Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? >>>

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Birçoğumuzun zaman zaman başına gelen yanmış  tencereler kabusumuz olabilmekte. Bazen tencerenin kalitesinden kaynaklı bazen de dalgınlığımız neticesinde ocağın altını açık unutarak yanan tencere görüntüleri ile karşılaşmaktayız. Piyasadakilerin çoğu (paslanmaz çelik, emaye dökme demir veya alüminyumdan yapılmıştır), kullanırsanız ona zarar verebilirsiniz.Bu ürünleri temizlerken oldukça narin davranmalısınız.Bu yayınımızı okumaya devam ederek yanmış tencere nasıl temizlenir ? yanmış tava nasıl temizlenir ?, Dibi tutan tencere nasıl temizlenir ? Karanan tencere ve tava içi nasıl temizlenir ? gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz.




1. Cilasını gidermek için sıcak su kullanın.

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 



Paslanmaz çelik veya emaye bir tavanız varsa ocağın üstüne koyun ve ocağı açın. Tava, üzerine bir damla su sıçrayacak kadar ısındığında, bir bardaksu dökün ve biraz kaynamaya bırakın (isterseniz biraz bulaşık sabunu veya kabartma tozu ekleyin). Ardından, su gevşetirken yanmış bölgeleri kazımak için tahta bir kaşık veya naylon spatula kullanın.


2. Tencereyi bulaşık makinesi tableti ile fırçalayın.

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 

Görünüşe göre, bu toz bulaşık makinesi tabletleri (sıvı olanlar değil) bulaşık makinesinden çok daha fazlası için iyidir. (Her türlü şey için Finish Powerball Tabletleri kullanıyoruz .) Bu durumda, tavanın altını biraz suyla kaplayın ve kısık ateşte ısıtın. Daha sonra, tavayı ocaktan alın ve tableti yanık parçalar üzerinde kazıyın. Durulayın ve ılık sabunlu suyla yıkayın. 

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK DUVAR NEYLE SİLİNİR ?, DUVAR NASIL SİLİNİR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...


3. Bir kurutucu ile tabakasını ıslatın.

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 


Bir kumaş yumuşatıcı tabaka, yanmış parçalar için şaşırtıcı bir mucize yaratabilir - bunu çalışırken gördük! Tavayı ılık suyla doldurun, bir kurutucu tabakası ekleyin (tamamen doygun hale getirmek için suyun altına itin) ve kirleri gevşetirken yumuşatıcı tabakayı temizleyici olarak kullanmadan önce birkaç saat bekleyin. Birçok kişi kurutucu tabakalarda kimyasallardan uzak durmayı tercih ettiğinden kullanıyor, bu yöntemin herkese göre olmayabileceğinin farkındayız.


4. Biraz limon kaynatın.

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 



Limonun yapamayacağı bir şey var mı? Buradaki fikir, iki veya üç çeyrek limondan elde edilen asidin, yanmış ortamı gevşetmek için yeterli olduğu ve sizin tarafınızda çok az veya hiç takip fırçalamaya ihtiyaç duymamasıdır. Limonları birkaç litre suda 5-10 dakika kaynatın, sonra suyu ve limonları atın ve durulayın.


5. Tavayı bir alüminyum folyo topuyla fırçalayın.

Yanmış Tencere 5 Kolay Yolla Nasıl Temizlenir ? 

Eğlenceli gerçek: Bu yöntem, yanmış tavaları temizlemenin en iyi yolunu öğrenmek için resmi savaşımızda en üst sırada yer aldı . Yanmış parçaların üzerine bol miktarda karbonat serpin ve bir macun yapmak için biraz su ekleyin. Bir miktar alüminyum folyoyu buruşturun ve tüm yiyecek parçaları ve lekeli alanlar temizlenene kadar etrafını fırçalamaya başlayın. Tavayı ılık sabunlu suyla durulayın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar