Expigment Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

expigment krem nedir

EXPİGMENT KREM NEDİR, EXPİGMENT KREM NE İŞE YARAR ?


Bu yayınımızda expigment krem nedir, expigment krem ne işe yarar , expigment krem faydaları ve yan etkileri nelerdir gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Expigment krem ciltte melanin oluşumunu azaltır. Melanin, cilde kahverengi bir renk veren pigmenttir.Expigment topikal (cilt için), çiller, yaşlılık lekeleri, melazma (güneş hasarı) veya kloazma (hormonal değişikliklerin neden olduğu koyulaşmış cilt) gibi koyulaşmış cilt alanlarını aydınlatmak için kullanılır.Expigment topikal, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

EXPİGMENT KREMİ NASIL KULLANMALIYIM ?

Expigment kremini doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Kesin dozlama talimatları için ilaç üzerindeki etiketi kontrol edin.

Expigment kremini ilk kez kullanmadan önce, az bir miktarını herhangi bir bozukluk olmayan  bir cilt bölgesine uygulayın ve 24 saat içinde kaşıntı, kabarma veya aşırı kızarıklık veya tahriş olup olmadığını kontrol edin. Bu etkiler ortaya çıkarsa, mümkün olan en kısa sürede doktorunuzla iletişime geçin ve diğer alanlarda Expigment krem ​​kullanmayın.

Etkilenen alanları yıkayın ve tamamen kurulayın. Eşit olarak dağılana kadar ilacı nazikçe ovalayın. Elleriniz tedavi edilen bölgenin bir parçası değilse, Expigment kremini kullandıktan hemen sonra ellerinizi yıkayın.

Bir doz Expigment krem uygulamasını unutup  kaçırırsanız, mümkün olan en kısa sürede tekrar kullanın. Bir sonraki dozunuz için neredeyse zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda 2 doz kullanmayın.

Sağlık uzmanınıza expigment kreminin nasıl kullanılacağıyla ilgili tüm sorularınızı sorun.

Expigment topikal nasıl kullanılır ?

Kullanmadan önce, bu ilacın az bir miktarını hasar görmemiş bir cilt bölgesine uygulayın ve bölgeyi herhangi bir ciddi yan etki için 24 saat içinde kontrol edin. Test alanı kaşıntı, kırmızı, kabarıklık veya kabarma ise bu ürünü kullanmayın ve doktorunuza danışın. Sadece hafif bir kızarıklık varsa, bu ürünle tedavi başlayabilir.

Bu ilacı cildin etkilenen bölgelerine genellikle günde iki kez veya doktorunuzun önerdiği şekilde uygulayın. Expigment krem sadece cilt üzerinde kullanım içindir. Yanlış kullanılırsa istenmeyen cilt renginin açılması meydana gelebilir. Bu ürünü gözlerinize veya burnunuzun veya ağzınızın içine sokmaktan kaçının. Bu ilacı bu bölgelerde alırsanız bol su ile yıkayın.

Bu ilaç, tedavi edilen cilt bölgelerini güneşe daha duyarlı hale getirebilir. Uzun süre güneşe maruz kalmaktan, bronzlaşma kabinleri ve güneş ışığından kaçının ve dışarıdayken cildin tedavi edilen bölgelerinde koruyucu giysiler giyin. Bu ürün bir güneş kremi içerir, ancak renk değişikliği için tedavi edilmeyen diğer ciltler için güneş koruyucu olarak kullanılmamalıdır. Bunun yerine, normal cildinize ayrı bir SPF 15 veya daha yüksek güneş kremi uygulayın.

Ondan en iyi şekilde yararlanmak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Hatırlamanıza yardımcı olması için her gün aynı saatlerde kullanın.

Durumunuz 2 ay sonra devam ederse veya kötüleşirse doktorunuza söyleyin.

Expigment, OTC ürünlerinde bulunan topikal bir aydınlatma ürünüdür ve melazma, iltihap sonrası hiperpigmentasyon, güneş lekeleri ve çiller dahil olmak üzere hiperpigmentasyon bozuklukları ile ilişkili cilt renk değişikliğini düzeltmek için kullanılır. Tek başına kullanılabilir, ancak daha çok alfa-hidroksi asitler, kortikosteroidler, retinoidler veya güneş kremi gibi diğer ajanlarla kombinasyon halinde bulunur. Cilt tahrişi, eksojen onkronoz ve karginojenite gibi kullanımıyla ilişkili çeşitli komplikasyonlar nedeniyle araştırma konusu incelemeye alınmıştır. Bu endişelerin bir sonucu olarak Expigment, AB ve İngiltere'de yasaklandı.

expigment krem nedir
Expigment Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

EXPİGMENT DOZAJI - TÜKETİM DOZU

Etkilenen bölgelere her gün gece uygulanmalı ve iyice ovulmalı veya bir doktorun belirttiği şekilde uygulanmalıdır. 2 aylık tedaviden sonra herhangi bir ağartma etkisi görülmezse, bu ürünün kullanımına son verilmelidir.

Gün boyunca, etkili bir geniş spektrumlu güneş kremi (SPF 15 veya üstü) kullanarak veya güneş koruyucu giysiler giyerek uygulama yapılan bölgelere güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.


Expigment Etkileşimleri

Doktorunuz veya eczacınız olası ilaç etkileşimlerinden zaten haberdar olabilir ve sizi bunlar için izliyor olabilir. İlk önce doktorunuza veya eczacınıza danışmadan herhangi bir ilacın dozunu başlatmayın, durdurmayın veya değiştirmeyin.

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza kullanabileceğiniz tüm reçeteli ve reçetesiz / bitkisel ürünleri söyleyin.

Tüm ilaçlarınızın bir listesini yanınızda bulundurun ve listeyi doktorunuz ve eczacınız ile paylaşın.

EXPİGMENT KREM YAN ETKİLERİ

Hafif yanma, batma, kızarıklık ve kuruluk meydana gelebilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza söyleyin.

Doktorunuz bu ilacı reçete etmişse, size sağlayacağı yararın, yan etki riskinden daha büyük olduğuna karar verdiğini unutmayın. Bu ilacı kullanan birçok kişinin ciddi yan etkileri yoktur.

Expigment'i kullanmayı bırakın ve şu olası olmayan ancak ciddi yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse derhal doktorunuza bildirin: kabarcıklanma, cilt çatlaması, cildin mavi-siyah koyulaşması.

Bu ilaca çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, aşağıdakiler dahil ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz derhal tıbbi yardım isteyin: kızarıklık, kaşıntı / şişme (özellikle yüz / dil / boğazda), şiddetli baş dönmesi, nefes almada güçlük.

Bu, olası yan etkilerin tam listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

EXPİGMENT KONTRENDİKASYONLARI

Expigment topikalini kullanmadan önce, herhangi bir ilaca alerjiniz varsa veya karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa doktorunuza bildirin.

Expigment topikalini güneş yanığı, rüzgârla yanan, kuru, çatlamış veya tahriş olmuş ciltte veya açık bir yarada kullanmayın. Bu koşulları daha da kötüleştirebilir. Expigment topikalini uygulamadan önce bu koşullar iyileşene kadar bekleyin.

Bu ilacı ağzınıza veya gözlerinize almaktan kaçının. Bu alanlardan herhangi birine girerse suyla durulayın.

Sert sabunlar, şampuanlar veya cilt temizleyiciler, saç boyası veya kalıcı kimyasallar, saç çıkarıcılar veya cilalar veya alkol, baharat, büzücü veya kireç içeren cilt ürünleri gibi tahrişe neden olabilecek cilt ürünlerini kullanmaktan kaçının. Doktorunuz size söylemediği sürece diğer ilaçlı cilt ürünlerini kullanmayın.

Güneş ışığına veya yapay UV ışınlarına (güneş lambaları veya bronzlaşma yatakları) maruz kalmaktan kaçının. Expigment topikal cildinizi güneş ışığına daha duyarlı hale getirebilir ve güneş yanığına neden olabilir. Güneşe çıkmanız gerekiyorsa güneş kremi (minimum SPF 15) kullanın ve koruyucu giysiler giyin.


Not: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup, kesin bir tedavi yöntemi içermeyebilir. Size en uygun tedavi yöntemini öğrenmek için sağlık hekiminize başvurmalısınız.


Bu yayınımızda expigment krem nedir, expigment krem ne işe yarar , expigment krem faydaları ve yan etkileri nelerdir gibi soruları yanıtladık.

Yorum Gönder

0 Yorumlar