Fırında Peynirli Makarna Tarifi >>>


Fırında Peynirli Makarma Tarifi >>>

Sofraların vazgeçilmez besinlerinden makarnayı biraz daha lezzetlendirerek tatmaya ne dersiniz. Evde yapabileceğiniz fırında peynirli makarna eminiz ki vazgeçilmez tariflerinizden olacak. Fırında peynirli makarna nasıl yapılır ? merak ediyorsanız aşağıda sizler için verdiğimiz fırında peynirli makarna tarifimize bakınız... Afiyet olsun >>>



Malzemeler

Orijinal tarif 6 porsiyon verir

İçerik Kontrol Listesi

*2 ½ bardak dirsek makarna


*¼ su bardağı tereyağı
*¼ fincan çok amaçlı un
*½ çay kaşığı tuz
*4 su bardağı süt
* 400 gr rendelenmiş çedar peyniri
*¼ su bardağı eritilmiş tereyağı
*1 kollu tereyağlı yuvarlak kraker, ezilmiş

Tüm Malzemeleri Alışveriş Listesine Ekle 


Talimatlar




Adım 1

Fırını önceden 350 derece F'ye (175 derece C) ısıtın.

Adım 2

Büyük bir tencereyi hafif tuzlu suyla doldurun ve yüksek ateşte kaynatın. Makarnayı karıştırın ve ara sıra karıştırarak, makarna tamamen pişene kadar, ancak ısırmaya devam edene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. İyice boşaltın.

Adım 3

Orta ateşte büyük bir tencerede 1/4 su bardağı tereyağını eritin. Un ve tuzu karıştırın. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Sütü çırpın ve yaklaşık 5 dakika, karışım hafifçe koyulaşana kadar sık ​​sık karıştırarak pişirin.

Adım 4

Ateşi kapatın ve kaşar peynirini peynir eriyene kadar karıştırın. Makarnayı ekleyin ve kaplamak için karıştırın. Karışımı 20x30 cm lik bir fırın tepsisine dökün. Kalan 1/4 fincan eritilmiş tereyağı ve ezilmiş krakerleri bir kapta karıştırın; kraker karışımını eşit olarak makarna karışımının üzerine dağıtın.

Adım 5

Önceden ısıtılmış fırında üstüne altın sarısı kahverengi olana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.


Afiyet olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar