Yeşil Renk Nasıl Elde Edilir ?

Yeşil Renk Nasıl Elde Edilir ?



Bu yayınımızda yeşil renk nasıl elde edilir, açık yeşil renk nasıl elde edilir, koyu yeşil renk nasıl elde edilir ?  gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz. >>>

Yeşil renk elde edebilmek için sarı ve maviyi karıştırın. Yeşil ikincil bir renktir. Oluşturmak için, her ikisi de ana renkler olan eşit mavi ve sarı parçaları birleştirmeniz gerekecek. 

"Birincil" renkler kendi başlarına mevcuttur ve diğer renkler karıştırılarak oluşturulamaz. Üç ana renk kırmızı, mavi ve sarıdır, ancak yeşili oluşturmak için yalnızca mavi ve sarıya ihtiyacınız vardır.

"İkincil" renkler, iki ana rengin karışımından elde edilen renklerdir. Yeşil, mavi ve sarıdan yapıldığı için ikincil bir renktir. Diğer iki ikincil renk turuncu ve mordur.

Tonu değiştirmek için oranları değiştirin. Saf yeşil, saf sarı ve saf mavinin bir karışımıdır, ancak daha fazla mavi veya daha fazla sarı eklerseniz, biraz farklı bir yeşil tonu oluşturursunuz.

En temel iki varyasyon, renk çarkında ikincil ve birincil renkler arasına düştüklerinden "üçüncül" renkler olarak da anılan "mavi yeşil" ve "sarı yeşil" dir.

Mavi yeşil, iki kısım mavi ve bir kısım sarıdan yapılmıştır. Yeşil ve mavinin eşit kısımlarını karıştırarak da yaratabilirsiniz.

Sarı yeşil, iki kısım sarı ve bir kısım mavi ile yapılır. Yeşil ve sarının eşit kısımlarını karıştırarak da yaratabilirsiniz.

Değeri siyah veya beyazla değiştirin. Renk tonunu değiştirmeden yeşili açmak istiyorsanız, beyaz eklemeniz gerekir. Yeşili koyulaştırmak istiyorsanız siyah eklemeniz gerekir.

Açık tonlar "tonlar" olarak adlandırılır ve koyu gölgeler "gölgeler" olarak adlandırılır.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar