Köpekler Neden Kuyruk Sallar ? >>>

Köpek Kuyruğunu Neden Sallar ? 


Köpek Kuyruğunu Neden Sallar ? Köpeklerin Kuyruk Sallaması Ne Anlama Gelir ? Sağa Sallanan Köpek Kuyruğu Ne Anlama Gelir ? Sola Sallanan Köpek Kuyruğu Ne Anlama Gelir ? 

Genelde köpeklerin mutlu ve arkadaş canlısı olduklarını ifade etmek için kuyruklarını salladıklarına inanılıyor, ancak bu tam olarak doğru değil. Köpekler iletişim kurmak için kuyruklarını kullanırlar, ancak sallanan bir kuyruk  her zaman "Gel beni evcilleştir!" demek değildir.

Köpekler , kuyruklarının konumuna ve hareketine dayanan bir tür dile sahiptir. Bir köpeğin kuyruğunun konumu duygusal durumunu ortaya çıkarır. 

Amerikan Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği'ne göre, bir köpek rahatladığında kuyruğu "doğal" pozisyonunda olacaktır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK 25 KÜÇÜK CİNSİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ YAKINDAN TANIYABİLİRSİNİZ.>>> 

Bu doğal konum cinsler arasında farklılık gösterir. Örneğin, çoğu köpeğin kuyrukları dizlerinin veya topuklarının yakınında sarkar. Ancak Pugların yukarı doğru kıvrılan kuyrukları vardır ve tazıların bacaklarının arasında hafifçe duran kuyrukları vardır. 

Bir köpek gergin veya itaatkârsa, kuyruğunu doğal konumundan aşağıda tutar ve korkarsa kuyruğunu vücudunun altına sokar. Spektrumun diğer ucunda, normalden daha yüksekte tutulan bir kuyruk köpeğin bir şey tarafından uyandırıldığını gösterirken, dikey kuyruk saldırganlığı gösterir.

Köpek Kuyruğunu Neden Sallar ?

                        

Düz dışarıda tutulan kuyruk, köpeğin bir şeyi merak ettiği anlamına gelir.

Kuyruk sallama, bir köpeğin heyecanını yansıtır ve daha büyük bir heyecanla ilgili daha kuvvetli sallanma  gerçekleştirir.  

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK 20 BÜYÜK KÖPEK CİNSİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ YAKINDAN TANIYABİLİRSİNİZ. >>>

2007'de araştırmacılar, bir köpeğin kuyruğunu sallama şeklinin aynı zamanda ne hissettiği hakkında ipuçları verdiğini keşfettiler.

Spesifik olarak, sağa sallanan bir kuyruk olumlu duyguları, sola sallanan bir kuyruk ise olumsuz duyguları gösterir.

Bu fenomen, beynin sol hemisferinin vücudun sağ tarafını kontrol etmesi ve bunun tersi ile ilgilidir. Diğer hayvanların yaklaşma-kaçınma davranışları üzerine yapılan araştırmalar, sol yarıkürenin olumlu yaklaşma duygularıyla ve sağ yarıkürenin olumsuz kaçınma duygularıyla ilişkili olduğunu göstermiştir.

İlginç bir şekilde, 2013 yılında yapılan bir araştırma, köpeklerin  diğer köpeklerin asimetrik kuyruk sallanmasını anladığını buldu - sağa sallanan kuyruk diğer köpekleri rahatlatırken, sola sallanan kuyruk onları strese sokuyor.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK 28 ORTA BOY KÖPEK CİNSİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ YAKINDAN TANIYABİLİRSİNİZ. >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar