En Basit Yöntemle Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır ?

En Basit Yöntemle Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır ?


En Basit Yöntemle Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır ? Bilgisayarda SS Nasıl Alınır ?

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma – bilgisayarda screenshot alma- bilgisayarla içli dışlı olan kişilerin zaman zaman ihtiyaç duyduğu uygulamaların başında gelmekte. Çeşitli nedenlerle, kimi zaman bir fotoğrafın, resmin ekran alıntısı almak - bilgisayarda ss almak- ya da kimi zaman bazı metinlerin ekran alıntısı alma ihtiyacı doğabiliyor. Her ne olursa olsun bilgisayardan ekran alıntısı- görüntüsü bir başka değişle -bilgisayarda screenshot almak- gerçekten çok basit. Sadece klavye üzerindeki tuşlarla basit yöntemle bilgisayarda ekran alıntısı nasıl alınır bunu öğrenebilirsiniz. Bilgisayarda ekran alıntısı alma yöntemleri için okumaya devam ediniz. >>>

Öncelikle bilgisayarda hangi sayfanın ya da metinin ekran görüntüsünü almak istiyorsanız ekranda o sayfa açıkken klavyenin sağ üst bölüm tarafında yer alan “prt sc sysrq” tuşuna basınız. Evet bu tuşa basarak o an önünüzde olan ekranın bir ekran alıntısını almış oldunuz. Peki şimdi bu ekran alıntısını bilgisayarınıza nasıl kaydedeceksiniz ? Şimdi sıra paint gibi ya da herhangi bir photoshop programı gibi programları açarak almış olduğumuz ekran alıntısını bu programa yapıştırmak olacak, ardından ilgili ekranda kırpma işlemleri ya da farklı dokunuşlar yaparak bu görüntüyü bilgisayarımıza kaydedebiliriz.

Paint’te Ekran Alıntısı Nasıl Kaydedilir ?

“Prt sc sysrq” tuşu ile almış olduğunuz ekran alıntısını paintte düzenleyip kaydetmek gerçekten çok kolay. İlgili ekran görüntüsü -screenshot- alındıktan sonra paint açılıp ctrl + V tuşuna basılır.(yapıştır kısa yolu) , ardından gelen ekranın ilgili fotoğraf düzünleme işlemleri paint menüsünün sol üst tarafında yer alan seç, kırp, yeniden boyutlandır, döndür vb. gibi işlemlerle yapılır ardından yine sol üst menüden kaydetme işlemi yapılarak ekran görüntüsü alma işlemi sonlandırılmış olur.

“Ekran Alıntısı Aracı” İle Ekran Alıntısı Nasıl Alınır ?

Yine isterseniz bilgisayarda ekran alıntısı almak istediğiniz ekran önünüzde açıkken Windows + Shift + S tuşlarına basarak  özellikle almak istediğiniz alanın ekran görüntüsü seçerek “screen shot” alabilirsiniz. Bu yöntemle bu ekran alıntısı herhangi bir yere direk kaydolmayacağı için yine paint gibi uygulamalara bu görüntünün yapıştırılıp kaydedilmesi gerekmektedir.

Değişiklik Yapmadan Ekran Alıntısı Klasörüne İlgili Görüntünün Kaydedilmesi

Bir başka ekran alıntısı alma işlemi ise klavyenizde bulunan Windows tuşu ve yine “Prt sc sysrq” tuşlarına aynı anda basmaktır. Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekran açıkken ( Windows + “Prt sc sysrq” ) tuşlarına basınız. Bu yöntem yukarıda anlatılan iki yöntemden farklı olarak, ilgili alıntının bilgisayarınızda herhangi bir ek program açmadan direk kaydolmasını sağlar. Bu kaydedilmiş görüntüye ulaşmak için; Bilgisayarınızın sol alt bölümünden arama bölümüne “ Ekran Görüntüleri “ yazarak ekran görüntüleri dosyasına ulaşabilirsiniz.

 İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK BİLGİSAYARDA WATSHAPP NASIL KULLANILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>> 


  


Bu yayınımızda bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır, laptopta ekran alıntısı nasıl alınır,bilgisayarda ekran görüntüsü nereye kaydedilir,bilgisayarda ekran görüntüsü alma.bilgisayarda ss alma şeklinde ki konulara değinmiş olduk
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar