Fiber Optik İnternet Hızı Nedir ?

Fiber Optik İnternet Hızı Nedir ? 


Bu makalede Fiber Optik Hız Nedir? Fiber Optik İnternet Hızı Hangi Faktörlere Bağlıdır ? Fiber İnternet Nedir ? şeklindeki sorulara cevap bulabilirsiniz. Okumaya devam ediniz... >>>

Fiber optik internet hızı, bir dizi farklı faktöre bağlıdır ve tipik olarak saniyede 15 megabit ( Mbps ) arasında değişir, fiberin doğrudan eve girip girmediği ve satın alınan hizmet düzeyi ile ilgilidir. Çoğu kişi için, hangi düzeyde hizmet verilirse verilsin, fiber optik hizmet İnternet bağlantıları için mevcut olan en hızlı hizmettir ve hem kablolu hem de DSL hizmetlerinden daha iyi performans gösterir . Gerçek hızın, ağ trafiği ve kaynaktan uzaklık gibi bir dizi farklı faktöre bağlı olabileceğini unutmayın.

Tipik olarak, ev kullanıcıları için, fiber optik internet hız yaklaşık 15 Mbps'den başlar. Bu, kablolu İnternet hizmetinden yaklaşık 3 Mbps ve en hızlı DSL hizmetinden yaklaşık iki kat daha hızlıdır. Bu, ev kullanıcıları için popüler bir seçenektir çünkü çoğu sağlayıcı, diğer hizmet türlerine göre rekabetçi bir şekilde fiyatlandırmıştır. Yine de, fiber optik hizmetin fiyatı, hızdaki bu artış nedeniyle genellikle bu hizmetlerin çoğundan biraz daha fazladır.

15 Mbps'lik giriş seviyesi fiber optik hız, bir dizi tipik ev kullanımını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir. Örneğin, 5 megabaytlık bir dosyayı 8 saniyede veya 10 megabaytlık bir dosyayı 16 saniyede yükleyecektir . Bir indirme servisinden 10 şarkıyı indirmek , en düşük seviye servisle yarım dakikadan az sürer. Bu, önemli bir yükseltmeyi temsil edebilir ve birçok ev kullanıcısı için yeterlidir.

Evden çalışabilecek işletmeler ve kullanıcılar, daha yüksek bir fiber optik internet hızı tercih edebilir. 2011 itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde, fiber optik bağlantılar sunan çoğu İnternet servis sağlayıcısının sağladığı en yüksek fiber optik hızı yaklaşık 50 Mbps'dir. Altyapı ve rekabet sağlayıcıları, hizmetlerini ve tekliflerini nihayetinde yükseltmek için bu muhtemelen değişecektir. Normal dosya boyutunda (yaklaşık 50 megabayt) 10 şarkının indirilmesi bu hizmet düzeyinde 10 saniyeden az sürer.

Diğer ülkelerde, fiber optik internet hızı, Asya'daki lokasyonlar da dahil olmak üzere 100 Mbps'ye yaklaşıyor. Japonya ve Güney Kore gibi dünyanın o bölgesindeki bazı ülkeler, bu hızları üretmek için teknoloji altyapılarına büyük yatırım yaptılar ve daha hızlı bağlantıları bir ekonomik kalkınma aracı olarak gördüler. Ev kullanıcısı en yüksek hızları çok az kullansa da, mühendislik ve finans hizmetleriyle ilgilenen şirketler genellikle iletim hızının sonuçta büyük bir fark yarattığı büyük dosyalarla uğraşır.

Bir ev veya iş yeri için fiber optik bağlantı düşünenler, tam olarak ne elde ettiklerini anlamalıdır. "Kaldırıma kadar fiber" gibi terimler, evinizin doğrudan bir fiber optik ağa bağlı olduğu anlamına gelmez . Aksine, başka bir donanım biçimi, büyük olasılıkla kablo, bu bağlantıyı eve taşır. Bu, hızları büyük ölçüde etkileyebilir. Ayrıca, her zaman indirme hızlarının yanı sıra yükleme hızlarını da önemlidir.


fiber optik hız nedir, fiber optik internet hızı hangi faktörlere bağlıdır,fiber internet nedir

Yorum Gönder

0 Yorumlar