Hipster Sakal Nedir ? 3 Adımda Hipster Sakalı Nasıl Yapılır ?

hipster-sakali-nasil-büyütülür
Hipster Sakal Nedir ? 3 Adımda Hipster Sakalı Nasıl Yapılır ?


Bir hipster sakalı, görünümünüzle cesur, alternatif bir ifade oluşturmanın harika bir yolu olabilir. Hipster sakalları, bu yüz kılı stilini son yıllarda bu kadar yaygın olarak benimseyen alt kültürün adını almıştır, ancak stil elbette bu eğilimden öncedir.

Hipster sakal, beylerin ceketler giydiği ve pipolarını tüttürdüğü zaman  bir kuşağının görüntüsünü anımsatabilir, ancak modern insanın bu tarz yüz kıllarını kot pantolon ve tişört ile kombinlemesiı daha olasıdır.

Tanıtılmalarından sonraki birkaç yıl içinde, hipster sakalları, birçokları tarafından gösteriş belirtisi olarak görülen büyük bir tepkinin hedefi haline gelmişti. Buna rağmen, bu tarz sakalın -hipster sakal-  erkekler arasında yüz kıllarının kabul edilebilirliği üzerinde bir miktar etkisi olduğu görülmektedir. Bu yeni dönemden önce, hipster sakallar tipik olarak yalnızca yaşlı erkekler tarafından kullanılıyordu, ancak yenilikçi stil onları genç erkekler için daha kabul edilebilir hale getirdi.

Hipster sakalları çok çeşitlidir, ancak genel olarak yoğundur ve "doğal" bir görünüme sahiptirler. Yenilikçi sakalın ortaya çıkmasından önce genç erkekler için en yaygın görülen yüz kıllarının en yaygın biçimi olan düzgünce kesilmiş keçi sakalı buna uygun değildir. Stil yazarları bunu, kurumsal karşıtı bir imaj yansıtmak için bir küstahlık duygusu uyandıran olarak tanımladılar. Yoğun sakal, müzisyenleri, sanatçıları ve diğer karşı kültür figürlerini çağrıştıran kurumsal istihdam imajıyla uyumsuzdur.

Genel olarak pürüzlü görünüme rağmen, bir hipster sakalı büyütmek bir miktar bakım gerektirir. Çoğu sakal kullanıcısı, "boyun sakalını" büyütmekten kaçınmayı tercih eder ve bu nedenle boynun üst kısmını tıraş etmek zorundadır. Kullanıcıların çoğu bıyıkları ağzının etrafını keserek dudakların arasına girmesini engeller. Bazı yenilikçiler, kapsamlı bakım ve şekillendirme gerektirebilecek geleneksel "gidon" bıyıklarını da yetiştiriyor. 2000'lerin sonunda sakal, yenilikçi alt kültürünün ötesine yayılmıştı ve yenilikçi olmayanlar, genellikle düzgün bir şekilde kesilmiş olsa bile tam sakal bırakmaya başlamıştı.

Yenilikçi olmayanlar arasında sakalların benimsenmesine, medyanın ve popüler kültürün bazı kesimlerinde hipster sakalına karşı bir tepki eşlik etti. 2009 yılına gelindiğinde, moda yazarları hipster sakalını giderek daha fazla eleştirirken, pek çok yenilikçi Sting gibi belirgin bir şekilde kalçası olmayan ünlülerin tam sakal bırakmasının bu trendin seyrini sürdürdüğünün kanıtı olarak görüyordu. Bu çekinceler, hipster sakalların genç erkekler için bir moda seçimi olarak giderek yaygınlaşmasını engellemedi.

Bir hipster sakalı tipik olarak bir bıyıklıdır - isteğe bağlı olarak dikkatlice bükülmüş uçlar - ve genellikle kalın ve gürdür ama aynı zamanda bakımlıdır da. Peki bu görünümü nasıl elde edersiniz?

hipster-sakali-nasil-büyütülür
Hipster Sakal Nedir ? 3 Adımda Hipster Sakalı Nasıl Yapılır ?

                             

3 Adımda Hipster Sakalı Nasıl Büyütülür ?

Adım 1: Hazırlık

Şu anda düzensiz bir sakalınız varsa, bir hipster sakalını büyütmeden önce yeniden başlamak en iyisidir. Size pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için tasarlanmış bir tıraş bıçağı kullanarak mevcut tüm yüz kıllarınızı tıraş edin ve başlamak için iyi bir temel elde edin.Mevcut sakalınızı uzatmadan önce düzeltmeyi tercih ediyorsanız, eşit ve düzenli bir görünüm için düzenleştirici kullanmalısınız..

Adım 2: Yüzünüzdeki Tüylerin Uzamasına İzin Verin

Şimdi sabırlı olma zamanı; sonuçta, sahip olmadığınız sakalı düzeltemez ve şekillendiremezsiniz. Sakalınızın dolgun ve gür görünene kadar ihtiyacınız olduğu kadar uzamasına izin verin.

Hızla büyüyen sakal genlerine sahipseniz, bu sadece birkaç hafta sürebilir; o kadar şanslı değilseniz, şekillendirmeye başlamadan önce bir veya iki ay boyunca oldukça ilginç yüz kıllarına katlanmanız gerekebilir.

3. Adım: Sakalınızı Şekillendirin

Kontrolden çıkmasını önlemek için, büyürken sakalınızı şekillendirmeye devam edin. Düzenli düzeltmeyle simetrik tutmaya çalışın - çok yönlü sakal düzelticimiz hızla en iyi arkadaşınız olur - ve ne kadar uzamasını istediğinize dair sınırlara karar verin.Yine de çok fazla şey çıkarmamaya dikkat edin - istediğiniz şekle geri döndürmek daha zor olacaktır, bu da tüm süreci yeniden başlatmanız gerekebileceği anlamına gelir.


Bu yayınımızda aşağıdaki etiketlerle ilgili bilgiler bulabilirsiniz:

hipster sakalı nedir, hipster sakalı modelleri, hipster sakali nasıl yapılır,hipster ne demek,uzun sakal modelleri, viking sakalı nasıl yapılır,sakal

Yorum Gönder

0 Yorumlar