Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>

Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>
                             

Tavşanlar sevimli kürk toplarıdır. Tavşanlara yakından baktığımızda küçük,orta ya da büyük tavşan cinslerini -ırklarını- görüyoruz.Tüm bu cinsler hafif karaktere sahip sevimli hayvanlardır. Tavşan çok nadiren agresif, özellikle büyüttüğünüz ortamlarda geçirdiğiniz ilk anlarda çekingen olabilir. Bu nedenle tavaşana karşı güven verici olmak, anlamak ve incelikle evcilleştirmek tavsiye edilir. Peki tavşan fiziksel özellikleri nelerdir ? , Tavşan bakımı nasıl olur? Tavşan tarihçesi nedir ?, Tavşan nasıl evcilleştirilir ? Tavşanların gözleri,kulakları,gözü,rengi,tüyü nasıl olur ? Tavşan karakterleri nelerdir ? Tavşanlar nasıl ürerler ve çoğalırlar ? Tavşanlarda hamilelik -gebelik-süresi ne kadardır ? Tavşanlar kaç yavru doğurur ? Tavşanlar kaç haftada doğurur ? Tavşanlar nerede ve nasıl bakılır ? Tavşan hastalıkları nelerdir ? Tavşanlar kaç yıl yaşar ? Tavşanlar nasıl beslenmelidir ? Tavşanlar ne yer,neyle,nasıl beslenir? Tavşanların bakımı nasıl olmalıdır ? tüm soruların cevabını merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz.



Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>

Tavşan Tarihçesi

Tavşanın evcilleştirilmesi, belirli bir tür olan Avrupa Tavşanı (Oryctolagus cuniculus) ile 15. yüzyılda başladı. Bugünlerde yetiştirilen tüm tavşan cinsleri aslında oradan geliyor. İnsan tarafından zaman içerisinde müdahalerle farklı fiziksel özellikli büyük,küçük,orta farklı ırklar meydana gelmiştir. Başlangıçta, büyük tavşanların çoğu etleri için yetiştirildi, ancak bugün diğer çeşitler (orta, küçük ve cüce ırklar) kadar evcil hayvanlara değer veriyorlar.

Tavşan Fiziksel Özellikleri Nelerdir ?

Tavşanların bazı türleri km/s hıza çıkabilirler. 

Gövdesi : Kompakt ve silindirik, konik veya dışbükey.
Kaplaması : Çeşitliliğe bağlı olarak kısa veya uzun ("angora" olarak adlandırılır).

Rengi : Çeşitli, sade veya beyazdan siyaha değişen, ateşten geçen mavi ve gri işaretli.

Başı : Vibrissae (dokunsal kıllar) ile. Üst dudak, tavşanın ağız yapısını oluşturmak için açıkça 2'ye ayrılır. Alın geniş, az ya da çok belirgin bir eğrilik.
Gözleri : 3 göz kapağı ile başın her iki tarafında düzenlenmiştir.
Kulakları : Uzun, geriye doğru yerleştirilmiş, genellikle diktir.
Kuyruğu : Kısa veya orta, vücuda bastırılmış.





Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>

Tavşan Davranış ve Karakterleri Nasıldır ? Tavşan Nasıl Evcilleştirilir ?

Tavşanın etkinliği ve aktivitesi günün sonuna ve akşamın başında yoğunlaşır. Mizaçları genellikle hafiftir, ancak stresli veya tehlikede hissederse ısırabilirler. Tavşanın evcilleştirilmesi özellikle zor değildir. Sadece biraz zaman ve dikkat gerektirir. Diğer kemirgenlerde olduğu gibi yalnız yaşayabilir. Öte yandan, 2 erkek aynı kafeste tutulursa kavgaya tutuşabilirler.. Vahşi doğada, tavşan kendiliğinden yuvaları kazar ve genellikle gruplar halinde yaşar.

Tavşanlar Nasıl Çoğalırlar - Ürerler ? Tavşanlarda Hamilelik Süresi Ne Kadardır ?

Tavşanın cinsel olgunluğu büyüklüğüne bağlıdır. Cüce tavşanlarda oldukça erken, büyük cins tavşanlarda geç olmaktadır. Bu nedenle büyük tavşanlar için bu süre 4 ay ile bir yıl arasında değişir. Bununla birlikte, dişi ırkınızı çok aceleyle yapmamanız tavsiye edilir, çünkü on aydan önce dişi tavşanlar gelişimlerini tamamlamazlar. Daha sonra, önceden tanımlanmış bir süre olmadan yıl boyunca çoğaltılabilirler. Tavşanlarda gebelik süresi-hamilelik süresi- Gebelik süresi 4 ila 5 haftadır. Tavşanın yılda 4 kereden fazla çoğaltılması tavsiye edilmez.Tavşanlarda hamilelik dönemi ne kadar sürer ?Hamilelik döneminde Tavşan, özellikle geçen haftalar boyunca önemli miktarda kalsiyum ve vitamin ilavesi ile daha zengin bir diyete ihtiyaç duyar. Bebek tavşanların doğduktan sonra tüyleri yoktur ve tavşanlar doğduklarında 30 ila 80 gram ağırlığındadır. Tavşanlar kaç yavru doğurur ? İlk doğum sırasında yavru sayısı genellikle daha az olsa bile sayıları doğum  başına 4 ila 12 arasında değişir. Tavşan yavrularına bakarken stres altında olmamalıdır. Çok fazla stres onun yeni doğan bebeklerinden birini yemesine neden olabilir. Sütten kesim üçüncü haftadan sonra gerçekleşir.





Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>

Tavşanların Yaşam Koşulları

Tavşan bir kafeste tutulursa, serbestçe hareket etmek ve çevresini keşfetmek için günde yeterince uzun (birkaç saat) dışarı çıkabilmelidir. Özellikle akşamın erken saatlerinde serbest bırakılması gerekiyor. Gürültü ve ani hareketler gibi stressiz bir yere yerleştirilmesi önerilir. Tavşanızın dış dünyaya her zaman erişebilmesi için kafes sürekli açık olmalıdır. Geniş, yaklaşık 1.80 metre uzunluğunda ve 60 cm genişliğinde olmalıdır. Kafes yeterince havalandırılmış olması koşuluyla çubuklu bir kafes veya Pleksiglas gibi metal bir malzeme seçin. Bundan sonra Tavşan, refahı ve günlük hayatı için gerekli olan çeşitli aksesuarlar bulmak zorunda kalacak: yiyecek ve su kaseleri veya bir şişe vb.

Tavşanların Sağlık Bakım Önerileri

Tavşanın vücut sıcaklığı ne kadar olmalıdır ? Tavşanın vücut sıcaklığının 38,5 ila 39,5 ° C arasında izlenmesi önerilir. Dişlerin büyümesinin normal olması da sağlanmalıdır. Aksi takdirde, bir veya daha fazla diş çarpık bir şekilde büyürse, bunun diyetinde ve dolayısıyla sağlığında olumsuz sonuçları olabilir. Tavşan aşılar ile korunmalıdır,aşılarla ilgili olarak,tavşan için 2 tehlikeli koşul olan miksomatoz ve hemorajik viral hastalığa karşı korunabilir.





Tavşan Özellikleri Nelerdir ? | Tavşanlara Dair Tüm Bilgiler >>>

Tavşanlar Ne Kadar Kaç Yıl Yaşar ?

Bakım şartları,hastalıklar vb. durumların farklılığına göre ortalama 7-12 yıl arası yaşamlarını sürdürürler.

Tavşanlarda Beslenme Nasıl Olmalıdır ? Tavşanlar Nasıl Beslenmelidir ? Tavşanlar Ne yer ? Tavşanlar Neyle Beslenmelidir ?

Tek bir büyük öğünden ziyade, gün boyunca dağıtılan 2 ila 3 farklı zaman dilimine  bölmek daha iyidir. Tavşan, vücut ağırlığının kilogramı başına 50 gram gıdaya ihtiyaç duyar. Örneğin, bu nedenle, 2 kg ağırlığındaki bir tavşan günde 100 gram tüketir. Ayrıca vücut ağırlığının kilogramı başına 50 ml su saymalısınız. Otobur, Tavşan esas olarak saman, granül, taze sebze (kereviz, turp üstleri, brokoli, havuç, hardal yeşilliği vb.) Tüketir.

Tavşanların Bakımı ve Hijyeni Nasıl Olmalıdır ?

Tavşan vücudunun birkaç kısmı çok düzenli olarak kontrol edilmelidir: gözleri, kulakları ve dişleri. Aslında, kötü dişlerin yeme şekilleri üzerinde büyük bir etkisi olacaktır. Sürekli saman yiyor. Bu nedenle dental maloklüzyondan kaçınmak önemlidir. Ayrıca ipeksi ve parlak tüylerinin dökülmesini önlemek ve herhangi bir parazit birikimini önlemek için tavşanı düzenli olarak
fırçalamanız önerilir. Son olarak, bazen tırnaklarını da  kırpmanız gerekir. Tavşan hijyenine gelince, dışkısını çöp içine yapmayı öğrenecek. İlk başta, evcilleştirme sırasında, sahibi tarafından alıştırılmalıdır, Tavşan'ın bırakmalarının çöp kutusuna konması gerektiğini tekrarlayan hareketlerle göstermelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar