Yoga Nedir,Neden Yapılır ? Yoga Türleri Nelerdir ?

Yoga Nedir ? Yoga Türleri Nelerdir ?


Yoga Nedir, Neden Yapılır ? Yoga Neye Yarar ?Yoga Türleri Nelerdir ?

Perspektif ve konuma bağlı olarak yoga, ruhsal bir disiplin ve form veya dini meditasyon, bir egzersiz uygulaması veya her ikisinden de biraz olabilir. Genellikle yoga kas esnekliğini derin nefesle harmanlayan, giderek zorlaşan bir dizi esneme olarak kabul edilir ve her biri farklı hedeflere sahip birkaç farklı varyasyon vardır.  Batı'nın çoğunda, yoga bir egzersiz şekli olarak düşünülüyor; dersler genellikle  spor salonları tarafından sunulur ve katılımcıların çoğu, yoga'ya güçlerini ve kardiyovasküler sağlıklarını iyileştirmenin bir yolu olarak katılır. Bazıları ise yoga yaparak ayrıca huzur ve derin nefeslere odaklanmayı ve vücudu sakinleştirmeyi sever.

Yoga Kökeni Nedir ?

Yoga'nın Hindistan'da ortaya çıktığına inanılıyor olsa da, hiç kimse uygulamanın ne zaman ve nerede başladığından tam olarak emin değil. Patanjali tarafından geliştirilen, 2000 yıllık bir çalışma olan Yoga Sutra, uygulamanın ilk yazılı ifadesidir. Bundan önce kişiden kişiye aktarılan sözlü bir gelenekti Yoga  uygulaması, Hindistan'da popüler olmaya devam ediyor. Dini seçkinler disiplini meşhur etmiş olabilir, ancak yoga bir meditasyon biçimi olarak herkes tarafından kullanılabilir. En yaygın olarak Hinduizm ile ilişkilendirilir ve bu inanç geleneği tarafından benimsenen manevi alemlerle iletişim kurmak ve onları kabul etmek için zihni temizlemede bir araç veya temel unsur olarak sıklıkla kullanılır.

Felsefe ve Dini Yön

Yoga uygulaması Hindu inancının önemli bir parçasıdır. Hinduizm, öncelikle Vedalar olarak bilinen bir dizi kutsal metne dayanmaktadır , ancak aynı zamanda altı farklı düşünce okulunu da içerir - bunlardan biri yoga. Çok genel bir anlamda, bu çeşitlilikteki esneme ve meditasyon uygulayıcıları, moksha için ihtiyaç duyulan saflıkla aynı çizgide olmak için duyularını, zihinlerini ve bedenlerini kontrol etmeye çalışıyorlar ki bu genellikle bir birlik olarak düşünülmektedir. İnançlılar tarafından kucaklanan İlahi veya Yüce Varlık.

Egzersiz Disiplini Olarak Yoga

Özellikle Batı'da yogaya katılanların çoğu bunu dini uygulama aracı olarak yapmıyor. Birçoğu manevi yönleri takdir eder ve egzersizlerin meditatif doğasında bir miktar fayda görür, ancak Hindu olmayanlar genellikle aynı son hedefler için uzatma ve pozları kullanmaya çalışmazlar, bu da zorunlu olarak neyin temel tanımını değiştirir. 

Birincil Varyasyonlar

Her birinin kendine özgü pozları ve felsefeleri olan birçok farklı geleneksel uygulama okulu vardır. Okullar ve yollar burada listelenmeyen birçok farklı varyasyonla oluşturulmuş olsa da, en yaygın olan beşi aşağıda verilmiştir. Hatta bazıları belirli bir eğitmenin alışkanlıklarına ve öğretilerine dayanmaktadır. Hepsi kutsal uygulama veya egzersiz olarak kullanılabilir ve genellikle sınıflar veya grup ortamlarında mevcuttur. Temel öğretilere aşina olan insanlar elbette bağımsız olarak da pratik yapabilirler. Daha resmi ders arayanlar, ihtiyaçlarını karşılayan bir kurs bulmak için genellikle bazı temel varyasyonlara aşina olurlar.

Yoga Nedir ? Yoga Türleri Nelerdir ?


Yoga Türleri Nelerdir 

Hatha çok popüler bir çeşittir ve yıllardır yaygın olarak öğretilen bir çeşittir. Ana odak noktası genellikle bedeni mükemmelleştirmek yoluyla zihni mükemmelleştirmektir. Birçok asana veya hareketsiz oturma anları kullanılır; nefes alma teknikleri ve meditasyonlarda merkezidir.

Ashtanga bir tür hatha yogadır . "Sekiz uzuvlu yoga" anlamına gelen bu yoga, farklı uzuvların kullanıldığı duruşlardan oluşur. Tüm yoga gibi ashtanga da prensiplere dayanır ve fiziksel olduğu kadar zihinsel ve ruhsal bir egzersizdir.

Kundalini , uyanma ve kundalini enerjisi olarak bilinen şeye odaklanmaya odaklanmıştır . Literatürün çoğunda, kundalini enerjisi, vücutta uykuda olan yaşam enerjisine kıyasla en kolay olanıdır. Genellikle sarmal bir yılanla temsil edilir.

Mantra uygulayıcıları, sözcükler ve sesler kullanarak kendilerini öncelikle zihni ve bedeni sakinleştirmeye adarlar. Ünlü "om" ilahisi bu okulda yaygın olarak duyulur.

Tantra , cinsel maneviyata odaklanmasıyla bilinir. Uygulayıcılar ayrıca kundalini enerjisine de odaklanırlar, ancak uyanma niyetleri genellikle Kundalini uygulamasından çok farklıdır.


Bu yayınımızda yoga nedir, yoga ne demek,yoga tanımı,yoga nedir nasıl yapılır,yoga nedir nasıl yapılır, yoga nedir ne işe yarar, yoga türleri nelerdir, yoga neden yapılmalı,.meditasyon ve yoga, bel fıtığı için yoga ,hamile yogası ,hatha yoga nedir,yin yoga nedir,vinyasa yoga nedir,kundalini yoga nedir,ashtanga yoga nedir,pranayama nedirgibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar