Köpeklerin Kulağı 3 Adımda Nasıl Temizlenir ? >>>

köpek-kulak-temizliği
Köpeklerin Kulağı Nasıl Temizlenir ?


Köpeklerin Kulağı Neden Kirlenir ve Nasıl Temizlenir ? Nasıl etkili bir bakım için insanların kendi kulaklarımızı ne zaman ve nasıl temizleyeceğini bilmeleri gerektiği gibi, aynı şeyi köpeklerimizin kulakları için sağlıklı ve rahat bir şekilde temizlik yapmamız gerekir. Köpeklerin kulağı nasıl temizlenir konusunda bilgilendikten sonra işleme koyulabiliriz. Bu, özellikle kulak enfeksiyonları geliştirme riski en yüksek olan uzun kulaklı ırklar için geçerlidir. Veterinerleree göre, köpek kulaklarının ne zaman ve nasıl temizleneceği hakkında - herhangi bir sağlık sorununu şiddetlendirmeden veya yenilerini oluşturmadan - bilmeniz gerekenler.


köpek kulağı yapısı
Köpek Kulağı Anotomisi

Köpeklerde Kulak Yapısı ve İşlevi

Kulak, bir işitme organı ve bir denge organıdır. Dış, orta ve iç kulaktan oluşur.

Dış kulak kulak kepçesi (kıkırdak yapılmış ve deri, kürk veya tüy kaplıdır gördüğünüz kısım) ve kulak kanalını kapsar. Kulak kepçesi, ses dalgalarını yakalayacak ve bunları kulak kanalından kulak zarına yönlendirecek şekilde şekillendirilmiştir. Köpeklerde kulak kepçesi hareketlidir ve birbirinden bağımsız olarak hareket edebilir. Kulak kepçesinin boyutu ve şekli cinse göre değişir. Köpeğin kulak kanalı insanlardan çok daha derindir ve sesi kulak zarına taşımak için daha iyi bir huni oluşturur. Ortalama bir köpek, insan kulağının algılayabileceğinden daha yüksek frekanslardaki sesler dahil, ortalama bir insandan yaklaşık 4 kat daha iyi duyabilir.

Orta kulak çekiç, örs ve üzengi: kulak zarı ve 3 küçük kemikler içeren küçük bir hava ile doldurulmuş bir bölmeyi kapsamaktadır. Ayrıca 2 kas, oval pencere ve östaki borusu (orta kulağı burnun arkasına bağlayarak havanın orta kulağa girmesine izin veren küçük bir tüp) içerir.

İç kulak koklea (işitme organı) ve vestibüler sistemi (denge organı) içeren karmaşık bir yapıdır.

Köpek kulaklarının kirlenmesine ne sebep olur?

Köpeklerin kulakları gerçekten kirli ortam yüzünden kirlenebilir . Veteriner uzmanlar, "Köpeğin maruz kaldığı ortam ve katıldığı aktiviteler bir rol oynayabilir" diyor. "Örneğin, köpek toprağı kazar, köpek çok yüzer, köpek sıcak nemli bir ortamda yaşar, " bu gibi durumlar köpeklerin kulaklarını kirletebilir.

Bir köpeğin kulağının şekli de sürekli olarak sıkışmış kire katkıda bulunabilir. Kulak kanallarının eğriliği nedeniyle döküntü sıkışabilir. Spaniel gibi sarkık kulaklı köpek ırkları, enfeksiyonlara ve genel olarak daha kirli kulaklara karşı daha savunmasız olduğu biliniyor.


İsterseniz buraya tıklayarak 25 Küçük Boy Köpek Cinsini Ve Özelliklerini öğrenebilirsiniz. >>>

 

 

Alerjiler veya enfeksiyonlar diğer nedenler arasında olabilir. Bu nedenle köpeğinizin risk faktörlerini cinsine , alışkanlıklarına ve sağlık geçmişine göre tanımlayın . Veteriner uzmanlar “Altta yatan deri alerjisi olan köpekler, tekrarlayan kulak enfeksiyonlarına ve iltihaplı kulaklara yakalanma eğilimindedir” diyor. "Cocker Spaniels gibi bazı ırklar aşırı balmumu döküntüsü birikimine yatkındır."

köpek-kulak-bakımı
Köpeklerin Kulağı Nasıl Temizlenir ?

Köpeğinizin kulaklarını ne zaman temizlemelisiniz?

Köpeğinizin kulaklarını aşırı temizlemek, tahrişe katkıda bulunabilir ve hatta bir enfeksiyonu önlemek yerine yeni bir enfeksiyona neden olabilir - bu nedenle köpeklerin kulak temizliğini -bakımını- yalnızca gerçekten gerekli olduğunda yapmaya çalışın. Bunun ne zaman olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için önce temiz bir kulağın neye benzemesi gerektiğini bildiğinizden emin olun.

Köpeklerde Temiz Kulak Nasıl Olur ? Köpeğinizin kulakları açık pembe, kokusuz ve iltihaplı değilse, temizlik gerekli olmayabilir. Hafif bir koku fark ederseniz veya köpeğinizin başını normalden daha fazla salladığını görürseniz, bir temizlik zamanı gelmiş olabilir.

Eğer köpeğinizin her zamankinden daha fazla başını salladığını görüyor ve de kulağının koktuğunu düşünüyorsanız evde köpeklerinizin kulağını temizleme konusunda süreçlere başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, köpeğinizin kulaklarından ağrı çekiyorsa, bu bir enfeksiyon veya alerji belirtisi olabilir ve veteriner hekime başvurmak için iyi bir zaman olabilir.

Köpeğinizin kulaklarını tanımak önemlidir, çünkü onları temiz tutmanıza yardımcı olur ve ayrıca daha fazla tıbbi müdahalenin ne zaman gerekli olabileceğini bilir. Veterinerler, "Kulaklar gerçekten kirliyse, bu daha çok hijyen sorunudur" diyor. Ancak, çoğu zaman bir kişi köpeğinin kulaklarının kirli olduğunu varsayacaktır ve bu aslında bir maya enfeksiyonundan veya bakteriyel bir enfeksiyondan akıntıdan veya her ikisinden kaynaklanan aşırı kalıntıdır. Kulak enfeksiyonları, evcil hayvanlar için aşırı derecede acı verici olabilir ve bir veteriner hekim tarafından verilen tedavi gerektirebilir. "

Köpeklerin kulaklarını nasıl temizlemelisiniz?

  • Temizlemenin zamanı geldiğinde, Veterinerler, kulak temizleme solüsyonu (veterinerinizden tavsiye almalısınız) ve bir havluyla birlikte hazır bir pamuk top veya gazlı bez bulundurmanızı tavsiye eder. Ancak, sivri uçlu herhangi bir şeyden kaçının, çünkü bunlar kiri ve döküntüleri köpeğinizin kulaklarının daha derinlerine itebilir.
  • Temizlik malzemelerinizi aldıktan sonra, köpeğinizin kulak kanalını doldurmak için veteriner onaylı bir kulak temizleme solüsyonunu sıkın ve kulağın tabanına yaklaşık 30 saniye boyunca hafifçe masaj yapın. Sonra, köpeğinizin başını sallamasına izin verin ve ardından bir pamuk top veya gazlı bez kullanarak kulak kanalını nazikçe silin, "bir parmak ekleminin derinliğinden daha derine inmeyin.
  • Süreç boyunca köpeğinizin doğal tepkisine dikkat edin. Herhangi bir noktada köpeğiniz acı çekiyorsa, durmanızı ve veterinerinize danışmanız önerilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar