Ateş Böcekleri Nasıl Işık Saçar ?

Ateş Böcekleri Nasıl Işık Saçar ?

                                        

Ateş Böcekleri Nasıl Işık Saçar ?

Bu yayınımızda ateş böceği nasıl ve neden ışık saçar sorusunu yanıtladık:

Ateşböcekleri - şimşek böcekleri - ateşböceklerinin karınlarındaki lusiferin adı verilen organik bir bileşik ile hava arasındaki kimyasal reaksiyon nedeniyle parlar.

Ateşböceğinin tanıdık ışıltısı kimyasal bir reaksiyondan kaynaklanır. Ateşböceklerine bazı bölgelerde yıldırım böcekleri de denir . Çoğu çocuk bir yaz akşamını onları kovalayarak geçirir. Hayatımızın herhangi bir diliminde ateş böceğinin nasıl ve neden ışık saçtığını merak etmiş olabilirsiniz.  Ateş böceğinin ışığının, karınlarında organik bir bileşiğin neden olduğu kimyasal bir reaksiyon olmasıdır.

Bileşik, lusiferin olarak adlandırılır . Hava, bir ateş böceğinin karnına hücum ederken lusiferin ile reaksiyona girer ve kimyasal bir reaksiyon ateş böceğinin tanıdık ışıltısını yayar. Bu ışığa bazen çok az ısı ürettiği için "soğuk ışık" denir. Ateşböceği, nabız gibi atan bir model oluşturmak için karın içine hava akışını düzenleyebilir.

Bazı uzmanlar, ateş böceğinin gösterişli tarzının yırtıcıları böceğin acı tadı konusunda uyarabileceğini düşünüyor. Öte yandan, bazı kurbağalar umursamıyor gibi görünüyor. O kadar çok ateşböceği yiyorlar ki kendileri parlamaya başlıyor. Erkek ateşböcekleri de eş isteklerini belirtmek için yanar ve istekli dişiler kendi flaşlarıyla erkekleri çeker.

Ancak ateşböceklerinin tüm ışıltısı romantizm tarafından motive edilmiyor. Her ateş böceği türünün kendi parlama paterni varken, bazı dişiler diğer türlerin modellerini taklit eder. Erkekler yanlarına konur, sadece diri diri yenir.

Bu yüzden, bir dahaki sefere bir ateşböceği gördüğünüzde, titremesinin sadece bir gece harikası olmadığını unutmayın. Aynı zamanda ölümcül olabilen eşsiz bir sevgi dili. 

Bu yayınımızda ateş böceği neden ışık saçar sorusunu yanıtladık.



Yorum Gönder

0 Yorumlar