USB Dongle Nedir, Ne İşe Yarar ?

usb-nedir
USB Dongle Nedir, Ne İşe Yarar ?


Bu yayınımızda USB Dongle Nedir ? ,USB Nedir ?, USB Dongle Ne İşe Yarar ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Okumaya devam ediniz. >>>

Bir paket sakızdan daha küçük birçok cihaz, bilgisayarın Evrensel Seri Veri Yolu (USB) bağlantı noktasına takılabilir. Bu cihazlara USB donanım kilidi denir ve bilgisayara veya makineye üretici tarafından yerleşik olmayan özellikler ekler. Bu, kablosuz ağlara bağlanma, bilgisayardan dongle'a veri aktarma ve bir sistemin güvenliğini artırma becerisini içerebilir .

Temel Özellikler ve İsim

Genel olarak, bir USB dongle bir cebe sığacak kadar küçüktür ve birileri onu bilgisayardaki USB bağlantı noktasına takabilir. Bazen başka bir cihaza veya bilgisayara takılabilen bir kablo içerirler, ancak çoğu bağımsız donanım olarak işlev görür. "Dongle" adı belirsiz kökenlerden gelir, ancak muhtemelen güvenlik donanımı anlamında ortaya çıkmıştır ve kullanımda diğer aygıtları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Bellek ve Depolama

Bellek çubuğu olarak da adlandırılan bir depolama veya bellek USB dongle, dosyaları bilgisayarlar veya cihazlar arasında aktarmak için uygun bir yol sağlar. Bellek çubuğu, içeriğini korumak için güç gerektirmeyen yeniden yazılabilir bir katı hal bellek yongası içerir. Kapasiteler arttıkça ve fiyatlar düştükçe, bu taşınabilir, tak ve çalıştır depolama sürücüleri, dosya alışverişi ve veri arşivleme için disketlerin ve hatta yazılabilir disklerin yerini aldı.

             LAZER YAZICI NEDİR NASIL ÇALIŞIR ?


Başka bir tür USB dongle, kablosuz İnternet bağlantısı sağlamak için bir bilgisayara Wi-Fi ® işlevselliği ekleyebilir . Masaüstü bilgisayarların çoğu dahili Wi-Fi® kartlarını barındırabilir, ancak bazı dizüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar kablosuz bağlantılar için harici araçlara güvenir. USB Wi-Fi® dongle, yakındaki kablosuz ağları bulmak ve bunlara erişmek için İşletim Sistemi (OS) yazılımıyla çalışan en temel modele sahip birçok modelde gelir .

usb-nedir

USB Dongle Nedir, Ne İşe Yarar ?


Bir Wi-Fi® bulucu veya tarayıcı, bir kişinin mobil haldeyken ücretsiz halka açık ağları taramasına olanak tanıyan bir USB dongle biçiminde de gelebilir. Bu cihazda genellikle dizüstü bilgisayarı başlatmak zorunda kalmadan yanan ve bir kablosuz ağın algılandığını gösteren Işık Yayan Diyotlar (LED'ler) bulunur . Bir dizi LED, sinyal gücünü göstererek kullanıcının dongle'a bakmasına ve erişilebilirliğin artıp azalmayacağını anında görmesine izin verebilir. Farklı renkli LED'ler ayrıca şifreli veya şifresiz ağları da belirtebilir .

Bluetooth® Cihazları ve Dongle'lar

USB Bluetooth® donanım kilitleri, bir cihazın Kişisel Alan Ağına (PAN) bağlanmasına izin verir. Bluetooth®, cep telefonları ve bilgisayarlar arasında veri aktarımı, Kişisel Dijital Asistanları (PDA'lar) dizüstü bilgisayarlarla senkronize etmek ve eller serbest cep telefonu görüşmeleri yapmak için giderek daha kullanışlı hale geldi . Bluetooth® kullanıcıları neredeyse hiç ağ deneyimi olmadan ve ekstra kablo kullanmadan bir PAN'yi etkinleştirebilir ve bağlanabilir.

Örneğin dizüstü bilgisayar kullanıcıları, yazıcılarını ve dizüstü bilgisayarlarını Bluetooth® özellikli hale getirmek isteyebilir. USB Bluetooth® dongle , iki makineyi birkaç saniye içinde kablosuz olarak bağlayarak, kullanıcının aygıtları bir kabloyla bağlamasına gerek kalmadan yazıcıya yazdırma işleri göndermesine olanak tanır. Bazı yeni yazıcılar yerleşik kablosuz işlevine sahiptir, ancak bir bilgisayarın veya başka bir aygıtın ona bağlanması için bir USB dongle gerekli olabilir.

Güvenlik aletleri

Yetkisiz kişiler tarafından kullanılmasını önlemek amacıyla yazılımı doğrulamak için bir güvenlik belirteci görevi gören tescilli USB dongle'lar da vardır. Bu tür cihazlar, örneğin güvenli bir sistemde çalışan saha personeli için kimlik bilgilerini doğrulayabilir veya bir Sanal Özel Ağa ( VPN ) bir şifre sağlayabilir. USB güvenlik kilidi ve uygun kimlik bilgileri olmadan, kişi ağda oturum açamaz veya koruması altındaki yazılıma erişemez. Bilgisayar terminallerine erişmek için kullanılan, kullanıcı uygun USB donanım kilidini bağlamadıkça sistemi kilitleyen cihazlar bile vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar