Tuğla Nasıl Yapılır ? 5 Adımda İlkel Tuğla Yapımı >>>



Bu makalemizde tuğla nasıl yapılır ? ateş tuğlası nasıl yapılır ? evde tuğla nasıl yapılır? ilkel tuğla nasıl yapılır? kil tuğla nasıl yapılır? çamurdan tuğla nasıl yapılır ? sorularınıza cevap bulabileceksiniz.  Ancak unutmayın, tuğla yapımı bir bilimden çok bir sanattır ve kendi imza tarifinizi mükemmelleştirmek için muhtemelen birkaç kez denemeniz gerekecektir. İşte çamur tuğlası tarifi.

Tuğla Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

* Kir (en sağlam tuğlalar, yüzde 25 ila 50 kil içeriğine sahip topraktan gelir)
* Kum
* Saman, çimen veya çam iğneleri
* Su
* Güneş Işığı
* Tuğlaları şekillendirmek için bir kalıp

İlkel tuğla yapımı için öncelikle Toprağı ve suyu kalın bir çamur şeklinde karıştırın. Biraz kum ekleyin, ardından saman, çimen veya çam iğnelerini karıştırın. Karışımı kalıplarınıza dökün. Beş gün kadar güneş ışığında tuğlaları pişirin. Çatlaklar ortaya çıkarsa, tuğlaları doğrudan güneş ışığında kalmamaları için örtün. Tuğlaları kalıplardan çıkarın ve birkaç gün daha kurumaya bırakın.

Tuğlalarınız yeterince güçlü mü? Yaklaşık kalça yüksekliğinden bir tane düşürerek onları test edin. Kırılırsa içinde muhtemelen çok fazla kum vardır. Kuruduktan sonra oluşan çatlaklar, kullandığınız kirin çok fazla kil içerdiği anlamına gelebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar