10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ?

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 


Bu yayınımızda Evde İple Kaş ve Bıyık Alma Nasıl Yapılır ? İple Kaş ve Bıyık Alma Tekniği Nasıl Yapılır ? İple Bıyık ve Kaş Alma Püf Noktaları Nelerdir ? gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Klasik tekniklerden olan evde iple kaş ve bıyık alma tekniği ağda gibi bazı popüler tekniklerin yapışkanlaşan olumsuz durumlarından sizi koruyabilir. 

İple bıyık ve kaş alma yöntemi, yüzyıllardır var olan ve Güneydoğu Asya ve Orta Doğu'da son derece popüler olan basit, tek aletlik bir tekniktir. Esas olarak, evde kaş ve bıyık alma tekniğinde kılları folikülden nazikçe çekmek için bükülmüş bir iplik kullanır.

Kaşları düzgün bir şekilde (ve ağrısız bir şekilde) almanız için cildi germeniz gerekir. Bu, fazladan bir el seti gerektirir - ikisi iplikle ve biri cildi germek için. Birini yardım etmesi için görevlendiremediğiniz sürece, üst dudak veya çene gibi daha az hassasiyet gerektiren daha küçük alanlarla başlayın. Unutmayın, üst dudağa giderseniz, yine de cildi sıkılaştırmanız gerekecek. Dilinizi ağzınız kapalıyken geçirdiğiniz bölgeye doğru itmek işe yarayacaktır - bu durum fazladan el gerektirmez.

Denemeye istekliysen, ihtiyacın olan tek şey günün birkaç dakikası. Küçük adımlarda başlamayı unutmayın - evde iple kaş ve bıyık alma- pratik gerektirir.

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 

1. Öncelikle, çalıştığınız alanın temiz olduğundan emin olun. Herhangi bir ürünü veya birikintiyi temizlemek için bir mendil kullanın.

2. Yaklaşık 25 cm uzunluğunda bir iplik parçasıyla başlayın. İplik uzunluğunu deneyebilir ve sizin için en uygun  uzunlukta olanı deneyerek öğrenebilirsiniz. % 100 pamuk ipliği kullanması tavsiyedir - muhtemelen evinizinde dikiş kutunuzda var olacaktır.

3. Bir ilmek oluşturmak için ipliğin uçlarını düğüm haline getirin.

                             

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 

4. Çemberin uçlarını baş parmaklarınız ve işaret parmağınızla (her iki tarafta bir el) bir dikdörtgen oluşturacak şekilde tutun.

                            

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 

5. Bir X oluşturmak için bir elinizi (büyük olasılıkla baskın elinizi) saat yönünde çevirin ve iplik ilmeğinin ortasında bir dizi küçük bükülme oluşturmak için yaklaşık 8-10 kez çevirmeye devam edin. Bu kıvrımlar, onları kökünden çıkarmak için tüyünüzü yakalayacaktır.

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 


6. İpliği işaret parmağınız ve başparmağınızla her iki taraftan tutun. Hazır olduğunuzda, ipliği kıl köklerini çıkarmaya hazır olduğunuz cilt yüzeyine yerleştirin.

                          

10 Basit Adımda İple Bıyık ve Kaş Nasıl Alınır ? 

7. Baskın elinizin parmaklarını açın. Elinizi genişletirken, diğer taraf bir testere hareketiyle kapanacaktır. Bu hareket ipliğin bükülmüş orta kısmını kaydırarak hareket ederken tüyleri kavrar ve çıkarır. Tüyleri uzama yönünün tersi yönde aldığınızdan emin olun.

8. Ardından, cildinizin yüzeyinde iplik olmadan, kıvrımları tekrar ortaya getirmek için diğer taraftaki parmaklarınızı genişletin.

9. Gerektiği kadar 6-7. Adımları tekrarlayın.

10. Cildi rahatlatmak için besleyici bir nemlendirici veya yağ uygulayarak bitirin .

İplik geçirdikten sonra hafif bir kızarıklık hissedebilirsiniz, ancak bir veya iki saatten fazla sürmemelidir. Herkesin ağrıya toleransı benzersizdir, bu nedenle bunun sizin için işe yarayıp yaramadığını görmek için küçük bir alanla başlayın. Unutma, cildin buna alışacak ve ne kadar çok yaparsan o kadar az acı verici olacak. Tüy uzaması değişiklik gösterse de, genellikle 2-3 haftada bir yeniden iple bıyık ve kaş alabilirsiniz.


Evde İple Kaş ve Bıyık Alma Nasıl Yapılır ? İple Kaş ve Bıyık Alma Tekniği Nasıl Yapılır ? İple Bıyık ve Kaş Alma Püf Noktaları Nelerdir ? iple bıyık almak

Yorum Gönder

0 Yorumlar