ıslak saçlarda kullanıldığında kırılmaya ve hasara neden olabilir.

4. ADIM

Omuzlarınızı eski bir havluyla örtün. Kimyasalların giysilerinize bulaşmasını önlemek için omuzlarınıza bir havlu sarın. Ayrıca çalışma alanınızdaki yüzeyleri gazete ile kaplamak faydalı olabilir.

Saç çizginizin altındaki cilde az miktarda vazelin uygulayarak yüzünüzü kimyasallardan korumayı düşünün. 

Hassas bir cildiniz varsa, bir çift plastik eldiven alın.


Spiral perma nedir?spiral perma evde nasıl yapılır ? Spiral perma bakımı nasıl olur ? Su dalgası perma nasıl olur ? Kıvırcık saça perma nasıl olur? Perma saçta kalma süresi ne kadardır?
Spiral Perma Nedir ? 10 Adımda Evde Kalıcı Perma Nasıl Yapılır ?


5. ADIM

Saçınızı 3 ana bölüme ayırın. İlk olarak, tipik olarak kulaklarınızın ötesindeki tüm saçlar olan başınızın arkasındaki 1 büyük kısmı kesin. Saçları bükün ve başınızın arkasındaki yerine takın. Bu sizi saçınızın başının üstünde ve yanlarında bırakır. Bu saçı 2 bölüme ayırın ve genellikle saçınızı ayırdığınız bölümü bölün. Bu 2 bölümü ayrı ayrı çevirin ve klipsleyin. 

Toplam 3 bölüm için başınızın sol tarafına kırpılmış 1 bölüm, sağ tarafa kırpılmış 1 bölüm ve arkaya kırpılmış 1 büyük bölüm olmalıdır.

6.ADIM

Boynun ense kısmında ince, yatay bir saç tabakası bırakın. Saçın arka bölümünden başlayarak, başın bir tarafından diğerine geçmesi gereken boyun ağzında ince bir saç tabakasını ayırmak için bir tarak kullanın. Tarağı çubukların etrafına bölmeye ve sarmaya başlamadan önce saçın bu gevşek bölümünü çözmek ve düzeltmek için kullanın. 

1,25 cm genişliğinde dikey bir parça yapmak için tarak kullanın. Az önce bıraktığınız yatay saç katmanını 1,25 cm genişliğinde dikey bölümlere ayıracaksınız. Ense'nin bir tarafından başlayın, böylece diğer tarafa doğru sistematik olarak çalışabilirsiniz. Saçın ilk inç (1,25 cm) geniş bölümünü ayırdıktan sonra, sarmadan önce düzeltmek için tekrar tarayın. 

Uzaklaştığınız saç miktarı, silindirin ucuna rahatça oturmalıdır.

Saç bölümünün genişliği, perma çubuğunun çapıyla yaklaşık aynı olmalıdır. 

Saçın arka kısmından kalan bölümler kabaca bu ilk bölümle aynı boyutta olacaktır.

7. ADIM

Saçın ilk bölümünün ucunu perma kağıdı sargısı ile örtün. Kağıt sargıyı uzunlamasına ikiye katlayın ve içindeki bölümün ucunu sıkıştırın. Kağıt sargının saç bölümünün sonuna kadar uzandığından ve işlem sırasında saçınızın uçlarını tamamen kapladığından emin olun. Sarıcı, saçınızın uçlarını biraz geçebilir. 

Bu, saçlarınızın uçlarının yanlış bükülmek yerine çubuğun etrafına sarılmasını sağlar. Bir bölümün uçları yanlış büküldüğünde, her bir kıvrımın sonunda "kıvrımlar" veya "balık kancaları" ile karşılaşırsınız.

Perma kağıt ambalajlarını herhangi bir güzellik malzemeleri mağazasında satın alabilirsiniz. Temelde küçük beyaz kağıt mendil karelerine benziyorlar.

Bölümün sonuna bir spiral perma çubuğu yerleştirin ve 1 kez yuvarlayın. Bir spiral perma çubuğunu doğrudan saç bölümünün ucunun altında kağıt sargıya karşı olacak şekilde yatay olarak tutun. Yuvarlanmaya başlamadan önce saç bölümünü çubuğun bir ucunun yakınına yerleştirin. Daha sonra, saç bir kez çubuğun etrafına tamamen dolana kadar çubuğu başınıza doğru hareket ettirin.

Spiral perma çubukları, herhangi bir güzellik kaynağı mağazasında satın alabileceğiniz uzun, ince, esnek çubuklardır.

8. ADIM

Boynuna ulaşana kadar bölümü yuvarla. Saçları kafa derisine doğru yuvarlayarak çubuğun etrafına sarmaya devam edin. Çubuğun bir ucundan başladığınızdan beri, saç gittikçe çubuğun etrafında birikmeye devam edecektir. Bölümü sararken saçı ve çubuğu yavaşça saat yönünün tersine çevirin. Ense ulaştığında, çubuk kafa derisine karşı dikey olarak oturmalıdır. Çubuğun etrafındaki her dönüş, dönüşten önce dönüşün sadece kısmen üst üste gelmesi gerekir.

Çubuğu kırparak veya uçlarını birbirine geçirerek sabitleyin. Güvenceye alma şekliniz sahip olduğunuz çubuk tipine bağlıdır. Çubuğunuz bir tüpe benziyorsa ve klipsi yoksa, çubuğu "U" şeklinde bükün ve kilitli bir daire oluşturmak için uçları birbirine yaslayın. Çubuklarınızda klipsler varsa, klipsi aşağı çekin ve birbirine yapıştığını hissedene kadar itin.Ense'nin diğer tarafına ulaşıncaya ve saç kalmayıncaya kadar her bir çubuğu dikey olarak kırparak ½ inç'lik artışlarla sarmaya devam edin.





Spiral perma nedir?spiral perma evde nasıl yapılır ? Spiral perma bakımı nasıl olur ? Su dalgası perma nasıl olur ? Kıvırcık saça perma nasıl olur? Perma saçta kalma süresi ne kadardır?
Spiral Perma Nedir ? 10 Adımda Evde Kalıcı Perma Nasıl Yapılır ?

9.ADIM 

Bir sonraki ince, yatay bölümü alt kısımdan ayırın ve işleme devam edin. Saçın ilk yatay bölümünü bölmeyi bitirdikten sonra, tıpkı başlangıçta yaptığınız gibi başka bir ince yatay katman bırakın. Bu bölümü dikey olarak 1,25 cm genişliğindeki bölümlere bölün ve her birini eskisi gibi sarın. Tüm saçları saçın alt kısmına sarmayı bitirene kadar devam edin.

Kalan 2 bölümü de aynı şekilde yuvarlayın. Aynı işlemi kullanarak her bölünmüş bölümü 1 aynı anda sarmaya devam edin. Daima bölümün altından üst kısmına doğru çalışın. Bu yönde çalışmak, çubuklara kafa derisinden asılması için yer verir. 

Saçlarınız sarıldıkça kurumaya başlarsa, tekrar nemli hale gelene kadar suyla bolca püskürtün.

Perma solüsyonunu her sarılı çubuğa iyice uygulayın. Perma çözeltisi önceden karıştırılmamışsa, sivri uçlu bir sıkma şişesinin içindeki üreticinin talimatlarına göre karıştırın. Çözeltiyi her çubuğun sarılı saçları üzerine sıkın. Çubukları kaçırmamak için sistematik olarak aşağıdan yukarıya doğru çalışın. Her bir çubuk üzerindeki saçların, nüfuz eden çözelti ile tamamen doygun olduğundan emin olun.

Perma kimyasalları ile çalışırken plastik eldiven giyin. Kimyasal koku oldukça yoğundur, bu nedenle bir pencereyi kırmak da isteyebilirsiniz.Kimyasal perma çözeltisini herhangi bir güzellik tedarik mağazasından satın alabilirsiniz.

Saçınızı bir duş başlığı ile örtün ve yaklaşık 20-30 dakika işlemesine izin verin. Çubuklar hacimli olduğundan, başınızın tamamını örtmek için her iki tarafta 1 adet olmak üzere 2 duş başlığı kullanmanız gerekebilir. İşlem süresi değişir, ancak genellikle yaklaşık 20-30 dakikadır. İzin verilen çözümünüzle birlikte gelen talimatları okuduğunuzdan ve talimatlarını uyguladığınızdan emin olun. 

10.ADIM

Sarılı saçları soğuk suyla iyice durulayın. Saçları durularken çubukları tutun! Saçları işledikten sonra, soğuk su ile 5-8 dakika boyunca iyice durulayın. Her bölümün kökünü durulayın ve yavaşça çubuğun sonuna kadar hareket ettirin. Fikir, çözümü olabildiğince dışarı çıkarmaktır, ancak muhtemelen hepsini çıkarmayacaksınız, ki bu iyi. Çözelti, durulanırken muhtemelen biraz yanacaktır, bu normaldir. Soğuk su bu sansasyona yardımcı olacaktır.

Nötrleştiriciyi her sarılı çubuğa iyice uygulayın. Önceden karıştırılmamışsa nötrleştirici çözeltisini hazırlayın ve sivri uçlu bir sıkma şişesine koyun. Nötrleştiriciyi her ıslak saç çubuğunun üzerine sıkın, her bölümü kökten uca iyice doyurun. Kimyasal çözeltiyi uygularken yaptığınız gibi sistematik olarak çalışın. 

Nötrleştirici saçınızın işlenmesini tamamen durdurur.

Sarılı saçları çubuklardan çıkarın. Çubukları saçınızdan dikkatlice çıkarın, başınızın üstünden başlayıp daha önce olduğu gibi boynunuza doğru çalışın. Her bir çubuğu açın veya açın, sonra çubuk kayıncaya kadar yavaşça saçı açın. Herhangi bir karışıklığı önlemek için çubukları yavaşça ve yavaşça çıkarın. 

Çubuk kapandıktan sonra perma sargısını her bölümün ucundan çıkarın.

Saçları tekrar soğuk suyla durulayın. Fazla nötrleştirici ve perma çözeltisini gidermek için saçı iyice durulayın. Saçları yıkarken şampuan kullanmayın.

Üretici tarafından tavsiye edilirse, durulanmayan bir saç kremi de uygulayabilirsiniz. Bu açıkça önerilmiyorsa, herhangi bir saç kremi kullanmayın.

Saçınızın doğal olarak kurumasını bekleyin. Özellikle saç neredeyse kuruduğunda ve sadece biraz nemli olduğunda, saçlarınızı kururken geniş dişli bir tarakla hafifçe çözmeniz gerekebilir. Kuruduğu için saçı hiç germeyin. Saçın tamamen kurumasını bekleyin. 

Bu, saçınızın uzunluğuna bağlı olarak birkaç saat sürebilir.

Spiral Perma Bakımı Nasıl Yapılır ?

  • Saçınızı yıkamadan önce 48 saat bekleyin. Ev perma kitinizde aksi belirtilmedikçe, saçınızı şampuanla yıkamadan veya saçınızı düzeltmeden önce en az 48 saat beklemelisiniz.Saçınızı çok erken yıkarsanız,dalgaları gevşetebilir ve gevşemelerine ya da düzelmelerine neden olabilirsiniz.
  • Nazik, nemlendirici saç bakım ürünlerini seçin. Daha yumuşak bir formül kullansanız bile, permaların saçınızı kurutma eğilimi vardır. Sonuç olarak, saçınızı hafif bir nemlendirici şampuanla yıkamalı ve haftada en az bir kez saç kremi sürmelisiniz.Alkol içeren şampuan veya saç bakımı ürünlerinden kaçının,Alkol özellikli şampuanlar permalı saçlarınızın kurumasına neden olur.
  • Buklelerinizi korumak için ısı stilini sınırlayın. Saçınızı ıslattıktan sonra kurumaya bırakın. Her yıkamadan sonra, perdenin rahatlamasını önlemek için saçı nazikçe kurulayın.Saçınızın durumuna ve ne sıklıkta ısıttığınıza bağlı olarak izniniz 3 ila 6 ay sürmelidir.Saçınızın kurumasına izin vermek için zamanınız yoksa, saç kurutma makinenizin ucuna bir difüzör takın ve saçlarınızı kısık ateşte kurutun. Bunu yapmak buklelerin düzleşmesini önlemelidir.

Perma geri döndü - ve geçmiş yılların kıvırcık mini bukleleriyle hiçbir ilgisi yok. Aycıca özel geliştirici losyonların yardımıyla saçınızı profesyonelce kendi isteklerinize göre şekillendirebilirsiniz: göz alıcı bukleler , hafif bir salınım, romantik tirbuşon bukleler - perma ile tüm bunlar uzun vadede mümkündür.


Kendi başınıza nasıl kolayca perma yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin . Zaten bukleleriniz var mı? Kıvırcık kız yöntemi ve doğru ürünlerle güzel kıvırcık saç modellerine kavuşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar