Islık Nasıl Çalınır ? 5 Adımda Parmaklarla Islık Çalmayı Öğren <<< RESİMLİ ANLATIM >>>


ıslık nasıl çalınır
Islık Nasıl Çalınır ? 5 Adımda Parmaklarla Islık Çalmayı Öğren >>>

Islık nasıl çalınır ? Parmaklarla ıslık çalma tenkiği nasıldır ? Parmakla ıslık nasıl çalınır ? Bir çok insan çocukluğumdan itibaren, parmaklar ağızdayken nasıl komuta ıslığı çalacağını bilmek ister.  İnsanların eski filmlerde taksiye bindiklerinde ya da antrenörün sporcusuna seslenmesi esnasında çıkardığı sesi çıkarmak istemesi gayet normal  . Bu beceriye sahip olmak harika bir yetenek gibi görünebilir,ama aşağıda bahsedeceğimiz 5 kolay adımda ıslık çalmayı öğrenebilirsiniz.



Siz de ıslık nasıl çalınır ,5 adımda parmaklarla ıslık nasıl çalınır öğrenmek istiyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz >>>

1. Parmak Kombinasyonunuzu Seçin

Parmaklarınız, kulağınızı delecek kadar yüksek sesli bir ıslık çalmanıza izin veren iki şey yapar. Birincisi, dilinizi geriye doğru itiyorlar ve ikincisi, dudaklarınızı dişlerinizin üzerine sıkıştırıyorlar. Geri itilen dil ve sıkışmış dudaklar, üflediğinizde bir ton oluşturacak bir eğim yaratacaktır.

İstediğiniz efekti elde etmek için kullanabileceğiniz sayısız parmak kombinasyonu vardır. 

Size en popüler olan iki tanesini göstereceğiz.

İki Elli, Orta / İşaret Parmağı Birleşimi


ıslık nasıl çalınır
1: Her iki elinizi kullanarak işaret parmağınız ve orta parmaklarınızla “A” şekli oluşturun.


Baş parmaklarınız yüzüğünüzü ve serçe parmaklarınızı basılı tutarken, orta ve işaret parmaklarınızı iki elinizle uzatın, birbirine yakın tutun.İki orta parmağınızı "A" şekli oluşturacak şekilde birleştirin. Bu parmak kombinasyonunu kullanarak daha güçlü ve daha güçlü bir ıslık çaldığımı hissediyorum.

Tek Elle, "Tamam" İşareti 
Bu kombo, tek elle ıslık çalmanıza izin verir. Tek yapmanız gereken baş ve işaret parmağınızla veya baş ve orta parmağınızla "Tamam" işareti oluşturmaktır.


2. Dudaklarınızı Islatın ve Dişlerinizin Üzerine Geri Çekin



ıslık nasıl çalınır
2: Dişlerinizi kapatmak için dudaklarınızı geri çekin.

Dudak yerleştirme anahtardır. Düdüğünüzü ıslatmak için dudaklarınızı hızlıca yalayın. Dudaklarını dişlerinin üzerine geri koyun. Dişsiz yaşlı bir adam gibi davrandığın zaman yaptığın şey bu. Islık çalabilmek için dudaklarınızın dişlerinizi kapatması gerekir. Dudaklarınızı ne kadar veya az geri sıkıştırdığınızı ayarlamaktan çekinmeyin. Kişiden kişiye değişecektir.Parmaklarınız alt dudağınızın dişlerinizin üzerine sıkışmasına yardımcı olacaktır.

3. Dili Parmaklarınızla Ağza Geri İtin

ıslık nasıl çalınır
3: Dili ağzına geri itin.

Bu adım, parmaklarınızla başarılı bir şekilde ıslık çalmanın ana anahtarı ve aynı zamanda doğru yapmak için en zor olanıdır. Bazı insanlar dilini parmaklarınla ​​ağzına geri itmen gerektiğini söylüyor.Aslında işe yarayan şey, yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi dilimin ucunu kendi üzerine katlamak ve parmaklarımla yerinde tutmaktı. İki elli orta / işaret parmağı kombinasyonuyla bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
Parmaklarınızın ucunu dilinizin hemen ucuna yerleştirin.Dilinizin ucunu parmaklarınızla geriye doğru itin. Temelde dilinizin ilk 1 / 4'ünü kendi üzerine katlıyorsunuz.

İlk ekleminiz alt dudağınıza ulaşana kadar dilinizi ağzınıza geri itin.
Tek elle kullanılan "Tamam" işaret kombinasyonunu kullanıyorsanız aynı ilkeler geçerlidir.

4. Üfleme

Parmaklarınız ağzınızda, dilinizin ucunu katlayarak ve dudakları dişlerinizin üzerinde tutarak ağzınızı parmaklarınızın etrafında kapatın. Parmaklarınızın etrafında tam bir mühür olduğundan emin olmak istersiniz.

İşte nasıl görünmesi gerektiği:


ıslık nasıl çalınır
4: İki işaret parmağınızın arasındaki delikten üfleyin.

Ağzınıza yumuşak bir darbe verin. Havanın sadece alt dudağınızdan dışarı çıktığını hissetmelisiniz. Ağzınızın kenarlarından hava geldiğini hissederseniz, ağzınızı parmaklarınızın etrafında daha sıkı kapatın. Unutma, mükemmel mühür.
Dilinizin parmaklarınızın arasındaki delikte görünmediğinden emin olun! Havanın dışarı çıkmasını engelliyor.

Muhtemelen bir ses almayacaksınız. Sorun yok. Parmak yerleşiminizi dilinizin altına ayarlayın ve tatlı noktayı bulana kadar farklı parmak açıları ve değişen derecelerde dudak kıvırma deneyleri yapın. Deney yapmak anahtardır - küçük ayarlamalar yapmaya devam edin. Düdük tatlı noktanıza yaklaştığınızda bunu anlayacaksınız çünkü bir bira şişesinin üzerine üflersiniz gibi bir ses çıkarmaya başlayacaksınız. O tiz ve yüksek sesli düdüğü alana kadar daha güçlü üflemeye başlayın.

Bir uyarı: ilk başladığınızda denemeler arasında ara verdiğinizden emin olun. Ara vermeden üflemeye devam edersen, sadece hiperventile olacaksın, kendini sersemlemiş ve baş dönmesi hissedeceksin ve kendinde bir baş ağrısı hissedeceksin.


5. Pratik yapın

Anlayana kadar pratik yapmaya devam et. İki gün içinde kırk dakikalık özel antrenmandan sonra muhtemelen ıslık çalmayı öğrenebilir olacaksınız. Evliyseniz veya başka insanlarla birlikte yaşıyorsanız, sevdiklerinizi delirtmekten kaçınmak için dışarı çıkın veya bir odaya girin. Pratik yapmak için iyi bir zaman, yalnız araba kullanırken trafik ışıklarında durduğunuz zamandır. Bir kez anladıktan sonra, bu harika beceride ustalaşmanın neden bu kadar uzun sürdüğünü merak edeceksin!


1: Her iki elinizi kullanarak işaret parmağınız ve orta parmaklarınızla “A” şekli oluşturun.
2: Dişlerinizi kapatmak için dudaklarınızı geri çekin.
3: Dili ağzına geri itin.
4: İki işaret parmağınızın arasındaki delikten üfleyin.
5: Olmazsa olmaz pratik yapın ve çalışmayı tekrarlayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar