Korfbol Nedir,Nasıl Oynanır? Korfbol Oyun Kuralları Nelerdir ?

korfball oyun kuralları nelerdir
Korfbol Nedir,Nasıl Oynanır? Korfbol Oyun Kuralları Nelerdir ?

                                 

Korfbol-Korfball- Nedir,Nasıl Oynanır? Korfbol Oyun Kuralları Nelerdir ?

Bu yayınımızda korfball nedir, korfball nasıl oynanır, korfball oyun kuralları nelerdir, korfball sporu nedir gibi soruları cevaplamış olduk. Yine isterseniz korfball nedir, nasıl oynanır, korfball oyun kuralları nelerdir adlı video slaytımıza yayınımzıın en altından ulaşabilirsiniz. >>>

Korfbol kadınların ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı ender sporlardandır.Bu oyunun amacı 68 cm çapında ve 445 gr ağırlığındaki topu yerden 3.5 m yükseklikteki korf adı verilen sepete geçirmektedir. Korf silindir şeklinde dipsiz bir sepete benzer ve 25 cm yüksekliğindedir.Bit takımda 8 sporcu ( 4 erkek,4 kadın) yer alır. Yedeklerde ise 6 sporcu vardır Korfball 25'er dakikalık 2 devre şeklinde oynanır 10 dk devre arası vardır. Hem hücum hem de savunma becerisi gerektirir. 8 oyuncu değişikliği hakkı vardır.Her takımın maç boyunca iki mola hakkı vardır. Molalar 60 sn sürer. Her devrenin ortasında 1 dk lık teknik mola uygulanır.

Korfbol 8 er kişiden oluşan iki takımla 40 metre uzunluğunda 20 metre eninde bir zeminde oynanır.Penaltı noktası, direkten 2.50m.lik bir mesafeyi gösterir (tüm yönlerden). Penaltı noktası ile direk arasında başka hiçbir nokta veya çizgi olamaz.Her takımda 4 erkek 4 kadın sporcu bulunur. Oyun sahası hücüm ve defans bölgesi olarak ikiye ayrılmıştır her bölgede bir takımdan 2 erkek ve 2 kadın sporcu yer alır. 

Korfball'daki amaç korf potasına isabetli atış yapmaktır. Oyunda 8 sporcu yarı alanda aktifken , diğer 8 sporcu karşı yarı alanda pasif durumdadır. Pasif bölgedeki takımlar (biri hücum biri savunma takımı) aktif bölgede oynanan oyunun bitmesini bekler. Aktif alandaki takımlardan (biri hücum biri savunma takımı) savunma yapan takım topu kaptığında karşı taraftaki hücum yapacak olan pasif bölgedeki takım arkadaşlarına topu atar ve böylelikle oyunun yeni aktif bölgesi burası olur. Her oyuncu maç boyunca sadece eşleştiği diğer takım sporcusuyla mücadele eder. Korfball'da kadın sporcu kadınla, erkek sporcu erkekle eşleşmek (Savunma ) zorundadır ve bu eşleşme maç boyunca devam eder. Korflar dip çizgiden 6,7 metre içerdedir .Sayı elde etmek için oyuncuların 360 derece atış açısı vardır. Oyun orta sahasından yapılan atışla başlar.

 

korfball oyun kuralları nelerdir
Korfbol Nedir,Nasıl Oynanır? Korfbol Oyun Kuralları Nelerdir ?

Topa sahip olan takımın topu korf potasına değdirmek ya da sayı yapmak için 25 sn süresi vardır. Bu süre dolduğunda oyun hakem tarafından doldurulur ve hücum hakkı topun en bulunduğu noktadan rakip takıma verilir. 

Korfbol sporunda topu elinde bulunduran sporcu koşamaz ve topla dripling yapamaz, sporcu ya pas vermek zorunda ya da atış yapmak zorundadır. Bulunduğu noktada yer değiştirmeden pas vermek ya da şut atmak zorundadır.

Korfbolda oyuncuların birbirlerine temas etmesi yasaktır, aynı şekilde rakibin elindeki topa vurmaları da yasaktır. Korfbol oyununda erkekler sadece erkeklere kadın sporcular ise sadece rakip kadın sporcuya savunma yapabilir. Bir savunma oyuncusu  direğe hücum oyuncusundan daha yakın ve hücum oyunsusuna bir kol mesafesinde atışı engellemeye çalışıyorsa doğru defans yapmış olur ve rakip takımın atış yapmasına izin verilmemiş olur.

İsterseniz buraya tıklayarak diğer spor branşları listemize ve oyun kurallarına ulaşabilirsiniz >>>

 

 



Bu yayınımızda  korfball nedir, korfball nasıl oynanır, korfball oyun kuralları nelerdir, korfball sporu nedir gibi soruları yanıtlamış olduk.

Yorum Gönder

0 Yorumlar