Dart Nedir, Nasıl Oynanır? Dart Oyun Kuralları Nelerdir ? >>>

dart-oyun-kuralları-nelerdir
Dart Nedir, Nasıl Oynanır? Dart Oyun Kuralları Nelerdir ?
                                 

                                        

Dart Nedir, Nasıl Oynanır? Dart Oyun Kuralları Nelerdir ?

Bu makalemizde dart nedir, dart nasıl oynanır, dart oyun kuralları nelerdir ? dart yüksekliği ne kadardır? dart atış uzaklığı kaç cm dir ? dart puanlama nasıl yapılır? gibi sorularınıza yanıt bulabileceksiniz.İsterseniz yayın içerisinde bulunan  dart nedir dart oyun kuralları nelerdir adlı video slaytımızı da izleyebilirsiniz.

Dart nedir, dart üzerinde puan dilimleri olan hedefe ok atmaya dayanan bir spordur. Hedef tahtasında 20 dilime bölünmüş 3 ayrı sayı bölgesi bulunur. Her dilim kendisine karşılık gelen sayı değerindedir. En dıştaki ince halka 2 li sayı bölgesi içteki halka 3lü sayı bölgesi olarak adlandırılır. Bu bölgelerde puan kendine karşılık gelen 2 ya da 3 katı değerindedir.  

dart-oyun-kuralları-nelerdir
Dart Nedir, Nasıl Oynanır? Dart Oyun Kuralları

Dart boardında hedef tahtasının ortasındaki yeşil renkteki nokta 25 puan ve en merkezdeki kırmızı renkli nokta 50 puandır. Hedef tahtası yerden 1.73 metre yükseklikte düz bir yere asılı olmalıdır.  Atış çizgisi ise hedef tahtasından 2.37 metre uzaklıktan atılır. Dart 2 ya da 4 sporcu arasında oynanabildiği gibi bireysel olarak da oynanır. 


Dart Nedir, Nasıl Oynanır? Dart Oyun Kuralları Nelerdir ?


Dart kaç sayı üzerinden oynanır, bir sporcu kaç dart oku atar ? Her sporcu 3 dart oku atar. 301, 501,701 gibi isimlendirilen oyun türleri vardır.  Oyunda belirlenen hedef skordan geriye doğru gidilir. Dart sporunda oyuncular kazandığı her sayı ile bu sayıyı eksilterek 0 a ulaşmaya çalışılır. Kazanmak için tam 0 a ulaşılmalıdır. Eğer 0 ın altına düşülen bir sayı alınırsa o sayı geçersiz sayılır.  Oyun sırasında atışlar tamamladan hedef tahtasındaki oklara dokunmak ve yere düşen okları tekrar kullanmak yasaktır. Puanlama yapılırken tahtaya saplanmış olanlar dikkate alınır, sonradan yere düşen oklar geçersiz sayılır.

İsterseniz buraya tıklayarak diğer spor branşları listemize ve oyun kurallarına ulaşabilirsiniz >>>

 

 



Bu yayınımızda dart nedir, dart nasıl oynanır, dart oyun kuralları nelerdir ? dart yüksekliği ne kadardır? dart atış uzaklığı kaç cm dir ? dart puanlama nasıl yapılır? gibi soruları yanıtladık.

Yorum Gönder

0 Yorumlar