Hologram Nedir ?

Hologram Nedir ?

Bu yayınımızda halogram nedir ? sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Hologramlar, üç boyutlu ve derinliğe sahip görünen fotoğraf görüntülerdir. Hologramlar, farklı referans noktalarından görülen aynı nesnenin iki üst üste bindirilmiş 2 boyutlu resminden oluşan bir görüntü oluşturarak çalışır. Holografi, tek bir tam dalga boyundaki ışığın kullanılmasını gerektirir , bu nedenle lazerler kullanılmalıdır. Yansımalı hologramlarda, nesnenin görüntüsünü almak için normal ışıkta izlenebilen holografi türü, iki lazer ışını ve bir fotoğraf plakası kullanılır.

Bir holografta kullanılan her iki lazer ışını, lazer ışığını bir el feneri gibi yayan ışın yayıcılardan geçer. Işının tutarlılığı kaybolur, ancak tam bir dalga boyu olarak kalır. Bir ışın, nesneyi yandan aydınlatır. Referans ışını olarak bilinen diğer ışın, bir fotoğraf plakasından geçer ve geleneksel bir kameranın 2 boyutlu bir görüntüyü çekmesine benzer şekilde nesneye kafa üstü vurur. Referans ışından yansıyan ışık, fotoğraf plakasında bir görüntü veya hologram bırakır, ancak yan ışından nesne tarafından yansıtılan ışık da öyle. Sonuç, iki görüntüyü aynı anda kaydeden ve bir hologram oluşturan bir fotoğraf plakasıdır.

Herhangi bir nesneyi görüntülerken, insan gözlerinin her biri, biraz kaymış referans noktalarından farklı bir görüntü alır. Beyin üç boyutlu bir görüntü halinde birleştirir. Hologram aynı etkiyi yapay olarak üretir.

Hologram Nedir ?


Hologram
geliştirildiğinde, ışığı kırmak için yapılan bir dizi ultra ince kavisli gümüş plaka üzerine basılır. Kırınım, bir prizmanın yaptığı şeydir - çok dalga boylu beyaz ışığı her bir belirli dalga boyuna böler. Beyaz ışık gümüş plakalara çarptığında, yansımalar her bir renge kırılarak, orijinal nesnenin neye benzediğini kabaca yansıtan renklerden oluşan iki ofset görüntü oluşturur. Sonuç, üç boyutlu bir görüntü, bir hologramdır. Hologram, iki orijinal görüntü arasındaki girişim modelinden oluşur.

Bir hologramın kopyalanması son derece zor olduğundan, hologramlar genellikle kredi kartlarında güvenlik amacıyla kullanılmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar