Şömine Nasıl Yapılır ? | Şömine Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ? >>>

Şömine Nasıl Yapılır ? | Şömine Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?

                

Bu yayınımızda şömine nasıl yapılır ? evde şömine yapımı nasıldır ? tuğladan şömine nasıl yapılır ? ocak şömine nasıl yapılır ? gibi sorularına cevap bulabileceksiniz.

Bir şömine yapma süreci, inşa etmek istediğiniz şöminenin türüne bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Birçok ev sahibi, şömine inşa etmeyi nispeten kolaylaştıran şömine kitlerini seçer. Sıfırdan bir şömine yapıyorsanız, süreç çok daha karmaşıktır. Her iki durumda da, konumu ölçmek ve tasarımı oluşturmak gibi bazı inşaat öncesi planlama yapmanız gerekecektir. İnşaat adımları, gerekirse bir kit veya diğer yapı malzemelerinin satın alınmasının yanı sıra baca kurulumu için hangi malzemelere ihtiyacınız olacağını belirlemeyi içerir . Bir şömine kurmak, dikkatli bir değerlendirme, uygun alet ve malzemelerin yanı sıra açık mavi bir baskı tasarımı gerektirir.

Şömine yapmaya yönelik herhangi bir adım atmadan önce, tasarımınızı şöminenin etrafında oluşturmak en iyisidir. Tasarımın kaba bir taslağını oluşturmaya çalışın ve şöminenin odaya nasıl sığacağını resmedin. Şömine yapmak için yeterli miktarda alan olduğunu doğrulamak için şöminenin kurulacağı odada dikkatli ölçümler yapın. Mevcut bir yapıda şömine inşa etmek için izin gerekip gerekmediğini belirlemek için inşaat başlamadan önce yerel izin ofisleriyle iletişime geçmek faydalı olabilir.

Sıfırdan bir şömine inşa etmek karmaşık bir projedir ve yardım için bir uzmana danışmak en iyisi olabilir. Bir şöminenin, genellikle tuğla veya duvardan yapılmış bir dış kabuğu ve ateş kutusunu tutan bir iç, yanmaz kabuğu vardır. Ayrıca şömineyi desteklemek için bir temel, ayrıca temel duvarları ve bir kül çukuru inşa etmeniz gerekecek.

Şöminelerin iç ve dış ocakları vardır ve bunların her biri de inşa edilmelidir. Her ocak, çevredeki alan için yangından koruma sağlar ve kusursuz yapılmalıdır. Ocak bölmesinin alt kısmı iç ocak tarafından oluşturulurken, dış kısım şöminenin önündeki zemini korur. Ateş kutusuna ek olarak, bir şöminenin iç kabuğu, baca kaplaması ve duman odasını içerir. Bu parçalar belirli ölçü ve boyutlarda olmalıdır, yoksa şömine düzgün çalışmayacaktır.

Şömine Nasıl Yapılır ? | Şömine Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?

Şömine Nasıl Yapılır ? | Şömine Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?


Şöminenin dış kabuğu genellikle tuğladan yapılır, ancak başka malzemeler de kullanılabilir. Duvarları desteklemek için şömine açıklığına bir lento yerleştirilmelidir. Boğazın, duman odasının ve duman rafının yapılması da gerekli olacaktır. Hava giriş ve çıkışını sağlayan baca, duman odasına bağlanır. Çekimi kontrol etmeye yardımcı olmak için bir damper takılmalıdır.

Tüm bir şömineyi kendiniz inşa etmek, birçok beceri gerektiren karmaşık bir iştir, bu nedenle birçok ev sahibi bunun yerine bir şömine montaj seti satın almayı tercih eder. Kitler boyut ve çeşitlilik bakımından çeşitlilik gösterir, bu nedenle satın alma esas olarak estetik tercihlere ve alan kullanılabilirliğine göre belirlenir. Güvenlik nedeniyle, yerel yangın yönetmeliği yönetmeliklerine uygun bir şömine montaj kiti seçmek en iyisidir.

Tuğla bacalı bir şömine inşa etmek için genellikle makul miktarda zaman ve para gerekir ve bu süreç genellikle profesyonel bir yükleniciye danışmayı gerektirir. Ev sahibi tarafından kurulan şöminelerin çoğu, bağımsız, doğrudan havalandırmalı gazlı modellerdir. Bağımsız üniteler genellikle dumanları emmek için ayrı bir havalandırma borusu ile kurulur ve kurulum sürecini basitleştirirken çok çeşitli konum olanakları yaratır.

Şömine Nasıl Yapılır ? | Şömine Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?

                               

Bağımsız kit tipik olarak şömine ünitesi, brülörler, havalandırma boruları ve bağlantı aksesuarlarından oluşur. Kit ayrıca, ünitenin tasarımına uygun panjurlar ve kapılar içerebilir; bu dahil değilse, bu öğeleri ayrı olarak satın almak oldukça kolaydır. Örtü, tipik olarak kitlerden ayrı olarak satın alınır, çünkü bu, mevcut ev dekoru ve tasarımıyla eşleştirmek için daha fazla fırsat sağlar.

Ciddi yaralanmalardan veya olası yangın tehlikelerinden kaçınmak için kit ile birlikte verilen talimatları iyice takip etmek önemlidir. Şömine üreticinin talimatlarına göre inşa edildikten sonra, bir sonraki adım gaz hattını bağlamaktır. Şişelenmiş gazla çalışan birimler satın almak mümkündür, ancak daha otantik görünümlü bir şömine için çoğu, doğrudan bir hatta bağlı bir üniteyi tercih eder. Ünite, mevcut bir gaz hattına bağlanabilir veya yeni bir hat kurulabilir; her iki durumda da, bağlantılar profesyoneller tarafından yapıldığında en güvenlidir.


Not: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup en iyi yöntem için profosyenellere danışmanızda fayda var.





Yorum Gönder

0 Yorumlar