Çocuklar İçin Harika Bir Uyku Alışkanlığı Oluşturmanın 5 İpucu >>>

Çocuklar İçin Harika Bir Uyku Alışkanlığı Oluşturmanın 5 İpucu 


Çocuklar için Uyku Alışkanlığı Nasıl Kazanılır ? Çocuklarda Uyku Alışkanlığı Kazandırma ? Çocuklara Uyku Eğitimi Nasıl Verilir ?

Her yerdeki ebeveynler bilir ki, çocuklar iyi bir gece uykusu aldığında hayatı herkes için kolaylaştırır. Her ebeveynin yapması gereken en önemli hamlerlerden birisi de şüphesiz ki çocuğu uykuya alıştırmak.Çocuklar iyi dinlendiklerinde, daha az öfke nöbeti geçirirler, talimatları daha iyi takip ederler ve her yönden daha iyi bir tavır sergilerler. Elbette, çocukların iyi uyumasını istemek, bunun mutlaka olacağı anlamına gelmez. Çoğu ebeveyn için uyku vakti gece savaşlarıdır - çocuklar günün sonunda yorulduklarında, genellikle uykuyla savaşırlar (yorgun olsalar bile). İşte çocuklar için harika bir uyku alışkanlığı oluşturmaya yönelik en önemli ipuçlarımızdan bazıları: Aşağıda 5 adımda çocukları uykuya alıştırma için 5 etkili yöntemden bahsedeceğiz. Çocuklara uyku eğitimi nasıl verilir, bilgilenmek için okumaya devam ediniz..



1. Bir Uyku Zamanı ve Uyanma Zamanı Ayarlayın

Hem uyumak hem de uyanmak için bir zaman ayarlamak birçok ebeveynin fark ettiğinden daha önemlidir - herkesin günlük yaşamını etkiler. Çocukların genellikle kaç yaşında olduklarına bağlı olarak 9 ila 14 saat uykuya ihtiyaçları vardır. Çocuklarınızın doğru miktarda uyumasına olanak tanıyan bir uyku ve uyanma zamanı ayarlayın. Çocuklar bu programa alıştıkları için hafta sonları bile tutarlı olmaya çalışın.

2. Onlara Ilık Süt Verin

Sakin ve rahatlatıcı bir rutini daha da teşvik etmek için, yatma rutininiz sırasında çocuklarınıza bir bardak ılık süt verin. Ayrıca süt, uykuya neden olabilecek triptofan (evet, türkiyede bulunanların aynısı!) İçerir. Çocuklarınız süt içerken onlara yatmadan önce bir hikaye okuyun.

3. Ekranları Yatmadan Birkaç Saat Önce Kapatın

Yatmadan yaklaşık iki saat önce ekranlardan uzaklaşın. Yetişkinler için geçerli olduğu gibi, mavi ışık uyku döngünüzü etkileyebileceğinden, TV izlemek veya bilgisayarda / mobil cihazlarda vakit geçirmek sizi daha sonra ayakta tutabilir. Bunun yerine, bu zamanı banyo yapmak, pijamalar giymek, sessizce oynamak ve kitap okumak için kullanın. Uyku vakti öykülerini okumak için tablet veya telefon kullanıyorsanız , ayarlarınızı mavi ışığı azaltan "gece modu" olarak değiştirmeyi deneyin.

Çocuklar İçin Harika Bir Uyku Alışkanlığı Oluşturmanın 5 İpucu 

4. Rahat Bir Uyku Ortamı Yaratın

İyi uyumalarını sağlamak için çocuklarınızın odalarını gerçekten konforlu hale getirin. Işığı engelleyen perdeler, rahat yastıklar, yumuşak çarşaflar, gürültü makineleri ve daha fazlasıyla güneş ışığından uzak durun. Çocukların yatak odasında çok fazla dikkat dağınıklığı olmadığından emin olun, böylece onu dinlenmek ve uyumak için bir yer olarak görürler. Odayı serin tutmak (18 ° C – 21 ° C) çocukların daha iyi uyumasına da yardımcı olabilir.



5. Zorlama

Çocuklarınızı "Uyumaya" zorlamak onları strese sokabilir, bu da uykuya dalma olasılıklarını azaltır (artı, sizi delicesine hayal kırıklığına uğratır). Çok fazla uykuya odaklanmak yerine, odak noktasını rahatlamaya çevirmeye çalışın. Hemen uykuya dalmazlarsa sorun olmadığını bilmelerini sağlayın, ancak yatakta yatmaları ve sakin kalmaya çalışmaları gerekir.

Çocuklar için iyi bir uyku vakti alışkanlığı oluşturmayla ilgili önerilerimizin işe yarayacağını umuyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar