Kirpi Evcilleştirmeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey >>>

Kirpi Nasıl Beslenir? Kirpi Bakımı Nasıl Olmalıdır ?


Evde Kirpi Nasıl Beslenir ? , Kirpi Nasıl Evcilleştirilir  ? Kirpi Ne Yer? , Kirpi Nasıl Beslenir ? Kirpi Bakımı Nasıl Olmalılır ?

Bu soruların cevabını arıyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz...

Mutlu bir kirpi sevmek ve beslemek, kıllı bir saç fırçasını şefkatle okşamak gibidir. Üzgün ​​bir kirpi evcilleştirmeye çalışmak, daha çok kıvrımlı bir kıyamet kaktüsünü yatıştırmaya benzer.

İnsanlar, kirpilerin evcil hayvan olarak bakılıp bakılamayacağını tartışıyorlar. Bir kısım insan vahşi hayvanlar vahşi kalmalı, iddiasında bulunurken, diğer bakış açısına sahip insanlar kedi ve köpeklerin de bir zamanlar vahşi olduğunu ve evcilleştirmenin bir yerden başlaması gerektiğini belirtiyor. Bir evcil hayvan kirpi sahiplenmeyi düşünüyorsanız, onların alışkanlıklarını vahşi doğada bilmek ve uyum sağlamak önemlidir. İlk kirpi evcilleştirme çabalarının çoğu, amatör hobi yetiştiricileri tarafından başlamıştır. 

Kirpiler Ne Yer ?

Böcekler ve diğer omurgasızlar, kirpinin ana doğal besin kaynağıdır. Tipik bir diyet şunları içerir:

Böcekler

Tırtıllar

Solucanlar

Salyangozlar

Kırkayaklar


Kirpi beslerken aşağıdaki yiyeceklerden kaçınılmalıdır:

Ekmek ve süt.

Un kurtları (büyük miktarlarda yenildiğinde sağlık sorunlarına neden olduğu düşünülmektedir)

İşte Kirpi Evcilleştirmeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

1) Sorumlu Bir Damızlık Bulun

Diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi, bir kirpi satın almadan önce sorumluluklarınızı yerine getirmek önemlidir. Evcil hayvan kirpilerinin ortalama ömrü dört ila altı yıldır ve yaklaşık bir pound ağırlığındadır. Sahiplerin çoğu, onlara sebzeler, un kurtları ve cırcır böcekleriyle desteklenmiş az yağlı kuru kedi maması besleyecek ve onları büyük, düz tabanlı bir kafeste tutacaktır.

Kirpi Evcilleştirmeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey 

                               

2) Çok Hassaslar

Kirpi besleyen bir kişiden alıntıdır : O küçücük bir bebekti, annesinden henüz sütten kesilmişti.Kirpi tüm gün uyuyan sevimli ama oldukça sıkıcı bir evcil hayvan. Ancak gündüz saatleri bu kadar küçük bir yaratık için çok büyük bir tavırla doludur. Çok utangaç, ama nazik ve sakin olursam, ona sevdiği besinleri vererek beni memnun etmesi için ikna edebilirim.

Her gün güneş batarken kirpi uyanır. Hafif bir sabah kahvaltısı yer ve ardından hızlı bir koşu yapar. Bu, onu sarılmak için kucakladığım zamandır. Kirpi, armut biçimli bir avuç dolusu tüylü  olacak kadar küçük, ama iki elimi kullanmama yetecek kadar kıvrak.

Tüyleri çok çeşitli duygulara ihanet eder - düzken sakinleşir, belirsizlik içinde yükselir ve korktuğu zaman onu geçilmez bir sivri uç topuna dönüştürür. Sürekli değişen topografyalarını ölçeklendirerek insanlarının etrafında tırmanmayı seviyor. Kendini alıngan hissettiğinde ayakkabı bağcığı, çorap ve büzme ipleri çalmaya çalışır. Ama en çok nemli seğiren burnu yeni ve büyüleyici bir koku bulduğunda mutlu oluyor.

Tıkla Öğren >>> Kirpi Yuvası Nasıl Yapılır ? Bahçenize Kirpi Yuvası Yapın >>>

Kirpi Evcilleştirmeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

                                   

3) Sıradışı Kokuları Seviyorlar

Kirpiler fantastik kokulara her kirpinin yaptığı gibi tepki verir: yağlayarak, yani onları tüm vücuduna sürterek. Yabani kirpi, toksinlere karşı doğal dirençlerinden yararlanarak sigara ve terebentin üzerinde yağ yakarken görülmüştür.. Bu olağandışı kirpi davranışı, kokulu köpük oluşturmak için kuvvetli bir şekilde yalamayı ve ardından köpüklü tükürüğü tüylerinin her tarafına yaymak için koordine olmayan bir kedi yavrusu gibi bükülmeyi içerir. Tuhaf ama sevimli.

Bilim adamları, kirpilerin bu durumunun neden olduğundan emin değiller, ancak en iyi tahmin, bunun kokularını kamufle etmek olduğu konusunda birleşiyorlar. Kirpilerin çalmak için en sevdiği koku havuç. 

Kirpi banyosu zamanı, tüylerini nazikçe ovalamak için bir diş fırçası kullanmayı içerir.

4) Gece Programlarına Saygı Gösterin

Kirpiler egzotik evcil hayvanlar, pahalıdırlar ve özel veteriner bakımı gerektirirler. Afrika kirpi türlerinin düzensiz bir karışımından elde edilen evcil melezler, vahşi akrabalarından yalnızca birkaç nesil ayrıdır ve tamamen evcilleştirilmez. Ayrıca sıkı çevresel talepleri var.

Kirpi gece vaktine bayılır - buna saygı duymak ve onları gün boyunca aktif olmaya zorlamamak önemlidir. . Gözleri hassas, bu yüzden ışıkları kısık tutmanızda fayda var ya da kırmızı ampulleri değiştirerek onları geceleri rahatlatabilirsiniz. Gece geç saatlerde dışarı çıktığında, kilometrelerce koşan bir maratoncu gibi. Şafak söktüğünde, kirpi karanlık bir ine gömülür.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EN KÜÇÜK 25 KÖPEK CİNSİ VE ÖZELLİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar