Disk Atma Nedir,Nasıl Yapılır ? Disk Atma Kuralları >>>

disk nasıl atılır
Disk Atma Nedir,Nasıl Atılır ? Disk Atma Kuralları >>>

 

Disk Atma Nedir, Nasıl Atılır ? Disk Atma Kuralları >>>

Bu yayınımızda disk atma nedir, disk nasıl atılır ve disk atma kuralları nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Yine isterseniz disk atma kuralları ile ilgili video slaytımıza yayınımızın en altından ulaşabilirsiniz.>>>

Atletizmde atma branşının bir dalı olan Disk Atma, sporcuya ait atış tekniğin uygulanarak ilgili atış dairesinden atılmasını içerir. Disk Atma dalındaki amaç özel olarak tasarlanmış olan Disk Materyalini en uzak noktaya atmaya çalışmaktır.

Diskin gövdesi ağaçtan veya diğer uygun materyalden yapılır. (Kenarı metaldendir.) Genellikle diskin merkezinde çıkarılabilen ağırlık vardır. Erkeklere 2 kg. lık bayanlara ise 1 kg.lık disk bu şekilde elde edilir. Diskin her yanı farksız olmalıdır. Erkeklerde disk çapı 219–221 mm., bayanlarda 180–182 mm. arasındadır.

2020 yılı itibariyle erkeklerde disk atma dünya rekoru  74 metre 8 cm ile  Alman Jurgen Schult'a aittir.(1986) Kadınlarda ise bu rekor 76,80 metre ile Alman sporcu Gabriele Reinsch’e aittir.(1988)

Disk Atma Nedir,Nasıl Atılır ? Disk Atma Kuralları >>>

                              

Disk Nasıl Atılır ? 

Atış yapacak olan sporcu atış dairesine gelerek sırtını atış noktasına dönerek hazırlanır. Atış yapacak olan elinin avucuna diski yerleştirir ve parmaklarıyla diski kavrar. Ardından dizlerinden de esneyerek iki kolunu sağlı sollu açarak olduğu yerde salınım hareketi yapar ve bunu takiben bulunduğu yerde dönerek hız alır ve nihayetinde yönü atış alanına döndüğünde kol açısının da yardımıyla diski olabildiğince ileriye fırlatmaya çalışır, bu tekniğin tümü çemberin içerisinde yapılmalıdır.


disk atma nedir
Disk Atma Dairesi

Disk Atma Dairesi Özellikleri Nelerdir ?

Disk atma dairesinin çapı 2,5 metredir. Daire demir, çelik veya uygun bir materyalden yapılabilir. Yer seviyesinden yüksekte olmalıdır. Dairenin iç yüzeyi düz ve daire çerçevesinin üst kenarından 20 mm. alçak olmalıdır. Atıcılar bir adımla dönerek zıplar ve diski atar.

disk nasıl atılır
Disk Atma Kafesi


Disk Atma Kafesi Özellikleri Nelerdir ?

Disk dairesi, görevlilerin, yarışmacıların, seyircilerin emniyetini temin etmek için kafesle çevrilir. Kafesin şekli uygun olmalıdır. Kafesin yüksekliği en az 3,35 m. olmalıdır.

Atma Bölgesi: Dairenin merkezinden 40 derecelik bir açı atılacak yöne doğru belirlenir.

Atıcı disk yere düşmeden dairenin dışına çıkamaz. Aynı zamanda dairenin geri yarısından çıkılır. Atışın komple tamamlanması için limit süre 1,5 dakikadır. Şayet 8 ya da daha az yarışmacı varsa 3 denemeden sonra, 3 deneme daha yapılabilir. Ölçülendirme ikişer santimlik dilimde yapılır. Atlet eline reçine sürebilir, ancak atış alanına ve ayakkabılarının altına herhangi bir maddeyi süremez, eldiven kullanamaz, parmaklar birleştirilerek bantlama yapılamaz.

İsterseniz buraya tıklayarak diğer spor branşları listemize ve oyun kurallarına ulaşabilirsiniz >>>




Bu yayınımızda şu soruları yanıtladık : disk atma nedir, disk nasıl atılır ve disk atma kuralları nelerdir ,disk atma kuralları ile ilgili video slaytı,Atletizm disk atma nedir, atletizm disk atma branşı, disk kaç kilodur,disk atma slayt,disk atma dairesi,disk atma alanı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar