Mandarin Ördeği Özellikleri ve Bakım Önerileri Nelerdir ?

manderin-ördeği-bakımı
Mandarin Ördeği Özellikleri Ve Bakım Önerileri Nelerdir ? 


Mandarin Ördeği Nedir ? Mandarin Ördeği Özellikleri Nedir, Bakımı Nasıl Olur ?

Mandarin ördeği özellikleri nedir; mandarin ördeği yeşilimsi siyah bir alnı ve başın arkasına yakın mor bir tepesi olan güzel renkli bir kuştur. Başın kenarları kremsi beyazdır ve gözlerin altında kestane rengi bir yama vardır. Boyun ve yanakların kenarları daha uzun kahverengi tüylere sahiptir. Mandarin ördeklerinde üst meme bordo, alt göğüs ve göbek beyazdır. Dişiler daha gridir ve erkeğe göre daha küçük bir tepe ve göz halkasına sahiptir. Mandarin ördeklerinin en bilinen özelliği ; mandarin ördekleri eşleri ölünce başka bir eş aramayan sadakatli karakterleridir.

Boyut

Yetişkin kuşlar 21,0 ila 24,5 cm  uzunluğa ulaşabilir.

Ağırlık

Yetişkin erkekler 0,63 kg  ağırlığa kadar çıkabilir. Dişiler daha büyüktür ve 1,08 kg'a ulaşabilir.

Diyet

Bu kuşlar tohumlar, meşe palamudu, küçük meyveler, böcekler, salyangozlar ve küçük balıklarla beslenebilir.

Kuluçka

28-30 gün

Kavrama Ebadı

Dişiler 9 ila 12 yumurta bırakır ve yumurtaları% 80 oranında kuluçkaya yatırır.

Acemilik Süresi

6-8 hafta

Cinsel Olgunluk

1 yıl

Ömür

6-7 yaş 

Nerede Bulunur

Bu kuşlar Kore, Doğu Rusya, Çin, Tayvan ve Japonya'da bulunabilir.

Yetişme Ortamı

Bu kuşlar, nehirler, akarsular, bataklıklar ve tatlı su gölleri gibi sulak alanlara yakın ılıman ormanları alışkanlık haline getirir.

Nüfus

Küresel nüfusun yaklaşık 65.000 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Bazı popülasyonlar istikrarlı olabilse de genel eğilim azalmaktadır.

 

 

 

 












Mandarin Ördeğinin Tanımı

Çoğu ördek gibi , erkek mandarin ördeği dişilerden çok daha gösterişli ve renklidir. Bu türün dişileri öncelikle gri ve kahverengi tüylere veya tüylere sahiptir. Erkeklerin yanardöner kırmızı, kahverengi, turuncu, yeşil ve daha pek çok güzel deseni vardır. Üreme mevsimi boyunca, erkek ayrıca sırtında tüylerle bir "yelken" sporu yapar.

Dişiler erkeklerden biraz daha büyüktür. Bir bütün olarak, türler genellikle 20-25 cm uzunluğundadır. Mandarin ördeklerinin çoğu 500 gr ila 1,5 kg  ağırlığı arasındadır.

Mandarin Ördeği Hakkında İlginç Gerçekler

Mandarin ördekleri gerçek birer şovmen. Aşağıda Mandarin Ördeğ hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Ortaklar - Mandalina Çiftleri, eşleri konusunda oldukça seçici ve çiftleşmeden önce ayrıntılı danslar ve kur yapma gösterileri sergiliyorlar. Doğru eşi seçmek önemlidir, çünkü bu kuşlar birkaç mevsim aynı partnerle üremeye devam eder!

Tünemiş Grubu - Araştırmacılar, Mandarin Ördeklerini "tüneyen ördek" olarak sınıflandırıyor. Bu gruptaki tüm ördekler, ağaçların tepesine çıkma konusunda eşsiz bir yeteneğe sahiptir. 

Ördek Grupları - Diğer bazı ördek "grupları" arasında deniz ördekleri, dabbling ördekleri ve dalış ördekleri bulunur. Deniz ördekleri zamanlarının çoğunu tuzlu su ortamlarında veya okyanusta geçirirler. Dabbling ördekler, baş aşağı çevirip uzun boyunları ile aşağı uzanarak yiyecek ararlar. Son olarak, dalış ördekleri su altında tamamen dalarlar ve yiyecek aramak için yüzerler.

Serbest Düşme - Diğer pek çok tünemiş ördeği gibi, bu tür de yumurtalarını ağaç boşluklarına veya yuva kutularına bırakır. Ördek yavruları yumurtadan çıktığında, yüksek yuvalarından sıçrayabilmek için uçmalarını beklemiyorlar. Bu cesur bebekler, annelerinin onları suya götürdüğü yere güvenle atlar.

Mandarin Ördeği Habitatı

Bu ördek türü nehir ve akarsuların yanı sıra nehir kıyısındaki habitatlarda yaşar. Su ekosistemleri çok yakın orman veya ormanlık alana sahip olmalıdır çünkü bunlar sadece ağaç boşluklarında yuva yaparlar.

Üreme mevsimi dışında, bataklıkları, sulak alanları , su basmış otlakları ve nehirleri de kullanırlar . Mandalinaların çoğu deniz seviyesine yakın yaşıyor, ancak deniz seviyesinden 5.000 fit yüksekliğe kadar olan bölgeleri işgal ediyorlar.

Mandarin Ördeği Dağılımı

Bu türün yerli yayılış alanı, güneydoğu Rusya'dan doğu Çin'e ve Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya'ya kadar uzanır. Bu ördekler Çin, Japonya ve Sibirya'da ürerler. Kışlarını güney Çin ve Japonya'da geçirirler.

Yerli olmayan popülasyonlar birkaç farklı bölgede yaşıyor. İnsanlar, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde nüfus oluşturdu. Ana yerli olmayan popülasyonlar arasında İngiltere, Almanya ve batı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kuşlar bulunur.

Mandarin Ördeği Özellikleri Ve Bakım Önerileri Nelerdir ?

Mandarin Ördeğinin Diyeti

Mandarin Ördeği hem karada hem de suda yemek yer. Bu ördekler omnivorlardır ve bitkiler ile küçük yaratıkların bir kombinasyonunu yerler. Çeşitli bitkiler, omurgasızlar ve küçük balıklarla beslenirler. Bitkiler diyetlerinin çoğunu oluşturur ve çok çeşitli tohumlar, tahıllar, pirinç ve daha fazlasını yerler.

İlkbahar ve yaz aylarında mandarin ördekleri daha çok omurgasızlar ve küçük hayvanlarla beslenir. En sevdikleri av öğelerinden bazıları salyangozlar, böcekler, larvalar, solucanlar, kurbağalar ve daha fazlasını içerir.

Mandarin Ördeği ve İnsan Etkileşimi

Bu ördekler yüksek popülasyon sayısına sahip olsalar da menzilleri ve mevcut habitatları ciddi bir düşüşte ve popülasyonları azalıyor.

Doğal yaşam alanları boyunca insanlar, bu kuşların üremek için güvendikleri ormanları kesiyorlar. İnsanlar ayrıca bu türü satmak veya ganimet olarak avlamak için yakalarlar, ancak etlerini yemiyorlar.

Mandarin Ördeği Evcilleştirme

İnsanlar bu türü hiçbir şekilde evcilleştirmemişlerdir. Ancak onları bazı yerlerde evcil hayvan olarak tutarlar.

Mandarin Ördeği İyi Bir Evcil Hayvan Olur Mu ?

Genel olarak konuşursak, bu ördek iyi bir evcil hayvan yapmaz. Özellikle arkadaş canlısı değiller ve üremeleri biraz zor. Bununla birlikte, kümes hayvanları konusunda deneyimli bazı kişiler, onları süs kuşları veya üreme kuşları olarak tutarlar.

Mandarin Ördeği Özellikleri Ve Bakım Önerileri Nelerdir ?

                        

Mandarin Ördeği Bakımı Nasıldır ?

Hayvanat bahçeleri, büyük kuş kafesi tarzı muhafazalarda Mandarin Ördeklerine ev sahipliği yapar. Bazen bu muhafazalar o kadar büyüktür ki insanlar içinden geçebilir! Büyük kuş kafesi birçok farklı ağaç, çalı, çalılık ve göletler, akarsular ve şelaleler gibi su özelliklerini içerir.

Hayvan bekçileri mandarin ördeklerini çeşitli farklı öğelerle besler. Diyetleri tahıllar, tohumlar, bitkiler, böcekler, küçük balıklar ve peletlenmiş ördek yemi içerir. Hayvanat bahçesi veteriner hekimleri, ördeklerin sağlığını izler ve diyetlerini her bireye, mevsime ve üremekte olup olmadıklarına göre değiştirirler.

Mandarin Ördeğinin Davranışı

Mandarin ördekleri davranışları bölgelerine veya bulundukları yere göre değişir. Yerli çeşitlerinin çoğu boyunca, Mandarin ördekleri üremek veya sert hava koşullarından kaçınmak için mevsimsel olarak göç ederler.

Yılın çoğu zamanı, mandarin ördekleri sosyaldir ve sürü olarak bilinen gruplar halinde yiyecek veya seyahat ederler . Üreme mevsimi boyunca çiftler sürüden ayrılırlar ve göç ettiklerinde yeniden katılırlar.

Mandarin Ördeğinin Yeniden Üretimi

Bir Mandarin Ördeği çifti, arka arkaya birkaç mevsim üreyecektir, ancak ömür boyu çiftleşmeleri gerekmez. Çiftleştikten sonra çift, ağaçlarda iyi bir yuva yeri arar.

Dişi uygun bir boşluk bulduğunda yaklaşık 10 yumurta bırakır. Kuluçka yaklaşık bir ay sürer ve ördek yavruları sadece 1-2 günlük olduklarında yuvalama deliklerinden atlar.

Yuvayı terk ettiklerinde anne ördekleri yakındaki suya yönlendirir. Dişiler yavrularını yemeğe yönlendirir ve korurlar, ancak ördek yavruları yiyecekleri yerler ve kendi başlarına yüzerler. Yaklaşık bir buçuk ay sonra, ördek yavruları kendi sürülerini oluşturmak için kaçarlar ve uçarlar.

Eğlenceli gerçekler

Mandarin ördekleri oldukça sosyaldir ve kışın büyük sürüler halinde uçarlar.Çift bağları çok güçlü ve hayatta kalırlarsa aynı eşe geri dönecekler. Dişiler, tercih edilen bir erkeği cezbetmek için baştan çıkarıcı davranışlar kullanarak flört etmeye başlarlar.

Ekoloji ve Koruma

Dişiler, cazip davranışları tercih ettikleri bir eşe yönlendirerek bir eş seçmede inisiyatif alırlar. Bu türler yiyecek için avlanmaz çünkü tadı kötüdür ve sonuç olarak hayatta kalmalarına yardımcı olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar